Direktlänk till inlägg 23 april 2018

Kryddstekt laxfilé med grön ärtpurč,syrligt äpple och vitvinssås

Av Carina Andersson - 23 april 2018 19:45

  

Kryddstekt laxfilé med grön ärtpurč,syrligt äpple och vitvinssås


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis


Vitvinssås:

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

lite smör

3/4 tsk vetemjöl

1 dl vitt matlagningsvin

3/4 dl vatten

1/2 tärning kycklingbuljong

1/2 dl crčme fraiche


Ärtpuré:

125 g görna små ärtor

1 vitlöksklyfta

1 krm salt


Kryddblandning:

1 1/2 tsk paprikapulver

1 tsk oregano

1/2 tsk socker

1/2 tsk salt

1 1/2 krm cayennepeppar


300 g laxfilé


1 rött äpple

2 tsk vitvinsvinäger



Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Koka potatisen i lättsaltat vatten.


Vitvinssås:

Finhacka schalottenlök och vitlök.Fräs på medelvärme i smör i en liten kastrull.Pudra ner vetemjöl.Tillsätt vitt matlagnindsvin,vatten och buljong.Låt sjuda på medelärme 10-12 minuter.

Tillsätt crčme fraiche och mixa såsen slät med stavmixer.


Ärtpuré:

Koka gröna ärter i lättsaltat vatten ett par minuter.

Häll av vattnet och lägg ärtorna i en mixerbehållare tillsammans med vitlök.Mixa slät med stavmixer,krydda med salt.


Kryddblandning:

Blanda paprikapulver,torkad oregano,socker,salt och cayennepeppar i en skål.

Skär bort skinnet från laxfilé.Dela laxen till två portionsbitar och gnid in med kryddblandningen.

Stek på medelvärme i lite olja 1 min per sida.Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 10-12 minuter.


Skär eller hyvla äpple i tunna skivor.Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinäger.


Servera kryddstekt lax med ärtpurč,vitvinssås och syrlig äppelsallad.



Smaklig måltid

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 19:04


   Kycklinggyros med oliv- och fetaostsallad, sumak och vitlökssås   2 portioner   Ingredienser: 300 g kycklinglårfilé 2 st vitlöksklyftor 1 mskolivolja 1 1/2 msk dijonsenap 1 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk salt   Vitlökssås: ...

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 18:47


   Smörstekt torsk med shiitake, krispig svartkål och velouté på syrad grädde   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g torskfilé   Svartkålschips: 1/2 förpackning svartkål olivolja 1 krm salt bakplåtspapper   Ve...

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15


   Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour   Ingredienser:   Pajdeg125 g smör, tärnat3 dl vetemjöl2 msk kallt vatten   Fyllning275 g grönkål, rispad (hackad) 1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)50 g smörsalt & peppar ...

Av Carina Andersson - 18 november 2018 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - 11 november 2018 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se