Senaste inläggen

Av Carina Andersson - Söndag 21 maj 22:20

  

Lövbiff med rödlökskräm och sallad


4 portioner


Ingredienser:

Rotfrukter

  • 900 g potatis
  • 1/2 knippe morötter
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Rödlökskräm

  • 1 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1/2 kruka gräslök
  • 2 dl smetana

Lövbiff

  • ca 500 g lövbiff
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 65 g sommarmixsallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  • Rotfrukter: Borsta, skölj och klyfta potatisen. Ansa och skär morötterna i bitar. Blanda potatis och morötter med olivoljan. Salta och peppra.
  • Häll ut grönsakerna på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd runt några gånger under rostningen.
  • Rödlökskräm: Skala och finhacka löken. Koka den i vinäger och vatten tills vätskan har kokat in. Låt löken svalna av.
  • Hacka gräslöken, vänd ner den och rödlöken i smetanan. Smaka av med salt och peppar.
  • Lövbiff: Stek lövbiffen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  • Servera lövbiffen med rostade rotfrukter, rödlökskräm och sallad.

Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Måndag 15 maj 19:52

  

Krämig räkpasta med zucchini och kronärtskockscrčme


4 portioner


Ingredienser:

  • 4port pasta (gärna trottole)
  • 580 g handskalade räkor i lake
  • 1 zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 130 g kronärtskockscrčme
  • 1 kruka körvel
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Låt räkorna rinna av i ett durkslag.
  • Skär zucchinin i tärningar. Stek dem i olivoljan,pressad vitlök,salta och peppra.
  • Blanda ner grädde och kronärtskockscrčme och koka upp.
  • Hacka körveln och dela tomaterna. Vänd ner i såsen tillsammans med räkorna. Låt det bli varmt.
  • Blanda pastan och såsen och servera.

Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Torsdag 11 maj 18:37

  

Ugnsbakad torsk med linser och tomat


4 portioner


Ingredienser:

900g fast potatis

Torsk

  • 4 port torskfilé
  • salt och peppar

Linspanna

  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka persilja
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 msk olivolja
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 380 g kokta gröna linser
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 65 g ruccola

Gör så här:

  • Tina torsken om fryst används.
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Koka potatisen.
  • Torsk: Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Linspanna: Skala och skiva löken. Strimla persiljan och dela tomaterna.
  • Fräs lök och tomater i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt buljongen och låt sjuda ca 3 minuter.
  • Sila av linserna, skölj under kallt vatten och låt rinna av. Rör ner linserna i pannan och låt det bli varmt. 
  • Tillsätt persiljan och smaka av med vinäger, salt och peppar.
  • Servera torsken med linspanna, potatis och ruccola.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Torsdag 11 maj 18:30

Sparris med vitlök- och persiljepappardelle


4 portioner


Ingredienser:

  • 1dl pumpakärnor

Sås

  • 250 g grön sparris
  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 3 morötter
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kokvatten från pastan
  • 1/2 kruka persilja

Pasta

  • 4 port färsk pappardelle med vitlök och persilja
  • 150 g salladsärter


Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Rosta pumpakärnorna i en torr och het stekpanna.
  • Sås: Ansa och dela sparrisen. Ansa och strimla salladslökarna. Skala, dela och skiva morötterna.
  • Stek morötterna i oljan i en stekpanna. Tillsätt sparris, pressad vitlök och salladslök mot slutet av stekningen. Krydda med salt och peppar. 
  • Blanda mjölken med majstärkelsen och rör ner i pannan. Tillsätt grädden och koka upp.
  • Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med salladsärtorna. Spara lite av pastavattnet att späda såsen med.
  • Grovhacka persiljan och vänd ner i såsen tillsammans med lite pastavatten.
  • Servera pastan med sås och rostade pumpakärnor.

Smaklig måltid

/Carina

  

Av Carina Andersson - Torsdag 11 maj 18:25

  

Vannameiräkor i curry med broccoli


4 portioner


Ingredienser:

  • 4port ris

Curry

  • 1 msk riven ingefära
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk curry
  • 1/2 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 350 g frysta skalade vannameiräkor
  • 1 citron
  • peppar

Grönsaker

  • 250 broccoli
  • 150 g sockerärter

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Curry: Skala och riv ingefäran. Skala och skiva löken. Fräs löken i oljan i en kastrull. Pressa i vitlöken och rör i ingefära, curry och salt. Sänk värmen och häll i kokosmjölken. Låt koka upp.
  • Grönsaker: Ansa och skär broccolin i små bitar. Skala och skiva stammen. Koka mjuk i saltat vatten ca 4 minuter. Lägg i sockerärtorna efter 1 minut och låt koka med.
  • Curry: Lägg de frysta räkorna i kastrullen och låt dem tina och bli varma. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.     
  • Servera curryn med grönsakerna och riset.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Fredag 5 maj 20:33

Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och krossad potatis


Ingredienser:

Krossad potatis:

800g små potatisar
2 msk smör
salt, peppar

Torskrygg:

1/2 röd lök
1 paket bacon
6 bitar soltorkade tomater
4 msk flytande smör
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
4 torskryggsfiléer
2 msk klippt, färsk persilja
salt, peppar, timjan, oregano

Tillbehör:

400g morötter

ärtskott



Gör så här:

1.Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och tryck sönder potatisen med en gaffel. Ringla över smör och salta ordentligt. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna cirka 5 minuter – de ska bli lite knapriga på ytan.


2. Klyfta löken och skär baconskivorna i 3 remsor på längden. Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter. Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon. Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret. Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja. Salta och peppra ett varv och smula över örter. Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter. Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.


3. Dela morötterna på längden och sjud 5 minuter i saltat vatten.


4.Servera torsken med krossad potatis,morötter och ärtskott.



Smaklig måltid

/Carina

  

Av Carina Andersson - Fredag 5 maj 20:15

  

Rabarberglass med vit choklad


4-6 portioner


Ingredienser:

200 g rabarber

ca 1/2 dl rörsocker

4 äggulor

1 dl mjölk

1 1/4 dl strösocker

5 dl vispgrädde

150 g vita choklad knappar


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.Rensa och ansa rabarbern.Skär den i tärningar och vänd dem med rörsocker i en skål.

Sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper, och baka dem mjuka i ugnen 15-20 minuter.Låt svalna.


Vispa äggulorna skummiga med elvisp.Koka upp mjölk och socker i en kastrull.Stäng av värmen.Vispa i hop blandningen med äggulorna och låt svalna.


Vispa grädden lätt och vänd ner den i äggsmeten.Tillsätt choklad knapparna tillsammans med rabarbern.Rör om så att allt blandas.


Fördela smeten i portionsskålar som tål att frysas,frys dem minst 4 timmar.


Låt glassen stå i rimstemperatur ca 15 minuter innan servering.


Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - Fredag 5 maj 19:55

  

Kyckling med ingefära och lime


4 portioner


Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 msk olja
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 msk japansk soja

Nudlar

  • 1 röd chili
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 2 avokador
  • 1 lime
  • salt
  • 4 port risnudlar
  • 65 g röd mangold

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Kyckling: Bryn kycklingen i oljan och lägg i en ugnssäker form.
  • Skala och riv ingefäran och vitlöken. Blanda rivet med sojan och fördela blandningen över kycklingen. Stek kycklingen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C i tjockaste delen, ca 15 minuter.
  • Nudlar: Dela, kärna ur och hacka chili och paprika. Skala och hacka löken. Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur och tärna avokadoköttet. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Blanda chili och paprika med avokado, limeskal och -saft. Salta.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men spola dem inte kalla.
  • Skär kycklingen i skivor och blanda med buljongen från formen.
  • Lägg mangold salladen i botten på ett uppläggningsfat.Lägg nudlarna uppe på salladen,därefter grönsaksblandningen och kycklingen.


Smaklig måltid

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se