Direktlänk till inlägg 13 september 2023

Krispig vildsvinskotlett och vitlökssmör med rostad broccoli och morot- och potatismos

Av Carina Andersson - 13 september 2023 19:00

 

Krispig vildsvinskotlett och vitlökssmör med rostad broccoli och morot- och potatismos


2 portioner


Ingredienser:

2 skivor vildsvinskotletter

1 dl panko

1 st vitlöksklyfta

2 stänget bladpersilja

500 g bakpotatis

2 st morötter

250 g broccoli

1 ägg

salt

svartpeppar

vitlökspulver

smör

olja

3 msk mjölk

 

 

Gör så här:

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Ta fram smör så det blir rumstempererat. Skär broccoli i små buketter och stjälk i 2 cm stora bitar, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlökspulver, salt 1/4 tsk  och peppar.

Rosta i ugnen i 10-12 min, tills mjuka. 

 

Morot & potatismos:

Skala och tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och morot i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och morot tillsammans med mjölk 3 msk salt ½ tsk och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör. 

 

Vitlökssmör:


Under tiden, finhacka persilja. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda smör 2 msk , vitlök och persilja i en liten skål.

 

Panera kotletterna:

Vispa ägg 1 st i en djup tallrik.

Blanda panko, salt 1/4 tsk  och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Krydda kött med salt, vänd i ägg, och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

 

Stek kotletterna:

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. 

 

Servera:

Lägg upp morot- och potatismos, broccoli och kotletterna på tallrikar. 

Toppa kött med vitlökssmör.

 

Smaklig måltid

/Carina

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards