Direktlänk till inlägg 5 mars 2018

Halloumiburgare med salsa romesco och pommes

Av Carina Andersson - 5 mars 2018 17:45

 

Halloumiburgare med salsa romesco och pommes


2 portioner


Ingredienser:

1 röd paprika

1 tomat

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

olja

salt

svartpeppar

500 g potatis

1/2 påse mandelspån

1 tsk vitvinsvinäger

3 krm chili flakes

2 halloumiburgare

2 hamburgerbröd

1/2 ask ruccola



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.


Salsa romesco: skär paprikan, 1/2 tomat, 1/2 rödlök och vitlöken i mindre bitar.Lägg allt i en ugnsform och blanda med olja och 1 krm salt.Rosta i övre delen av ugnen 18-20 minuter.


Skär potatisen i pommes frites-liknande stavar.Skölj med kallt vatten.Lägg på en plåt och blanda med olja,salt och svartpeppar.Rosta i mitten av ugnen 20-22 minuter.


Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.


Lägg över de rostade grönsakerna i en mixerbunke.Tillsätt hälften av den rostade mandeln, vitvinsvinäger,chili flakes och 1 krm salt.Mixa till en sås med stavmixer.


Skiva tunna ringar av 1/2 rödlök och skär 1/2 tomat i skivor.


Stek halloumiburgare på båda sidor i en stekpanna med lite olja, 2-3 minuter.

Fyll hamburgerbröd med lite salsa romesco,ruccola,halloumiburgare,tomat,rödlök och resten av den rostade mandeln.Servera med pommes frites.



Smaklig måltid

/Carina


  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 19:04


   Kycklinggyros med oliv- och fetaostsallad, sumak och vitlökssås   2 portioner   Ingredienser: 300 g kycklinglårfilé 2 st vitlöksklyftor 1 mskolivolja 1 1/2 msk dijonsenap 1 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk salt   Vitlökssås: ...

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 18:47


   Smörstekt torsk med shiitake, krispig svartkål och velouté på syrad grädde   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g torskfilé   Svartkålschips: 1/2 förpackning svartkål olivolja 1 krm salt bakplåtspapper   Ve...

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15


   Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour   Ingredienser:   Pajdeg125 g smör, tärnat3 dl vetemjöl2 msk kallt vatten   Fyllning275 g grönkål, rispad (hackad) 1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)50 g smörsalt & peppar ...

Av Carina Andersson - 18 november 2018 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - 11 november 2018 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se