Direktlänk till inlägg 5 mars 2018

Torskrygg med smörstekt gnocchi,ruccola och portabello

Av Carina Andersson - Måndag 5 mars 18:00

  

Torskrygg med smörstekt gnocchi,ruccola och portabello


2 portioner



Ingredienser:

1/2 förpackning gnocchi

1 bananschalottenlök

1 vitlöksklyfta

1/4 ask ruccola

smör

1 tsk vetemjöl

2 tsk vitvinsvinäger

1 dl vatten

1/2 tärning kycklingbuljong

1 dl mjölk

280 g torskrygg

salt

svartpeppar

citronpeppar

150 g portabello

1/2 ask sugarsnaps

1/2 dl grekisk yoghurt


Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Lägg gnocchi i en bunke med kallt vatten.


Finhacka bananchalottenlök,vitlök och ruccola.


Fräs lök och vitlök i 1 msk smör i en liten kasrull.Pudra ner vetemjöl.Vispa ner vitvinsvinäger,vatten och buljongtärning. Sjud 2-3 minuter.Tillsätt mjölk och låt sjuda ytterligare 2-3 minuter.


Lägg torskrygg i wn smord ugnsform.Krydda med 2 krm salt och citronpepparpeppar.Tillaga mitt i ugnen 14-16 minuter.


Skär portabellosvamp i mindre bitar och halvera sugarsnaps.


Häll bort vattnet från gnocchin.Fräs svamp och gnocchi i en stekpanna med 1 msk smör 3-4 minuter.

Tillsätt sugarsnaps och stek ytterligare 1 min.Krydda med salt och svartpeppar.


Blanda ner grekisk yoghurt och den hackade ruccola i såskastrullen.Mixa slät med stavmixer.Smaka av med salt och svartpeppar.


Servera ugnsbakad torsk med svampgnocchi och ruccolasås.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 8 sept 16:45


   Pasta med kräftstjärtar och saffran   4 portioner   Ingredienser: 400 g kräftstjärtar i lake 3 dl grädde 0,5 g saffran 1 dl färska sockerärtor 1 färsk gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tsk sambal oleak 1 färsk röd spansk peppar, ...

Av Carina Andersson - Lördag 8 sept 16:32

   Saffransdoftande shakshuka med ruccolasallad   4 portioner   Ingredienser: 2 röda paprikor 1 gul paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor olivolja 1 pkt saffran 1 1/2 msk paprikapulver 2 tsk spiskummin 1 tsk salt 1/2 tsk ch...

Av Carina Andersson - Tisdag 4 sept 20:30

   Auberginecanneloni med ricotta och färsk oregano   4 portioner   Ingredienser: 1 aubergine 1 bananschalottenlök olivolja 3 vitlöksklyftor 1 msk torkad oregano 4 msk tomarpuré 1/2 tsk salt svartpeppar 1 1/2 dl vatten ...

Av Carina Andersson - Måndag 3 sept 20:45


   Oreganorostade rotfrukter med halloumi och myntagremolata   4 portioner   Ingredienser: 1 kg delikatesspotatis 500 g palsternacka 1/2 kålrabi Bakplåtspapper olivolja 1 msk torkad oregano 1 tsk salt 1 tsk flytande honung ...

Av Carina Andersson - Söndag 2 sept 19:35


   Spaghetti med Grana Padanobakad fänkål, rostad mandel och pesto genovese   2 portioner   Ingredienser: 1 fänkål   Pesto: 600 g Grana Padano 1 kruka basilika 25 g rostad mandel 1 vilöksklyfta 2 tsk olja 2 1/2 msk vatten ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se