Senaste inläggen

Av Carina Andersson - Måndag 3 juli 19:06

 

Har ni inte provat Pauluns Supermix så måste ni göra det.Den är rik på fibrer.Extra protein.Endast naturliga råvaror.

Koka 20 minuter.Perfekt till din måltid.


   

Värmde på denna crčme fraiche med smak av mango och curry.

Fantastiskt gott till kyckling.


/Carina


#paulunssupermix #icasegnavaror 

ANNONS
Av Carina Andersson - Måndag 3 juli 19:00

  

Jag har förmånen att testa ProViva Röd Grapefrukt.

En mycket fräsch och uppiggande smak.Man känner den röda grapefrukten som en sötsyrlig citrusfrukt,med sin karaktäriska lite beska underton.Jag kommer garanterat att köpa denna dryck igen.


/Carina


#provivarödgrapebuzz #proviva #buzzador

ANNONS
Av Carina Andersson - Onsdag 21 juni 09:00

  

Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostade sesamfrön


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris

1/2 rödlök

1 tsk rödvinsvinäger

1/2 gurka

1 lime

1/2 röd chili

1/2 dl majonnäs

1 msk riven ingefära

2 1/2 msk kinesisk soja

2 msk ketchup

1 burk sesamfrön

300 g kycklinglårfilé

1 vitlöksklyfta

olja socker

salt

1 salladshuvud


Gör så här:

koka riset enligt anvisning på förpackningen.


Picklad rödlök: skiva rödlök i tunna skivor.Lägg löken i en skål,blanda 1 tsk socker med 1 tsk rödvinsvinäger.Ställ åt sidan.


Limemarinerad gurka: skär gurkan i tunna skivor och lägg i en skål.Finriv skalet från en 1/2 lime och pressa saften från en 1/2 lime och blanda med gurkan och 1/2 krm salt.


Chilimajonnäs: finhacka röd chili.Lägg i en liten skål och blanda med majonnäs och 1/2 krm salt.


Hoisinsås: finriv ingefära och lägg i en liten skål.Blanda med kinesisk soja,ketchup och 2 tsk socker.


Rosta 1 burk sesamfrön i en torr stekpanna.Blanda ner hälften av de rostade sesamfröna i det kokta riset.


Strimla kycklinglårfilé (låt fettet sitta kvar,det smälter vid tillagnin och ger en mustigare smak).

Fräs kycklingen och 1 pressad vitlök i lite olja i en stekpanna 3-4 minuter.

Tillsätt hoisinsåsen och låt koka i hop 1-2 minuter,tills kycklingen är helt genomstekt.


Plocka bladen från salladshuvudet och klyfta 1/2 lime.

Servera hoisinkycklingen,picklad rödlök,limemarinerad gurka och chilimajonnäs i salladsblad.Toppa med resten av de rostade sesamfröna.Servera med ris och limeklyftor.



Smaklig måltid

/Carina


Av Carina Andersson - Tisdag 13 juni 21:08

  

Salsiccia med garden sallad


4 portioner


Ingredienser:

Sallad

  • 900 g potatis
  • 1 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 125 g rädisor
  • 1 rödlök
  • 65 g babyspenat

Korv

  • 600 g färsk salsiccia
  • 1 msk smör

Gör så här:

  • Sallad:Koka potatisen.
  • Hacka kaprisen och blanda med senap, vinäger, vatten och olivolja i en stor skål, smaka av med salt och peppar.
  • Ansa och skiva rädisorna tunt. Skala och skiva löken. Vänd ner i dressingen.
  • Korv: Stek korven runtom i smöret ca 10 minuter.
  • Sallad: Dela potatisen och vänd ner den och spenaten i skålen.
  • Servera salsiccian med salladen.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Tisdag 13 juni 21:02

  

Serranolindad torsk


4 portioner


Ingredienser:

  • 900g potatis
  • salt och peppar
  • ca 600 g torskfilé
  • 100 g serranoskinka
  • 230 g olivmix
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 citron

Gör så här:

  • Tina torsken om fryst används.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka potatisen.
  • Salta och peppra torsken och linda in den i skinkan. Lägg dem med skarven ned på en ugnsplåt.
  • Låt oliverna rinna av. Dela tomaterna i bitar, skala och skiva lök och vitlök.
  • Blanda tomater, oliver, lök, vitlök och olivolja. Krydda med oregano, salt och peppar.
  • Häll ut blandningen på samma plåt som fisken och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Pressa citronen över grönsakerna och servera med torsk och potatis.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Måndag 5 juni 21:30

  

Rådjurssadel med basilikaolja,sparris,halloumi och citronyoghurt


Ingredienser:

Rådjurssadel

Marina:

1 dl olivolja

1/2 dl kinesisk soja

1 msk flytande honung

1 msk sambal oleke

3 vitlöksklyftor

salt

svartpeppar

rosmarin


250 g grön sparris

400 g halloumiost


Basilikaolja

1 vitlöksklyfta

1/2 kruka basilika

1 msk olivolja

Citronyoghurt

1/2 citron

1/2 kruka persilja

2 dl matyoghurt



Gör så här:

Blanda i hop marinaden och lägg rådjurssadeln i en påse och häll över marinaden.Låt köttet ligga i marinaden några timmar eller över natten.Tag fram köttet minst en timme innan tillagning så det får rumstemperatur.

Stek eller grilla rådjurssadeln.Använd en termometer i köttet.Rådjurssadeln är klar vid temperatur på 65–70 grader


Bryt av den nedre delen av sparrisen.Skär halloumin i skivor och stek dem i oljan i en stekpanna tillsammans med sparrisen eller lägg det på grillen.


Basilikaolja: Skala och pressa vitlöken. Hacka basilikan och blanda den med vitlöken och olivoljan.

Citronyoghurt: Riv det yttersta skalet av citronen och hacka persiljan. Blanda med yoghurten och smaka av med salt och peppar.


Låt rådjurssadeln vila en stund innan du skär den i skivor och serverar tillsammans med grillad/stekt sparris,halloumi, basilikaolja och citronyoghurt.


Smaklig måltid

/Carina



Av Carina Andersson - Måndag 5 juni 21:15

  

Kryddstekt indisk kyckling med ärt- och fetaostsallad och myntacréme


2 portioner


Ingredienser:

1/2 förpackning fetaost

1 dl gräddfil

1/2 förpackning gröna ärtor

ca 300 g kycklingfilé

1 ask munta

1 rödlök

1 förpackning sugarsnaps

1 vitlöksklyfta

2 portioner ris

1/ tsk cayennepeppar

3/4 tsk malen kardemumma

1/2 msk paprikapulver

1/2 msk socker

1 tsk spiskummin

salt

olja


Gör så här:

Värm ugnen till 225 grade.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Myntacréme: finstrimla bladen från en halv ask mynta och finhacka en halv rödlök.Lägg det i en skål och blanda med gräddfil,vitlök och 1 krm salt.


Kryddblandningen: blanda paprikapulver,socker,spiskummin,malen kardemumma,cayennepeppar och 1/2 tsk salt i en skål.

Skär kycklingfilén i mindre bitar och blanda i kryddblandningen.Stek på medelvärme i lite olja 1-2 minuter per sida.Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 8-10 minuter,eller tills kycklingen är helt genomstekt.


Finstrimla sugarsnaps.Smula fetaost.Lägg allt i en salladsskål tillsammans med 1/2 hackad rödlök.

Koka ärtor 1/2 min i lättsaltat vatteb i en liten kastrull.Häll av och blanda ner i salladsskålen.

Servera kryddstekt kyckling med ärt- och fetaostsallad,ris och myntacréme.



Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Måndag 5 juni 20:53

  

Ajvarpasta med chorizo och persilja


4 portioner


Ingredienser:


  • 4port pasta (gärna gemelli)
  • 150 g sockerärter
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 romansallad

Ajvarsås

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl ajvar relish (gärna stark)
  • 1 dl vatten
  • salt

Korv

  • 2 förp chorizo (gärna iberico, ā 80 g)

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa sockerärterna och koka dem med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  • Hacka persiljan och skär salladen i bitar.
  • Ajvarsås: Dela, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skala och skär löken i ringar.  
  • Fräs paprikan och löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och honung och fräs under omrörning. Blanda ner ajvar och vatten och låt det bli varmt. Smaka av med salt.
  • Blanda pastan och sockerärterna med ajvarsåsen och strö över persiljan. 
  • Servera med salladen och chorizon.

Smaklig måltid

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se