Direktlänk till inlägg 28 februari 2018
Italiensk äppelpaj
Ingresienser:
Pajdeg:
125 g smör,rumsvarmt
2 1/2 dl vetemjöl
1 äggula
Fyllning:
4 st äpplen
125 mandelspån
125 g smör
1 dl socker
2 1/2 msk vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 citron,finrivet skal och lite av saften
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda i hop mjöl och smör till en grynig massa.Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform,gärna med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Blanda mandelspån,smör,socker,grädde,mjöl och citronskal i en kastrull.
Värm på under omrörning.Låt smeten sjuda på svag värme någon minut.Rör om då och då.
Skala,kärna ut och skiva äpplen tunt.
Lägg äppelskivorna i pajskalet.Pressa lite citronsaft över.
Bred ut fyllningen över äppelskivorna.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.Låt pajen svalna.Servera med vaniljglass.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 | |||||||
|