Direktlänk till inlägg 5 mars 2018

Torskrygg med smörstekt gnocchi,ruccola och portabello

Av Carina Andersson - Måndag 5 mars 18:00

  

Torskrygg med smörstekt gnocchi,ruccola och portabello


2 portioner



Ingredienser:

1/2 förpackning gnocchi

1 bananschalottenlök

1 vitlöksklyfta

1/4 ask ruccola

smör

1 tsk vetemjöl

2 tsk vitvinsvinäger

1 dl vatten

1/2 tärning kycklingbuljong

1 dl mjölk

280 g torskrygg

salt

svartpeppar

citronpeppar

150 g portabello

1/2 ask sugarsnaps

1/2 dl grekisk yoghurt


Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Lägg gnocchi i en bunke med kallt vatten.


Finhacka bananchalottenlök,vitlök och ruccola.


Fräs lök och vitlök i 1 msk smör i en liten kasrull.Pudra ner vetemjöl.Vispa ner vitvinsvinäger,vatten och buljongtärning. Sjud 2-3 minuter.Tillsätt mjölk och låt sjuda ytterligare 2-3 minuter.


Lägg torskrygg i wn smord ugnsform.Krydda med 2 krm salt och citronpepparpeppar.Tillaga mitt i ugnen 14-16 minuter.


Skär portabellosvamp i mindre bitar och halvera sugarsnaps.


Häll bort vattnet från gnocchin.Fräs svamp och gnocchi i en stekpanna med 1 msk smör 3-4 minuter.

Tillsätt sugarsnaps och stek ytterligare 1 min.Krydda med salt och svartpeppar.


Blanda ner grekisk yoghurt och den hackade ruccola i såskastrullen.Mixa slät med stavmixer.Smaka av med salt och svartpeppar.


Servera ugnsbakad torsk med svampgnocchi och ruccolasås.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 11 nov 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:46


   Spicy tuna med chimichurrimajonnäs och melonsallad   2 portioner   Ingredienser:   2 portioner jasminris   Chimichurrimajonäs: 1/2 kruka koriander 3 msk majonäs skal och saft från 1/2 citron 2 krm chili flakes 3/4 krm s...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:45


   Kalkonfilé Provenįal - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat   2 portioner   Ingredienser:   300 g kalkonfilé 1/2 tsk salt svartpeppar olja   Rödvinskokt pärllök: 200 g pärllök smör 1 tsk ve...

Av Carina Andersson - Fredag 2 nov 07:30

   Vildsvinsfärs- och pastagratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g vildsvinsfärs 1/2 msk olja salt peppar 2 vitlöksklyftor 2 tomater 1 tsk oregano 500 g passerade tomater ...

Av Carina Andersson - Söndag 28 okt 08:15


   Crock Pot - älgstek i vin och örter   6 portioner   Ingredienser:   älgstek 1,2 kg salt svartpeppar 1 röd chili 2 1/2 dl rödvin 2 msk tomatpuré paprikapulver 3 morötter 5 vitlöksklyftor färsk oregano 3 msk viltfon...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se