Direktlänk till inlägg 5 mars 2018

Halloumiburgare med salsa romesco och pommes

Av Carina Andersson - 5 mars 2018 17:45

 

Halloumiburgare med salsa romesco och pommes


2 portioner


Ingredienser:

1 röd paprika

1 tomat

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

olja

salt

svartpeppar

500 g potatis

1/2 påse mandelspån

1 tsk vitvinsvinäger

3 krm chili flakes

2 halloumiburgare

2 hamburgerbröd

1/2 ask ruccola



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.


Salsa romesco: skär paprikan, 1/2 tomat, 1/2 rödlök och vitlöken i mindre bitar.Lägg allt i en ugnsform och blanda med olja och 1 krm salt.Rosta i övre delen av ugnen 18-20 minuter.


Skär potatisen i pommes frites-liknande stavar.Skölj med kallt vatten.Lägg på en plåt och blanda med olja,salt och svartpeppar.Rosta i mitten av ugnen 20-22 minuter.


Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.


Lägg över de rostade grönsakerna i en mixerbunke.Tillsätt hälften av den rostade mandeln, vitvinsvinäger,chili flakes och 1 krm salt.Mixa till en sås med stavmixer.


Skiva tunna ringar av 1/2 rödlök och skär 1/2 tomat i skivor.


Stek halloumiburgare på båda sidor i en stekpanna med lite olja, 2-3 minuter.

Fyll hamburgerbröd med lite salsa romesco,ruccola,halloumiburgare,tomat,rödlök och resten av den rostade mandeln.Servera med pommes frites.



Smaklig måltid

/Carina


  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 7 juni 07:45


   Timjanmarinerad laxspett med potatissallad och basilikasås   4 portioner   Ingredienser:   Timjanmarinerad laxspett: 500 g laxfilé 1 tsk salt 1 tsk torkad timjan 1 msk olivolja 1 squashe   Potatissallad: 500 g färskpo...

Av Carina Andersson - Fredag 31 maj 08:30


   Potatis & purjolökssoppa med topping   2 portioner   Ingredienser: 400 g potatis 1/2 purjolök 2 st vitlöksklyftor 1 dl créme fraiche 6 dl vatten 1 grönsaksbuljong svartpeppar salt 1 msk vitvinsvinäger olivolja   T...

Av Carina Andersson - Fredag 31 maj 08:15


   Smördegssnurrad sparris med romdipp   6-8 personer   Ingredienser: 10 vita sparris 10 gröna sparris 1 paket smördeg, 250 g 1 ägg 1 tsk vita sesamfrön 1 tsk svarta sesamfrön flingsalt   Romdipp: 1/2 rödlök 2 dl créme...

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 20:00


   Vilda salviabiffar med primörsallad och caesarcréme   2 portioner   Ingredienser: Rostad potatis 500 g potatis olivolja salt svartpeppar   Caesarcréme 1/2 dl grekisk yoghurt 1/2 dl créme fraiche 25 g grana padano 1/...

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 19:45


   Kardemummakyckling med grön chili,ingefära och kålrabbi-raita   2 portioner   Ingredienser: Kryddmix 2 1/2 tsk kardemummakärnr 2 1/2 tsk spiskummin 1 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk malen koriander 1/2 tsk salt 1 krm chili flak...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se