Direktlänk till inlägg 17 maj 2020

Rökt vildsvinsrygg med asiatiska grönsaker

Av Carina Andersson - 17 maj 2020 21:00

 

Rökt vildsvinsrygg med asiatiska grönsaker


4-6 personer


Ingredienser:

 

1 kg vildsvinsrygg


Saltlag:

9 dl vatten

3/4 dl nitritsalt

2 tsk socker


Asiatiska grönsaker:

2 finskurna vitlöksklyftor

100 g mango färsk eller fryst

100 g gul lök

100 g kålrabbi

100 g paprika

100 g zucchini


2 pressade lime

1 kruka koriander

2 msk jalapeno

1 dl olivolja

1 msk fisksås

några droppar tabasco



Gör så här:

Koka upp vatten, nitritsalt och socker.Använg en visp och vispa tills salt och socker löst sig.

Innan saltlagen används- kyl ned den till +4 grader. 

Putsa vidsnivsryggen och lägg det sedan i en stor kastrull/rostfri bunke/skål eller hink av plast.

Se till att hela vildsvinsryggen täcks av saltlagen.Täck med plast.

Förvaras i kylskåpet i tre dygn.

Torka av kötte.Rök köttet i 90 grader värme tills det uppnår en kärntemperatur på 65 grader.

Skiva köttet i tunna skivor.


Asiatiska grönsaker - skiva vitlöken, skär paprika, lök, zucchini i små tärningar. Fräs det i en stekpanna med olivolja.

Skär mango och kålrabbi i små tärningar.Lägg det i en salladsskål.

Blanda i hop olivolja, pressad lime, fisksås och tabasco och häll det över grönskerna i stekpannan.Vänd ner blandningen i salladsskålen och rör om, tillsätt koriander och hackad jalapeno.


 


Smaklig måltid

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards