Direktlänk till inlägg 15 februari 2018

Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål

Av Carina Andersson - 15 februari 2018 19:45

  

Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

1 1/2 tsk torkad timjan

1/2 tsk salt

bakplåtspapper

olja


300 g kalkonfilé

smör


Rotselleripurè:

250 g rotseller

30 g smör

salt

svartpeppar


200 g grönkål

1 vitlöksklyfta

olja

salt

svartpeppar


1/2 förpackning hackade hasselnötter



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Timjansalt: mortla i hop timjan och salt.

Skär potatisen i tunna skivor.Lägg på en plåt med bakplåtspapper.Krydda med timjansalt och ringla över lite olja.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Stek kalkonfilén runt om i en stekpanna med smör.Lägg ver i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen 12-15 minuter,tills kalkonfilén är helt genomstekt (innetemp 72 c)


Rotselleripurè: skala och skär rotselleri i mindre bitar (ca 2x2 cm). Koka mjuka i lättsaltat vatten.Häll av sellerin vattnet och mixa slätt tillsammans med smör.Smaka av med salt och svartpeppar.


SKär grönkål i mindre bitar.Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs grönkålen och pressa i vitlöken, fräs ca 2 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.


Lägg hasselnötter på en skärbreda eller en tallrik.Rulla den stekta kalkonfilén i nötterna.Skär kalkonen i tunna skivor.


Servera hasselnötsrullad kalkonfilé med rotselleripuré, grönkål och frasig timjanpotatis.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 16 feb 11:44


   Timjanstekt vildsvinskotlett med jordärtskocksrisotto och tomatsallad   2 portioner   Ingredienser: 6 st cocktailtomater   300 g vildsvinskotlett   150 g arborioris   1/2 st gul lök   1/2 kruka timjan ...

Av Carina Andersson - Onsdag 13 feb 18:41


   Huevos rancheros med krispiga tortillabröd och avokadosalsa   2 portioner   Ingredienser: 6 st cocktailtomater   1 st avokado   1/2 dl grekisk yoghurt   8 st tortillabröd   1/2 st aubergine   1...

Av Carina Andersson - Tisdag 12 feb 18:37


   Pappardelle med rödvinskokt viltfärsragu   2 portioner   Ingredienser: 250 g viltfärsfärs   25 g grana padano   1/2 st aubergine   200 g pappardelle   1/2 st gul lök   1/2 kruka rosmarin   ...

Av Carina Andersson - Måndag 11 feb 18:58


   Laxfilé med dragoncrème, citronkokt svartrot och körvel   2 portioner   Ingredienser: 1 st äggula   250 g svartrot   1/2 st citron   300 g laxfilé   500 g potatis   ½ st citron   1/2 krukakör...

Av Carina Andersson - Torsdag 31 jan 18:44


   Larb med halloumi, limeblad, mynta och sojacrème   2 portioner   Ingredienser: 2 portioner jasminris 1 kruka mynta   Sojacrème: 1/2 dl creme fraiche 2 tsk japans soja   Larb: 150 g halloumi 3 vitlöksklyftor 15 st to...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se