Direktlänk till inlägg 15 februari 2018

Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål

Av Carina Andersson - 15 februari 2018 19:45

  

Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

1 1/2 tsk torkad timjan

1/2 tsk salt

bakplåtspapper

olja


300 g kalkonfilé

smör


Rotselleripurè:

250 g rotseller

30 g smör

salt

svartpeppar


200 g grönkål

1 vitlöksklyfta

olja

salt

svartpeppar


1/2 förpackning hackade hasselnötter



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Timjansalt: mortla i hop timjan och salt.

Skär potatisen i tunna skivor.Lägg på en plåt med bakplåtspapper.Krydda med timjansalt och ringla över lite olja.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Stek kalkonfilén runt om i en stekpanna med smör.Lägg ver i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen 12-15 minuter,tills kalkonfilén är helt genomstekt (innetemp 72 c)


Rotselleripurè: skala och skär rotselleri i mindre bitar (ca 2x2 cm). Koka mjuka i lättsaltat vatten.Häll av sellerin vattnet och mixa slätt tillsammans med smör.Smaka av med salt och svartpeppar.


SKär grönkål i mindre bitar.Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs grönkålen och pressa i vitlöken, fräs ca 2 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.


Lägg hasselnötter på en skärbreda eller en tallrik.Rulla den stekta kalkonfilén i nötterna.Skär kalkonen i tunna skivor.


Servera hasselnötsrullad kalkonfilé med rotselleripuré, grönkål och frasig timjanpotatis.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 20:00


   Vilda salviabiffar med primörsallad och caesarcréme   2 portioner   Ingredienser: Rostad potatis 500 g potatis olivolja salt svartpeppar   Caesarcréme 1/2 dl grekisk yoghurt 1/2 dl créme fraiche 25 g grana padano 1/...

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 19:45


   Kardemummakyckling med grön chili,ingefära och kålrabbi-raita   2 portioner   Ingredienser: Kryddmix 2 1/2 tsk kardemummakärnr 2 1/2 tsk spiskummin 1 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk malen koriander 1/2 tsk salt 1 krm chili flak...

Av Carina Andersson - Tisdag 16 april 20:31


   Ljummen glasnudelsallad med knaperstekt halloumi, koriander och jordnötter   2 portioner   Ingredienser:   Dressing: 1 röd chili 1 lime 2 vitlöksklyftor 1/2 msk socker 1 1/2 msk japans soja 1/2 msk vitvinsvinäger   Gl...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:44


   Fröknäckebröd   Ingredienser: 2 dl majsmjöl 1/2 dl solroskärnor 1/2 dl pumpakärnor 1/2 dl chiafrön 1/2 dl hela linfrön 1/2 dl sesamfrön 1 msk olivolja 2 1/2 dl kokande vatten   1-2 tsk flingsalt   2 bakplåtspapper  ...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:29


   Halstrad torsk med vispat brynt smör, riven Grana Padano och rostad cocktailtomat   2 portioner   Ingredienser:   Vispat brynt smör: 25 g smör 1 tsk olivolja   Vitlöksrostad potatis: 500 g potatis 1 vitlöksklyfta 2 krm ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se