Direktlänk till inlägg 21 december 2017

Paprikasoppa med tomatsalsa och vitlöksbröd

Av Carina Andersson - 21 december 2017 19:15

  

Paprikasoppa med tomatsalsa och vitlöksbröd


2 portioner


Ingredienser:

1 tomat

2 röda paprikor

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

salt

svartpeppar


Vitlöksbröd:

3 surdegspavé

2 vitlöksklyftor

torkad oregano

salt

olja


Tomatsalsa:

50 g coctailtomater

1/2 rödlök

1 msk fryst persilja

1 tsk rödvinsvinäger

1 1/2 krm chili flakes

1 1/2 krm salt


1/2 tsk paprikapulver

1 krm chili flakes

1 förpackning röda linser

1 dl vitt matlagningsvin

2 dl vatten

3/4 dl syrad grädde

1 tärning grönsaksbuljong

50 g riven västerbottenost


Till servering 1/4 dl syrad grädde



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.


Halvera tomaten och paprikorna.Klyfta gul lök.Lägg allt i en ugnsform och blanda med olja,salt,svartpeppar och 2 vitlöksklyftor.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Vitlöksbröd: skär surdegspavé i skivor.Lägg den på den plåt med bakplåtspapper.Blanda olivolja med 2 pressade vitlöksklyftor,salt och oregano.

Rosta i nedre delen av ungen (under grönsakerna) 6-7 minuter.


Tomatsalsa:kvarta coctailtomater och finhacka rödlök.Lägg i en skål och blanda med fryst persilja,rödvinsvinäger,chili flakes och salt.

Tärna 1 rostad paprikahalva och blanda ner i tomatsalsan.


Lägg resten av den rostade paprikan,rostad tomat och lök i en stekgryta.Krydda med paprikapulver och chili flakes,fräs 1-2 minuter.


Tillsätt röda linser (skölda och avrunna), matlagningsvin,vattenmsyrad grädde och grönsaksbuljong.Låt koka 4-5 minuter.

Tillsätt riven västerbotten ost till soppan och mixa slät med stavmixer.Smaka av med salt och peppar.


Servera rostad paprikasoppa med tomatsalsa,syrad grädde och vitlöksbröd.



Smaklig måltid

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:30


   Dovfärsbiffar med lime och morotsaioli,mynta och mangosalsa   2 portioner   Ingredienser: 1 sötpotatis salt olja svartpeppar   Morotsaioli: 1 morot 1 lime 1 äggula a msk olja 1 vitlöksklyfta 1 krm salt   Mynta...

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:00


   Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter   2 portioner   Ingredienser: liten kalvkronhjortsstek smör salt peppar   Rödbetsfrittata: 500 g rödbetor 1 bakpotatis 2 msk vetemjöl 1 msk torkad ro...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:45


   Vildsvinskarré med kålrabbikimchi,sesamstekt spenat och röskoktägg   2 portioner   Ingredienser: 1 ägg 2 portioner ris   Dressing: 3 msk hackad ingefära 1 vitlöksklyfta 1 1/2 msk japans soja 1 msk tomatpuré 1 1/2 tsk so...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:30


   Laxgryta med fänkålsfrön,saffran,lax och dillpesto   2 portioner   Ingredienser:   Dillpesto: 1 kruka dill 30 g riven parmesan 1 msk olja 1 msk vatten 1 vitlöksklyfta 1 krm salt   2 surdegspavé olja 1 vitlöksklyft...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 19:45


   Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 1 1/2 tsk torkad timjan 1/2 tsk salt bakplåtspapper olja   300 g kalkonfilé smör   Rotselleripurè: 250 g rotsell...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se