Direktlänk till inlägg 15 februari 2018

Lax- och saffransgryta med fänkålsfrön,saffran,lax och dillpesto

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:30

  

Laxgryta med fänkålsfrön,saffran,lax och dillpesto


2 portioner


Ingredienser:


Dillpesto:

1 kruka dill

30 g riven parmesan

1 msk olja

1 msk vatten

1 vitlöksklyfta

1 krm salt


2 surdegspavé

olja

1 vitlöksklyfta


1 morot

1 fänkål

1/2 gul lök

1 tomat

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1 förpackning saffran

2 tsk fänkålsfrön

1/2 tsk salt

olja


1 msk vitvinsvinäger

4 dl vatten

1 tärning kycklingbuljong

1/2 tsk chiliflakes

300 g laxfilé

2 krm salt


Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.


Dillpesto: lägg dill,parmesan,olja,vatten,vitlök och salt i en mixerbunke.Mixa slätt med stavmixer.


Halvera surdegspavé.Gnid in snittytan med lite olja och pressad vitlök.Gratinera mitt i ugnen 8-10 minuter.


Skär moroten i slantar ( ca 2 cm).Grovhacka fänkål och gul lök. Tärna tomaten.Finhacka vitlöksklyftorna.

Fräs morot,fänkål,lök och vitlök i olja i en stekgryta, 2-3 minuter.Tillsätt tomatpuré och krydda med saffran,mortlad fänkålsfrön och salt.

Tillsätt vitvinsvinäger,vatten,buljongtärning och chili flakes.Låt sjuda under lock 7-9 minuter.

Skär bort skinnet från laxfilén.Skär laxen i tärningar, ca 3x3 cm.Krydda med salt.

Lägg ner laxbitarna och tomaten i grytan och låt sjuda 4 minuter under lock.

Servera lax- och saffransgryta med dillpesto och vitlöksbröd.



Smaklig måltid

/Carina



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 14 okt 18:55


   Dovhjortsfilégryta med hasselbackspotatis   4 portioner   Ingredienser: 7oog dovhjortsfilé3 dl grädde1 dl creme fraiche2 tsk dijonsenap1 vitlöksklyfta1 schalottenlök1 msk tomatpure250 gram färska champinjoner1 msk viltfondSalt pepparN...

Av Carina Andersson - Söndag 14 okt 18:45

   Gremolatatoppad svamplasagne och citrondressad ruccola   2 portioner   Ingredienser: 250 g champinjoner 1/2 rödlök olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk torkad salvia 1 tsk torkad oregano 3/4 tsk salt 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1...

Av Carina Andersson - Onsdag 10 okt 19:30


   Pork burger med citrongräs, gurka och koriander   2 portioner   Ingredienser:   1 sötpotatis olja salt   Pork burger: 2 citrongräs 2 msk ströbröd 4 msk mjölk 1 lime 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 2 tsk sambal oele...

Av Carina Andersson - Onsdag 10 okt 19:17


   Kronärtskocksfylld kycklingfilé med fänkål- och persiljerisotto   2 portioner   Ingredienser:   1/2 burk kronärtskockor 1/4 knippe bladpersilja   300 g kycklingfilé 2 krm salt svartpeppar smör   5 dl vatten 1 kyckli...

Av Carina Andersson - Måndag 8 okt 20:45


   Halstrad laxfilé med vitvinssås, krutonger, tomat- och fänkålssalsa   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   1 hamburgebröd olja   Vitvinssås: 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta smör 3/4 tsk vetemjöl 1 dl matlagningsv...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se