Senaste inläggen

Av Carina Andersson - Onsdag 19 april 19:45

  

Räkor och basilikamajo


16 styckna


Ingredienser:

16 minikrustader


1 1/2 dl majonäs

1 tsk finrivet limeskal

1 tsk färskpressad limejuice

1 1/2 tsk tabasco

1/2 dl finhackad basilika


Topping:

Räkor

Basilika



Gör så här:

Blanda i hop majonäs,limeskal och juice,tabasco och basilika.

Spritsa eller klicka krämen i krustaderna.

Toppa med räkor och basilika.


Lycka till

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Onsdag 19 april 19:30

  

Skinkröra och äpple


ca 16 snittar


Ingredienser:

1 1/2 dl créme fraiche

60 g rökt hackad skinka

1/2 dl tärnat äpple

1 tsk finhackad rosmarin

1/2 tsk svartpeppar


Topping:

1/2 tärnat äpple

1 tsk färskpressad citronjuice


färsk rosmarin


4 skivor ljust formbröd


Gör så här:

Blanda i hop créme fraich med skinkan,äpple,rosmarin och svartpeppar.


Blanda i hop toppingen.


Skär bort kanterna på bröfet och dela varje skiva i fyra delar.

Klicka på skinkröran och toppa med äpplena och färsk rosmarin.



Lycka till

/Carina


ANNONS
Av Carina Andersson - Lördag 8 april 09:07

  

Kryddig hjortfärssås med nötter


4 portioner


Ingredienser:

  • 4port ris

Hjortfärssås

  • ca 500 g hjortfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm kanel
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 1 romansallad
  • 70 g nöt - och russinmix

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hjortfärssås: Stek hjortfärsen i oljan i en stekpanna. Blanda ner kryddorna och rör i tomatpurén. Sänk värmen och rör i passerade tomater, soja och yoghurt och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  • Strimla salladen.
  • Servera färssåsen med sallad, ris, nötter och russin.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Torsdag 6 april 15:20

  

Pasta med paprika och sidfläsk


4 portioner


Ingredienser:

  • 1 förp grillad paprika (ā 500 g)
  • 1 silverlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g skivat sidfläsk
  • 150 g haricots verts
  • 4 port pasta (gärna linguine)
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka oregano
  • 2 förp mozzarella (ā 125 g)
  • 65 g mâchesallad

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Låt paprikorna rinna av.
  • Skala och skiva lök och vitlök. Strimla fläsket och paprikorna. Ansa bönorna.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt bönorna koka med pastan när det återstår ca 4 minuter av koktiden.
  • Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek fläsk, lök och vitlök. Vänd ner paprikan. Krydda med salt och peppar.
  • Repa och grovhacka oreganon och vänd ner i fläsket.
  • Riv eller skär mozzarellan i bitar.
  • Servera pastan med paprika- och fläskfräset. Toppa med mozzarella och sallad.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Lördag 25 mars 11:01

  

Rostad sparris med kyckling och aioli


2 portioner


Ingredienser:

  • 450g potatis
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 250 g grön sparris
  • 2 tsk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 snabbfiléer av kyckling
  • 1 dl aioli

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Skär salladen i bitar och dela tomaterna.
  • Ansa sparrisen. Rosta sparrisen i hälften av oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg upp sparrisen på en tallrik.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den i resten av oljan i stekpannan ca 4 minuter på varje sida.
  • Servera kycklingen med sparris, potatis, sallad, tomater och aioli.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Lördag 25 mars 11:00

  

Varmrökt lax med curryrostat blomkålsris


2 portioner


Ingredienser:

  • 450g potatis

Yoghurt

  • 1 lime
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk mango chutney

Blomkålsris

  • 250 g blomkålsris
  • 2 tsk curry
  • 50 g mandelspån
  • 1 msk olja
  • 1/2 påse babyspenat (ā 65 g)
  • salt och peppar
  • 300 g varmrökt lax

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Yoghurt: Riv skalet av halva limen och blanda med yoghurt och mangochutney. Smaka av med salt.
  • Blomkålsris: Fräs blomkålsris, curry och mandel i oljan i en stekpanna några minuter på hög värme. Ta av stekpannan från plattan och vänd ner spenaten. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär limen i klyftor och servera till.
  • Servera blomkålsriset med varmrökt lax, potatis och yoghurt.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Lördag 25 mars 10:54

  

Kebabspett i tomatsås med yoghurt


2 portioner


Ingredienser:

  • 2 port ris
  • 4 kebabspett
  • 1 tsk olja
  • 390 g pastasås chili
  • 70 g snackoliver (gärna citron)
  • 1/2 påse babyspenat (ā 65 g)
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Bryn spetten i oljan i en stekpanna och sänk sedan värmen. Tillsätt pastasåsen och sjud ca 4 minuter. Vänd ner oliver och spenat.
  • Skär salladen i bitar.
  • Pressa vitlöken i yoghurten.
  • Servera spetten i såsen med ris, sallad och en klick yoghurt.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Onsdag 1 mars 16:30

  

Mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu på rostade tomater och inkokt lök


2 portioner


Ingredienser:


Mandelpotatispuré:

500 g mandelpotatis

1 1/2 dl mjölk

smör

salt

peppar



Viltfärsbiffar:

250 g viltfärs

1/2 förpackning salladslök

1/2 fänkål

1 äggula

2 vitlöksklyftor

1 tsk timjan

salt

peppar

1/2 påse mandelspån

1 msk ströbröd

olivolja


Ragu:

1/2 ask babyplommontoater

3 schalottenlökar

1/2 förpackning bladpersilja

1 kruka svartkål

olivolja

3 msk vatten

3 msk balsamvinäger

1 lagerblad

1 tsk fänkålsfrön


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela babyplommontomaterna och lägg i en liten smord ugnsform.Rosta högt upp i ugnen 20-25 minuter,tills tomaterna fått fin färg.


Skala ock koka potatisen i lättsaltat vatten.


Viltfärsbiffar:Finhacka salladslök och grovriv fänkål.Lägg i en bunke och blanda med viltfärsen,äggula,pressad vitlök,timjan,salt och peppar.Forma färsen till två biffar.

Blanda mandelspån med ströbröd på en tallrik.Vänd biffarna i paneringen.Bryn i olivolja 1-2 minuter per sida och lägg över i en ugnsform.Tillaga klart mitt i ugnen 7-9 minuter.


Ragu:Dela schalottenlökarna på längden,finhacka bladpersilja och plocka bort bladen från svartkålen.

Hetta upp 1 tsk olivolja i en kastrull.Fräs löken 2-3 minuter.Tillsätt vatten,balsamvinäger,lagerblad och fänkålsfrön.

Sänk värmen och sjud 10-12 minuter.Ta kastrullen från värmen och vänd ner svarkålen,persiljan och rostade tomaterna.Smaka av med salt.


Mandelpotatispuré:häll bort vattnet från potatiskoket.Tillsätt lite smör och varm mjölk.Vispa till en slät puré och smaka av med salt och peppar.


Servera mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu och mandelpotatispuré.



Smaklig måltid

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se