Direktlänk till inlägg 15 februari 2018

Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 19:45

  

Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

1 1/2 tsk torkad timjan

1/2 tsk salt

bakplåtspapper

olja


300 g kalkonfilé

smör


Rotselleripurè:

250 g rotseller

30 g smör

salt

svartpeppar


200 g grönkål

1 vitlöksklyfta

olja

salt

svartpeppar


1/2 förpackning hackade hasselnötter



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Timjansalt: mortla i hop timjan och salt.

Skär potatisen i tunna skivor.Lägg på en plåt med bakplåtspapper.Krydda med timjansalt och ringla över lite olja.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Stek kalkonfilén runt om i en stekpanna med smör.Lägg ver i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen 12-15 minuter,tills kalkonfilén är helt genomstekt (innetemp 72 c)


Rotselleripurè: skala och skär rotselleri i mindre bitar (ca 2x2 cm). Koka mjuka i lättsaltat vatten.Häll av sellerin vattnet och mixa slätt tillsammans med smör.Smaka av med salt och svartpeppar.


SKär grönkål i mindre bitar.Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs grönkålen och pressa i vitlöken, fräs ca 2 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.


Lägg hasselnötter på en skärbreda eller en tallrik.Rulla den stekta kalkonfilén i nötterna.Skär kalkonen i tunna skivor.


Servera hasselnötsrullad kalkonfilé med rotselleripuré, grönkål och frasig timjanpotatis.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Måndag 13 aug 21:00


   Smörstekt torskfilé med citronbräserad purjolök, äggsås och färskpotatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g färskpotatis 1 ägg 1/2 purjolök smör 1/2 citron   Äggsås: 1 msk smör 1/2 msk vetemjöl 1/2 dl crème fraic...

Av Carina Andersson - Fredag 3 aug 22:15

   Risnudelsallad med räkor, jordnötter och nahm jim-dressing   2 portioner   Ingredienser: 1/2 förpackning risnudlar   Sojayoghurt: 1 dl grekisk yoghurt 1 tsk japansk soja   Nahm jim-dressing: 2 vitlöksklyftor 1/2 kruka k...

Av Carina Andersson - Fredag 3 aug 22:00


   Lövbiff med chimichurri, grillad sparris och fetaostyoghurt   2 portioner   Ingredienser: 500 g färskpotatis olivolj salt svartpeppar   Chimichurri: 1/2 kruka persilja 1/2 kruka koriander 1 schalottenlök 1 vitlöksklyf...

Av Carina Andersson - Måndag 30 juli 23:00


  Buffalokyckling med paprika&chilioströra, selleri och färskpotatissallad   2 portioner   Ingredienser:   2 kycklingklubbor 1 msk paprikapulver 2 tsk socker 1 tsk koriander 1 tsk salt 1 tsk chili flakes 3/4 tsk spiskummin ...

Av Carina Andersson - Lördag 21 juli 18:19


   Varmrökt lax med färskpotatissallad och sommarlök   2 portioner   Ingredienser: 500 g färskpotatis   Citronsås: 1 dl gräddfil 1 citron 1 krm salt   5 styckna snacksgurka 1/2 rödlök 1/2 paket backon 1 knippe färsklöl...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se