Senaste inläggen

Av Carina Andersson - Söndag 5 feb 17:49

  

Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron


ca 20 st


Ingredienser:

  • 2dl finrivna morötter
  • 100 g hela skalade mandlar (ca 1,5 dl för 20 bollar)
  • 100 g urkärnade dadlar (ca 12 st för 20 bollar)
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 citron (rivet skal och några droppar saft )
  • ca 1 dl kokosflingor

Gör så här:

  • Mixa alla ingredienser utom kokosen i en matberedare. Smaksätt med några droppar citronsaft.
  • Rulla smeten till runda bollar
  • Rulla bollarna i kokosen.

Lycka till

/Carina



ANNONS
Av Carina Andersson - Söndag 5 feb 17:30

  

Kladdkakemuffins banan & choklad


ca 12 st


Ingredienser:

  • 2ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1/2 krm salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 banan
  • 12 små muffinsformar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Rör ihop ägg och socker - vispa inte. 
  • Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen. 
  • Smält matfettet och rör ner det i smeten. 
  • Klicka ner smeten i små muffinsformar. Skala och skiva bananen. Tryck ner bananskivorna i muffinsen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.

Lycka till

/Carina


ANNONS
Av Carina Andersson - Tisdag 31 jan 19:45

  

Kyckling i sötsyrlig dillsås med picklad kålrabbi och dillstekta morötter


2 portioner


Ingredienser:


450 g potatis


Picklad kålrabbi:

1/2 kålrabbi (max 150 g )

1 1/2 dl vatten

1 msk socker

1 1/2 msk ättika 12%


Kyckling:

1 silverlök

50 g minimorötter

300 g kycklinglårfilé

1/2 msk vetemjöl

2 1/2 dl gräddmjölk

1/3 tärning kycklingbuljong

salt

peppar

smör

3/4 msk socker

3/4 msk ättika 12%

1/4 ask dill


Minimorötter:

150 g minimorötter

1/4 ask dill

salt

smör



Gör så här:

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.


Picklad kålrabbi: Skala och skär kålrabbi i små tärningar.Koka upp vatten,socker och ättika i en kastrull.Tillsätt kålrabbin och låt koka 1 min,ställ åt sidan.

Skär silverlöken i klyftor.Skär minimorötter i slantar.Skär kycklinglårfilén i strimlor.


Kyckling:Fräs kyckling,lök och morotsslantar i smör i en stekgryta/stekpanna.

Krydda med salt och svartpeppar.Pudra över vetemjöl.Tillsätt gräddmjölken och buljongtärningen.

Låt sjuda 6-7 minuter tills kycklingen är väl genomstekt.


Minimorötter:Bryn minimorötter i lite smör i en stekpanna 2-3 minuter.Strö över dill och krydda med salt.


Häll bort lagen från kålrabbin.Lägg upp i en skål.


Pressa potatisen i en potatismospräss.Servera kycklingen i sötsyrlig sås,dillstekta morötter och picklad kålrabbi.



Smaklig måltid

/Carina




Av Carina Andersson - Tisdag 31 jan 19:13

  

Majspannkakor med bönsallad och avocadokräm


4 portioner


Ingredienser:

Plättar

  • 4 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 msk olivolja
  • 150 g majskorn

Bönsallad

  • 380 g svarta bönor
  • 2 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk oregano

Avocadokräm

  • 2 avocado
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  • Plättar:Blanda de torra ingredienserna i en bunke till plättsmeten. Rör sedan i gräddfil, ägg, vatten, sambal oelek och hälften av olivoljan till en jämn smet. Tillsätt sedan majsen med sitt spad.
  • Sallad: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Dela tomaterna och skär dem i klyftor. Blanda bönor, tomater med olivolja och vinäger, krydda med salt, peppar och oregano.
  • Gör en avokadokräm med mosad avokado, gräddfil, pressad vitlök, salt och peppar
  • Stek plättar i resten av olivoljan i en stekpanna.
  • Servera plättarna med bön- och avokadosallad och gräddfil.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Söndag 29 jan 18:45

  

Tomatbakad vildsvinsfärs med citron och vitlök


4 portioner


Ingredienser:


Färs

  • 1/2 citron
  • ca 500 g vildsvinsfärs  (går bra även med annan färs)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 hjärtsallad

Sås

  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 3 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 900 g fast potatis

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Sås: Skär auberginen i 1-2 centimeter tjocka tärningar.  Skala och skiva löken tunt. Hacka rosmarinen. Tärna tomaterna.
  • Fräs lök och aubergine mjukt i olivoljan i en stekpanna. Rör i rosmarin, tomater, pressad vitlök, vinäger, honung, tomatpuré och vatten. Låt sjuda i ca 3 minuter. Häll såsen i en ugnssäker form.
  • Färs: Riv skalet av citronen. Blanda färsen med salt, citronskal, ägg, senap och peppar.
  • Klicka ut färsen på såsen i formen och sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills färsens innertemperatur är 70°C.
  • Servera färsen i såsen med pressad potatis och sallad.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Lördag 28 jan 08:20

 

Älgrostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås


4 portioner


Ingredienser:

Rotfrukter

  • 375 g svartrötter
  • ca 500 g palsternackor
  • 450 g potatis (gärna cecile)
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka persilja

Sås

  • 1 gul lök
  • 1 rött äpple
  • 1/2 msk olja
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk timjan

Rostbiff

  • ca 600 g rostbiff från älg ( går även bra med annan rostbiff)
  • 1/2 msk olja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Rotfrukter: Skala och skär svartrötterna i ca 10 cm långa bitar och lägg dem i kallt vatten direkt för att de inte ska bli bruna. Tvätta palsternackorna och skär dem och potatisen i klyftor.
  • Blanda svartrötter, palsternackor och potatis med olivoljan på en plåt. Salta och peppra. Tillaga i övre delen av ugnen i ca 25 minuter.
  • Hacka persiljan och strö den över rotfrukterna vid servering.
  • Sås: Skala och hacka lök och äpple. Fräs det i oljan i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde och timjan. Koka ca 10 minuter. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
  • Rostbiff: Stek rostbiffen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  • Servera rostbiffen med de rostade rotfrukterna och såsen.

Smaklig måltid

/Carina



Av Carina Andersson - Lördag 28 jan 08:14

  

Kallrökt lax med pepparrotspasta och fänkålssallad

 

4 portioner

 

Ingredienser:

Fänkålssallad

  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 1/2 apelsin
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Pasta

  • 4 port pasta (gärna tagliatelle)
  • 125 g färskost pepparrot
  • 2 dl mjölk
  • 400 g kallrökt lax
  • 65 g mâchesallad

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Fänkålssallad: Ansa och strimla fänkålen tunt. Skala morötterna och skala sedan till breda ”morotsnudlar” med en potatisskalare. Lägg fänkål och morötter i en skål med iskallt vatten för att bli krispiga innan de läggs i dressingen.
  • Riv apelsinskalet och pressa ur saften, blanda det med olivoljan i en skål där grönsakerna får plats. Smaka av med salt och peppar.
  • Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Värm färskosten och mjölken i pastakastrullen, krydda med salt och peppar. Vänd ner pastan i såsen.
  • Låt fänkål och ”morotsnudlar” rinna av ordentligt. Vänd ner dem i dressingen.
  • Servera laxen med pasta och sallad.


Smaklig måltid

/Carina


Av Carina Andersson - Måndag 23 jan 21:30

  

Baconinlindad lövbiff av älgkalv och crashed potatoes


4 portioner


Ingredienser:

600-800 g innanlår av älgkalv

125 g färskost paprika chili

1/4 röd paprika

1 pkt bacon,8 skivor


Sås:

smör

2 msk tomarpuré

5 dl vispgrädde

1 köttbuljong

1 tsk paprikapulver

1 msk soja

salt

peppar


crashed potatoes:

1 kg delikatesspotatis

ca 50 g smör

3 vitlöksklyftor

örtsalt

peppar

färsktimjan


Gör så här:

Skär köttet i tunna lövbiffar när det nästan är fruset.Låt köttet ligga ca 2-3 timmar innan tillagning så det blir rumstempurerat.


Koka potatisen mjuka,med skal på.


Sås: Lägg 1 msk smör i en kastrull,tillsätt tomatpuré och fräs.

Häll på grädde och smula ner buljongen,paprikapulver och soja.Koka i hop ca 3-5 minuter.Smaka av med salt och peppar.


Lägg ut lövbiffarna ock krydda med salt och peppar.Lägg på en klick färskost - Paprika-Chili i början på varje skiva. Skär paprikan i tunna strimlor.Lägg en bit paprika på osten.Rulla i hop köttet.Ta en baconskiva och rulla i hop runt köttet,fäst med en tandpetare.Bryn köttet runt om.Lägg kalvbiffrullarna i såsen och koka försiktigt ca 30 minuter.


Sätt ugnen på 200 grader.Lägg potatisen på en plåt med smörpapper och platta till dem med en gaffel.

Smält smöret och pressa ner vitlöken.Krydda med salt och peppar.Pensla med smöret på potatisen och lögg därefter färsk timjan på potatisen.

Stoppa in plåten mitt i ugnen ca 20 minuter.


Servera baconlindat lövbiff med crached potatoes.



Smaklig måltid

/Carina






Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se