Direktlänk till inlägg 15 februari 2018

Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 19:45

  

Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

1 1/2 tsk torkad timjan

1/2 tsk salt

bakplåtspapper

olja


300 g kalkonfilé

smör


Rotselleripurè:

250 g rotseller

30 g smör

salt

svartpeppar


200 g grönkål

1 vitlöksklyfta

olja

salt

svartpeppar


1/2 förpackning hackade hasselnötter



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Timjansalt: mortla i hop timjan och salt.

Skär potatisen i tunna skivor.Lägg på en plåt med bakplåtspapper.Krydda med timjansalt och ringla över lite olja.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Stek kalkonfilén runt om i en stekpanna med smör.Lägg ver i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen 12-15 minuter,tills kalkonfilén är helt genomstekt (innetemp 72 c)


Rotselleripurè: skala och skär rotselleri i mindre bitar (ca 2x2 cm). Koka mjuka i lättsaltat vatten.Häll av sellerin vattnet och mixa slätt tillsammans med smör.Smaka av med salt och svartpeppar.


SKär grönkål i mindre bitar.Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs grönkålen och pressa i vitlöken, fräs ca 2 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.


Lägg hasselnötter på en skärbreda eller en tallrik.Rulla den stekta kalkonfilén i nötterna.Skär kalkonen i tunna skivor.


Servera hasselnötsrullad kalkonfilé med rotselleripuré, grönkål och frasig timjanpotatis.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 14 okt 18:55


   Dovhjortsfilégryta med hasselbackspotatis   4 portioner   Ingredienser: 7oog dovhjortsfilé3 dl grädde1 dl creme fraiche2 tsk dijonsenap1 vitlöksklyfta1 schalottenlök1 msk tomatpure250 gram färska champinjoner1 msk viltfondSalt pepparN...

Av Carina Andersson - Söndag 14 okt 18:45

   Gremolatatoppad svamplasagne och citrondressad ruccola   2 portioner   Ingredienser: 250 g champinjoner 1/2 rödlök olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk torkad salvia 1 tsk torkad oregano 3/4 tsk salt 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1...

Av Carina Andersson - Onsdag 10 okt 19:30


   Pork burger med citrongräs, gurka och koriander   2 portioner   Ingredienser:   1 sötpotatis olja salt   Pork burger: 2 citrongräs 2 msk ströbröd 4 msk mjölk 1 lime 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 2 tsk sambal oele...

Av Carina Andersson - Onsdag 10 okt 19:17


   Kronärtskocksfylld kycklingfilé med fänkål- och persiljerisotto   2 portioner   Ingredienser:   1/2 burk kronärtskockor 1/4 knippe bladpersilja   300 g kycklingfilé 2 krm salt svartpeppar smör   5 dl vatten 1 kyckli...

Av Carina Andersson - Måndag 8 okt 20:45


   Halstrad laxfilé med vitvinssås, krutonger, tomat- och fänkålssalsa   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   1 hamburgebröd olja   Vitvinssås: 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta smör 3/4 tsk vetemjöl 1 dl matlagningsv...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se