Direktlänk till inlägg 9 juni 2023
Dovhjortwok i ostronsås
6 portioner
Ingredienser:
1000 g innanlår av dovhjort
2 msk olivolja
2 färska broccoli
1 st pak choi
200 g ostronskivling eller shitakesvamp
1 röd spetspaprika
1 vitlöksolo (eller 2-3 vitlöksklyftor)
1 dl oystersås (ostronsås, fnns på asiatiska hyllan i din lokala icabutik tex)
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
koriander
Gör så här:
Strimla köttet, grovhacka svampen och skär broccolin i mindre bitar.
Dela i små buketter, skär stammen i skivor och sedan i mindre bitar. Kärna ur paprikan och skär i skivor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
|||||
|