Senaste inläggen

Av Carina Andersson - Lördag 25 mars 11:00

  

Varmrökt lax med curryrostat blomkålsris


2 portioner


Ingredienser:

  • 450g potatis

Yoghurt

  • 1 lime
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk mango chutney

Blomkålsris

  • 250 g blomkålsris
  • 2 tsk curry
  • 50 g mandelspån
  • 1 msk olja
  • 1/2 påse babyspenat (ā 65 g)
  • salt och peppar
  • 300 g varmrökt lax

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Yoghurt: Riv skalet av halva limen och blanda med yoghurt och mangochutney. Smaka av med salt.
  • Blomkålsris: Fräs blomkålsris, curry och mandel i oljan i en stekpanna några minuter på hög värme. Ta av stekpannan från plattan och vänd ner spenaten. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär limen i klyftor och servera till.
  • Servera blomkålsriset med varmrökt lax, potatis och yoghurt.

Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Lördag 25 mars 10:54

  

Kebabspett i tomatsås med yoghurt


2 portioner


Ingredienser:

  • 2 port ris
  • 4 kebabspett
  • 1 tsk olja
  • 390 g pastasås chili
  • 70 g snackoliver (gärna citron)
  • 1/2 påse babyspenat (ā 65 g)
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Bryn spetten i oljan i en stekpanna och sänk sedan värmen. Tillsätt pastasåsen och sjud ca 4 minuter. Vänd ner oliver och spenat.
  • Skär salladen i bitar.
  • Pressa vitlöken i yoghurten.
  • Servera spetten i såsen med ris, sallad och en klick yoghurt.

Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Onsdag 1 mars 16:30

  

Mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu på rostade tomater och inkokt lök


2 portioner


Ingredienser:


Mandelpotatispuré:

500 g mandelpotatis

1 1/2 dl mjölk

smör

salt

peppar



Viltfärsbiffar:

250 g viltfärs

1/2 förpackning salladslök

1/2 fänkål

1 äggula

2 vitlöksklyftor

1 tsk timjan

salt

peppar

1/2 påse mandelspån

1 msk ströbröd

olivolja


Ragu:

1/2 ask babyplommontoater

3 schalottenlökar

1/2 förpackning bladpersilja

1 kruka svartkål

olivolja

3 msk vatten

3 msk balsamvinäger

1 lagerblad

1 tsk fänkålsfrön


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela babyplommontomaterna och lägg i en liten smord ugnsform.Rosta högt upp i ugnen 20-25 minuter,tills tomaterna fått fin färg.


Skala ock koka potatisen i lättsaltat vatten.


Viltfärsbiffar:Finhacka salladslök och grovriv fänkål.Lägg i en bunke och blanda med viltfärsen,äggula,pressad vitlök,timjan,salt och peppar.Forma färsen till två biffar.

Blanda mandelspån med ströbröd på en tallrik.Vänd biffarna i paneringen.Bryn i olivolja 1-2 minuter per sida och lägg över i en ugnsform.Tillaga klart mitt i ugnen 7-9 minuter.


Ragu:Dela schalottenlökarna på längden,finhacka bladpersilja och plocka bort bladen från svartkålen.

Hetta upp 1 tsk olivolja i en kastrull.Fräs löken 2-3 minuter.Tillsätt vatten,balsamvinäger,lagerblad och fänkålsfrön.

Sänk värmen och sjud 10-12 minuter.Ta kastrullen från värmen och vänd ner svarkålen,persiljan och rostade tomaterna.Smaka av med salt.


Mandelpotatispuré:häll bort vattnet från potatiskoket.Tillsätt lite smör och varm mjölk.Vispa till en slät puré och smaka av med salt och peppar.


Servera mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu och mandelpotatispuré.



Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Tisdag 28 feb 10:30

 

General Tso´s sweet & sour chicken med krispig rättikssallad


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris


300 g kycklingfilé

1 ägg

1 dl vetemjöl

1 dl ströbröd

salt

chili flakes


Sås:

2 dl vatten

1 vitlöksklyfta

1 msk socker

1 msk japansk soja

1 msk tomatpuré

1/2 msk ättika (12%)

1/2 msk honung

1/2 grönskaksbuljontärning

1 krm salt

2 tsk majsstärkelse

2 tsk vatten


125 g rättika

1/2 förpackning sugarsnaps

salt

olja


1/2 förpackning salladslök



Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Sås: koka upp 2 dl vatten med,pressad vitlök,socke,soja,tomatpuré,ättika,honung,grönsaks
buljon och salt i en kastrull.Rör i majsstärkelse utblandat i vatten (kallt) och vispa ner i såsen.Sjud i 8-10 minuter.


Strimla sugarsnaps och skär rättikan tunt.Lägg i en skål och blanda ner salt och neutral olja.


Ta fram 3 tallrikar.Lägg vetemjöl på en,vispa upp ägg på den andra och häll ströbröd på den tredje.

Skär kycklingfilen i mindre bitar.Krydda med salt och chili flakes.

Vänd kycklingen först i mjöl,sedan ägg och sist ströbröd.

Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna.Stek kycklingen frasig 2-4 minuter per sida,eller tills den är genomstekt.Låt rinna av på hushållspapper.


Skär salladslöken i mindre bitar.Toppa General Tso´s kycklingen med sås och salladslök,servera med ris och krispig rättiksallad.


Smaklig måltid

/Carina


Av Carina Andersson - Söndag 26 feb 16:30

  

Älgfärsbiffar med smak av wasabi


4 portioner


Ingredienser:

500 g älgfärs

100 g Créme Bonjour - Wasabi twist

1 ägg

2 dl rostad lök

salt

peppar


Sås:

5 dl grädde

Wasabi pasta (tag efter smak)

1-2 msk kinesisk soja

salt

peppar



Gör så här:

Blanda färsen med färskosten - Créme Bonjour - Wasabi twist, ägg,rostad lök,salt och peppar.

Forma till färsen till biffar och stek dem i smör.Lägg över dem på ett fat. Vispa ur stekpannan med grädde och tillsätt resten av ingredienserna. Lägg tillbaka biffarna och värm på dem.

Servera biffarna till tex ugnsrostad sparrispotatis.



 

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Lördag 25 feb 13:38

  

Vildsvinskotlett med rostad paprika och ostkräm


4 portioner


Ingredienser:

Grönsaker

  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 röd paprika
  • 250 g broccoli

Ostkräm

  • 50 g grana padano
  • 2 dl crčme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta

Kotlett

  • 4 vildsvinskotletter
  • 1 tsk olivolja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  • Grönsaker: Dela potatisen på längden och blanda den med olivoljan i en bunke. Krydda med salt och peppar. Häll potatisen i den varma långpannan och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Ansa och skär paprikan och broccolin i bitar. Salta och peppra, lägg dem på långpannan och sätt in ytterligare ca 15 minuter.
  • Ostkräm: Riv osten och blanda med crčme fraiche. Skala och riv vitlöken och blanda ner i krämen. Smaka av med salt och peppar.
  • Kotlett: Stek kotletterna i oljan ca 8 minuter. Vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  • Servera kotletterna med rostade grönsaker och ostkräm.


 Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Lördag 25 feb 13:33

  

Cannelloni med zucchini och linser


4 portioner


Ingredienser:

  • 380g kokta gröna linser
  • 1 zucchini
  • 200 g cream cheese vitlök och örter
  • 1 dl pesto
  • 200 g färska lasagneplattor
  • salt och peppar
  • 2 förp pastasås basilika (ā 390 g)
  • 125 g mozzarella

Sallad

  • 2 morötter
  • 1/2 cosmopolitansallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Häll linserna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  • Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel eller med potatisskalare. Sista biten kan skäras ner i salladen.
  • Bred cream cheese och pesto på lasagneplattorna. Lägg på zucchini och linser. Salta och peppra. Rulla ihop varje platta från kortsidan.
  • Lägg rullarna tätt i ugnssäker form med skarven nedåt. Häll över pastasåsen.
  • Riv mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Sätt in mitt i ugnen 20-25 minuter.
  • Sallad: Skala morötterna och hyvla sen vidare med potatisskalaren till remsor. Skär salladen i bitar och blanda med morötter och zucchini.
  • Servera cannellonin med salladen.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Fredag 24 feb 15:45

Måste passa på att TIPSA er - Skicka en tårta med Postkakan


  

Skicka en tårta till någon du bryr dig om

Tårtor är en självklar del när vi i Sverige firar någon eller något. Det behövs inte ens en födelsedag för att man skulle vilja träffas runt en bit tårta, även högtider så som farsdag, morsdag och större livshändelser firas gärna med en tårtbit i goda vänners lag.

Tyvärr så kan man dock inte alltid dela en tårta med någon som bor långt bort - det är här postkakan kommer väl till pass! Med postkakan så kan när som helst skicka glädjen av en tårta till någon som förtjänar det. Oavsett hur långt borta personen i fråga bor, för oss är det nämligen enklare att lista vilka länder som vi inte skickar till än vilka vi kan skicka till.
Allt du behöver göra för att skicka tårta är att nedan välja den kaka eller tårta som ni tror mottagaren skulle gillat mest, skriva ett meddelande, välja om ni vill ha en bild på tårtan, fylla i adress och betala.

Efter det så tar vi hand om att baka, skriva ut hälsningen och se till att den kommer fram till mottagaren i tid. Tårtan levereras till mottagaren i en av våra specialdesignade kartonger som ser till att leverera som mycket kaka som möjligt, direkt ner i brevlådan.

I lådan finner man även ett kort med din hälsning till mottagaren. Vad hälsningen säger väljer du lätt själv under beställningen.


  


Besök deras hemsida här >>>



/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se