Senaste inläggen

Av Carina Andersson - Torsdag 23 feb 15:15

  

Stekt torsk med kräftor och äggkräm


4 portioner


Ingredienser:

900g fast potatis

  • 150 g salladsärter

Äggkräm

  • 3 ägg
  • 2 dl smetana
  • salt och peppar
  • 360 g kräftstjärtar i lake
  • 1 citron
  • 1 ask färsk dill (ā 20 g)

Torsk

  • 4 bitar torskrygg (ā 125 g)
  • 1 msk olja

Gör så här:

  • Koka potatisen. Ansa salladsärtorna, låt dem koka med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  • Äggkräm: Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola dem sedan i kallt vatten. Skala och skär äggen i bitar. Vänd ner äggen,kräftor och dill i smetanan. Smaka av med salt och peppar.
  • Låt kräftorna rinna av i ett durkslag. Skär citronen i klyftor. Hacka dillen.
  • Torsk: Stek fisken i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Servera fisken med potatis, salladsärtor, äggkräm och citron.

Smaklig måltid

/Carina


ANNONS
Av Carina Andersson - Tisdag 21 feb 18:48


  

Kycklingbullar och morotssås


4 portioner


Ingredienser:

Morotssås

  • 2 medelstora morötter
  • 1 kruka dragon
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 port ris

Kycklingköttbullar

  • 2 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 msk olivolja

Sallad

  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g salladsmix

Gör så här:

  • Morotssås:Skala och skiva morötterna i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem helt mjuka.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Kycklingbullar: Blanda ströbröd och ägg i en bunke och låt svälla några minuter. Blanda ner färsen och tillsätt salt, pressad vitlök och kryddor. Forma till bullar och stek dem runtom i olivoljan i en stekpanna ca 10 minuter.
  • Sallad: Skär tomaterna i halvor och blanda med salladen.
  • Morotssås: Häll av vattnet från morötterna. Repa av och hacka dragonen. Mixa morötterna med vinäger och grädde slätt med stavmixer eller en blender. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
  • Servera kycklingbullarna med sås, ris och sallad.

Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Torsdag 9 feb 21:00

  

Krämig lövbiff med bellaverde och färsk pasta


2 portioner


Ingredienser:

  • 1/2rödlök
  • 1 tsk vinäger
  • salt och peppar
  • ca 300 g lövbiff från hjort
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk rosépeppar
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl crčme fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 port färsk pasta (gärna penne rigate)
  • 200 g bellaverde broccoli

Gör så här:

  • Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan och bellaverden.
  • Skala och skiva löken tunt och blanda med vinäger och lite salt och peppar.
  • Strimla lövbiffen och stek den i oljan i en stekpanna,pressa i vitlöken,krydda med salt och krossad rosépeppar. 
  • Sänk värmen och rör i crčme fraiche och mjölk. Låt sjuda ca 3 minuter.
  • Ansa och koka bellaverden i 4 minuter tillsammans med pastan enligt anvisningen på pastans förpackning.
  • Servera pasta och bellaverde med såsen. Toppa med rödlök.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Söndag 5 feb 18:15

  

Crispy fish taco med limemarinerad rödkål och ananassalsa


2 portioner


Ingredienser:

200 g rödkål

1 lime

1 tsk socker

1/2 tsk ättika 12 %

1/2 förpackning fryst ananas (tinad)

1/2 grön chili

1/2 rödlök

1 msk fryst koriander

3/4 dl ströbröd

3/4 msk paprikapulver

3/4 msk spiskummin

1/2 msk torkad oregano

300 g torskfilé

tortillabröd

1 dl rysk yoghurt

olja

salt



Gör så här:

Finstrimla rödkål.Lägg i en bunke och blanda med 1/2 tsk salt.Låt stå 5 minuter.Knåda kålen med rena händer så att den mjuknar.Häll bort eventuell vätska.


Blanda i en rymlig skål: finrivet skal och pressad saft från en lime,1 tsk socker, 1/2 tsk ättika och 1 krm salt.

Blanda ner rödkålen i dressingen.


Ananassalsa:skär ananas i små tärningar.Finhacka grön chili och rödlök.Blanda i hop i en skål tillsammans med koriander.


Kryddpanering:blanda ströbröd,paprikapulver,spiskummin,oregano och 1/2 tsk salt på ett fat.

Skär torskfilé så att det blir minst 4 bitar per filé.Vänd fisken i kryddpaneringen.

Stek fisken krispig i en stekpanna med olja 2-3 minyter per sida.

Servera kryddstekt torskfilé i tortillabröd med ananassalsa,rödkålssallad och rysk yoghurt.



Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Söndag 5 feb 18:00

  

Paella med chorizo,persiljeyoghurt och stekt citron


2 portioner


Ingredienser:

1/2 knippe bladpersilja

1 citron

1 dl rysk yoghurt

3 vitlöksklyftor

1 tärning grönsaksbuljong

1 förpackning saffran

1 1/2 dl risoni

4 1/2 dl vatten

1/2 rödlök

1 röd paprika

1 tomat

200 g chorizo

paprikapulver

cyennepeppar

salt

olja



Gör så här:

Periljeyoghurt: grovhacka bladpersiljan (även stjälken).Lägg i en mixerbunke tillsammans med finrivet skal från 1 citron,rysk yoghurt,1 vitlök och 1 krm salt.Mixa med stavmixer.


Koka upp vatten,1 buljongtärning och saffran i en kastrull.Tillsätt risoni och låt koka 10-12 minuter.


Klyfta rödlöken.Skär paprikan och tomaten i mindre bitar.Halvera den använda citronen.Skär corizo i mindre bitar.

Stek citronhalvorna med snittytan nedåt i lite olja i en het stekpanna,de ska få en tydlig stekyta.Lägg upp på ett fat.

Stek chorizo och 2 vitlöksklyftor (pressade) i lite olja i den redan använda stekpannan,4-5 minuter.

Tillsätt paprika,tomat och lök.Krydda med 1 tsk paprikapulver,1 krm cayennepeppar och 1 krm salt.Stek ytterligare 1-2 minuter.

Blanda saffranskokt risoni med chorizofräs.Servera med stekt citron och persiljeyoghurt.



Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Söndag 5 feb 17:49

  

Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron


ca 20 st


Ingredienser:

  • 2dl finrivna morötter
  • 100 g hela skalade mandlar (ca 1,5 dl för 20 bollar)
  • 100 g urkärnade dadlar (ca 12 st för 20 bollar)
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 citron (rivet skal och några droppar saft )
  • ca 1 dl kokosflingor

Gör så här:

  • Mixa alla ingredienser utom kokosen i en matberedare. Smaksätt med några droppar citronsaft.
  • Rulla smeten till runda bollar
  • Rulla bollarna i kokosen.

Lycka till

/Carina



Av Carina Andersson - Söndag 5 feb 17:30

  

Kladdkakemuffins banan & choklad


ca 12 st


Ingredienser:

  • 2ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1/2 krm salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 banan
  • 12 små muffinsformar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Rör ihop ägg och socker - vispa inte. 
  • Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen. 
  • Smält matfettet och rör ner det i smeten. 
  • Klicka ner smeten i små muffinsformar. Skala och skiva bananen. Tryck ner bananskivorna i muffinsen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.

Lycka till

/Carina


Av Carina Andersson - Tisdag 31 jan 19:45

  

Kyckling i sötsyrlig dillsås med picklad kålrabbi och dillstekta morötter


2 portioner


Ingredienser:


450 g potatis


Picklad kålrabbi:

1/2 kålrabbi (max 150 g )

1 1/2 dl vatten

1 msk socker

1 1/2 msk ättika 12%


Kyckling:

1 silverlök

50 g minimorötter

300 g kycklinglårfilé

1/2 msk vetemjöl

2 1/2 dl gräddmjölk

1/3 tärning kycklingbuljong

salt

peppar

smör

3/4 msk socker

3/4 msk ättika 12%

1/4 ask dill


Minimorötter:

150 g minimorötter

1/4 ask dill

salt

smör



Gör så här:

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.


Picklad kålrabbi: Skala och skär kålrabbi i små tärningar.Koka upp vatten,socker och ättika i en kastrull.Tillsätt kålrabbin och låt koka 1 min,ställ åt sidan.

Skär silverlöken i klyftor.Skär minimorötter i slantar.Skär kycklinglårfilén i strimlor.


Kyckling:Fräs kyckling,lök och morotsslantar i smör i en stekgryta/stekpanna.

Krydda med salt och svartpeppar.Pudra över vetemjöl.Tillsätt gräddmjölken och buljongtärningen.

Låt sjuda 6-7 minuter tills kycklingen är väl genomstekt.


Minimorötter:Bryn minimorötter i lite smör i en stekpanna 2-3 minuter.Strö över dill och krydda med salt.


Häll bort lagen från kålrabbin.Lägg upp i en skål.


Pressa potatisen i en potatismospräss.Servera kycklingen i sötsyrlig sås,dillstekta morötter och picklad kålrabbi.



Smaklig måltid

/Carina




Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se