Direktlänk till inlägg 5 mars 2018

Torskrygg med smörstekt gnocchi,ruccola och portabello

Av Carina Andersson - 5 mars 2018 18:00

  

Torskrygg med smörstekt gnocchi,ruccola och portabello


2 portioner



Ingredienser:

1/2 förpackning gnocchi

1 bananschalottenlök

1 vitlöksklyfta

1/4 ask ruccola

smör

1 tsk vetemjöl

2 tsk vitvinsvinäger

1 dl vatten

1/2 tärning kycklingbuljong

1 dl mjölk

280 g torskrygg

salt

svartpeppar

citronpeppar

150 g portabello

1/2 ask sugarsnaps

1/2 dl grekisk yoghurt


Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Lägg gnocchi i en bunke med kallt vatten.


Finhacka bananchalottenlök,vitlök och ruccola.


Fräs lök och vitlök i 1 msk smör i en liten kasrull.Pudra ner vetemjöl.Vispa ner vitvinsvinäger,vatten och buljongtärning. Sjud 2-3 minuter.Tillsätt mjölk och låt sjuda ytterligare 2-3 minuter.


Lägg torskrygg i wn smord ugnsform.Krydda med 2 krm salt och citronpepparpeppar.Tillaga mitt i ugnen 14-16 minuter.


Skär portabellosvamp i mindre bitar och halvera sugarsnaps.


Häll bort vattnet från gnocchin.Fräs svamp och gnocchi i en stekpanna med 1 msk smör 3-4 minuter.

Tillsätt sugarsnaps och stek ytterligare 1 min.Krydda med salt och svartpeppar.


Blanda ner grekisk yoghurt och den hackade ruccola i såskastrullen.Mixa slät med stavmixer.Smaka av med salt och svartpeppar.


Servera ugnsbakad torsk med svampgnocchi och ruccolasås.



Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards