Direktlänk till inlägg 6 februari 2013
Kassler med äpple och pepparrot
4 portioner
2 morötter
2 palstenackor
600 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
2 msk riven pepparrot
1 grönt äpple
1 1/2 dl matyoghurt
ca 600 g kassler
1 msk smör eller margarin
1/2 kruka persilja
1.Sätt ugnen på 225 C och sätt in en ugnsplåt
2.Skala morötter och palsternackor.Skär dem och potatisen i bitar.Blanda rotfrukterna med olja och krydda med salt och peppar.Lägg rotfrukterna på den varma plåten och rosta ca 30 minuter.
3.Skala pepparroten,riv den och äpplet.Blanda det med matyoghurten.
4.Skiva kasslern och stek skivorna i matfettet i en stekpanna.
5.Strimla persiljan och strö den över rotfrukterna,kasslern och äpple-pepparrotsyoghurten.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | ||||||
|