Direktlänk till inlägg 19 oktober 2020

Het kycklinggratäng

Av Carina Andersson - 19 oktober 2020 14:00

  

Het kycklinggratäng


4 portioner


Ingredienser:

  • 700 g kycklingbröstfiléer, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2 purjolök
  • 275 g bacon, grovt hackat
  • 200 g broccoli, delade i buketter
  • 200 g blomkål, delade i buketter
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk kycklingbuljong
  • 110 g riven ost
  • salt och peppar
  • smör, till ugnsformen

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en ugnsform.
     
  2. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon tills det är krispigt, lägg i strimlad purjolök och stek   ytterligare någon miut. Pressa i vitlöken och vänd runt i med bacon och purjolöken. Lägg över det på en lite tallrik.
     
  3. Stek kyckling tillsammans med salt och peppar i baconfettet. Stek i ungefär 15 minuter tills kycklingen fått lite färg.
     
  4. Lägg broccoli och blomkål i botten av ugnsformen. Lägg bacon blandningen över broccoli och blomkålen därefter lägger du på kycklingen i ugnsformen.
     
  5. Koka ihop crème fraiche, grädde, tomatpuré, sambal oelek och kycklingfond. Krydda med salt och peppar. Smaka av.
     
  6. Häll såsen över grönsakerna, baconet och kycklingen i ugnsformen,toppa gratängen med riven ost.
     
  7. Tillaga i ugnen i 30 minuter.
     
  8. Servera med en fräsch grönsallad.
     
     
     
    Smaklig måltid
    /Carina

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards