Senaste inläggen

Av Carina Andersson - Fredag 6 april 16:00

  

Grön avokado-gazpacho med chilimarinerade räkor



Ingredienser:


Chilimarinerade räkor:

2 vitlöksklyftor

1 röd chili

1 burk räkor

rivet skal från 1 lime

1 msk olivolja


Gazpacho:

1 vitlöksklyfta

1/2 ask mynta

1 gurka

1 avokado

1 ask gula coctailtomater

1 dl vatten

spressad saft fån 1 lime

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 tsk salt


Gör så här:


Chilimarinerade räkor - Finhacka vitlöksklyftorna och chili.Häll av burken med räkorna och lägg i en skål.Blanda ner chili,vitlök,finrivet skal av limen och olivolja.


Gazpacho - skiva vitlöken.Grovhacka mynta ( spara lite till garnering),gurka och avokado.Lägg allt i en mixerbunke.Tillsätt gula coctailtomater,vatten,pressad saft från den använda limen,olivolja,vitminsvinäger och salt.

Mixa med mixerstav och smaka eventuellt av med mer salt.


Toppa grön avokadogazpacho med chilimarinerade räkor och lite färsk mynta.



Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Torsdag 5 april 15:45

  

Västerbottenpaj med röd caviar,gräddfil och dill



Ingredienser:

1 rulle pajdeg

3 ägg

3 dl vispgrädde

2 krm salt

2 påsar västerbottenost

svartpeppar


1 rödlök

1 burk röd caviar

1/2 förpackning dill


Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.

Smörj en pajform.Rulla ut pajdegen i formen.Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet 10-15 minuter.


Fyllning: vispa ihop ägg,vispgrädde och salt i en skål.Tillsätt västerbottenost och smaka av med svartpeppar.

Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.Pajen är klar när fyllningen har "stannat" och pajen fått fin färg.


Finhacka rödlöken.Toppa pajen med röd caviar,rödlök och dill vippor.servera med gräddfil eller klicka den på pajen.



Smaklig måltid

/Carina

2 dl gräddfil

Buffé · Paj
ANNONS
Av Carina Andersson - Torsdag 5 april 15:15

  

Croustades med sparriskräm


12 styckna


Ingredienser:

1 knippe grön sparris

12 mini croustades

1 dl smetana

1 tsk salt

1/2 msk vitvinsvinäger

svartpeppar



Gör så här:

Ansa sparrisen genom att ta bort den nedre träiga biten.Skär sparrisen i bitar.Se till att knopparna behålls hela.

Koka upp en liten kastrull med lättsaltat vatten.

Koka all sparris 2-3 minuter.Ta upp sparrisen och kyl snabbt ner i iskallt vatten.

Lägg sparrisknopparna i en skål och resterande sparris i en mixerbunke.

Tillsätt smetana,salt och vitvinsvinäger.Mixa slätt och smaka av med lite svartpeppar.

Fyll croustades med sparriskrämen och toppa med sparrisknopparna.



Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - Tisdag 3 april 19:15

  

Varmrökt lax med citron och färsk timjan och basilikakräm


Ingredienser:

800 g varmrökt lax

1/2 förpackning färsk timjan

1 citron


Basilikakräm:

1 ask färsk basilika

1 ägg

1 msk vitvinsvinäger

1/2 tsk salt

1 vitlökskräm

2 dl neutral olja

1 dl gräddfil



Gör så här:

Dela den varmrökta laxen i mindre bitar och lägg på ett fat.Finhacka färsk timjan.

Strö timjan och finrivet skal av citronen över laxen.Skär den använda citronen i tunna skivor och lägg runt laxen.


Basilikakräm:

Grovhacka färsk basilika och lägg i en mixerbunke.Tillsätt ägg,vitvinsvinäger,salt och pressad vitlök.

Mixa ihop till en slät kräm.Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle samtidigt som du mixar.Lägg över krämen i en skål och blanda ner gräddfilen.Smaka av med salt.


Servera till en buffé eller till pasta.

  


Smaklig måltid

/Carina

salt


Av Carina Andersson - Tisdag 20 mars 20:00

  

Tortellinigratäng med broccoli och bacon


4-5 personer


Ingredienser:

 400 g färsk tortellini med ost

250 g färsk broccoli

1 paket salladslök

smör

2 paket bacon

1 dl riven ost


Färskoströra:

400 g färskost med vitlök och örter

2 dl vispgrädde

salt

svartpeppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka tortellinin enligt anvisnin på paketet.

Ansa stammen på broccolin,skär sedan i buketter och bitar.Förväll i lättsaltat vatten 5 minuter.Häll av vattnet.


Skär salladslöken i skivor.Stek i smör i en stekpanna tills löken är mjuk.Lägg på ett fat.

Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i omgångar.


Färskoströra: rör i hop färskosten med grädde,salt och peppar.


Tag fram en ugnsform.Lägg broccolin i botten,sedan salladslöken.Fördela tortelinnin och bacon.

Avsluta med färskoströra och riven ost.

Gratinera mitt i ugnen 20 minuter.


Smaklig måltid

/Carina


 

Av Carina Andersson - Tisdag 20 mars 19:30

  

Vildsvinskotlett med schalottenlökscrème och äppelsallad


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

olivolja

salt

svartpeppar


Schalottenlökscrème:

200 g schalottenlök

smör

1/2 dl vispgrädde

1 1/2 krm salt


Senapsblandning:

1 schalottenlök

1 tsk torkad dragon

2 tsk dijonsenap

1 äggula


300 g vildsvinskotlett

olivolja

salt

svartpeppar


Äppelsallad:

1 1/2 tsk vitvinsvinäger

1 tsk olivolja

1 tsk honung

1 krm salt

svartpeppar

1 äpple

1/2 ask mixsallad



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Tärna potatisen 1x1 cm.Lägg på en ugnsplåt och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.Rosta allt i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Schalottenlökscrème: skiva schalottenlök.Fräs löken i en stekpanna med smör tills den är mjuk.Lägg över i en mixerbehållare.Tillsätt vispgrädde och salt.Mixa till en slät röra med stavmixer.


Senapsblandning: finhacka schalottenlök.Lägg i en rymlig skål och blanda med torkad dragon.dijonsenap och äggula.


Vildsvinskotlett: tärna kotletten ca 3x3 cm.Stek köttet i en stekpanna med olivolja.Krydda med salt och svartpeppar.Stek 4-5 minuter tills är helt genomstekt.Blanda ner köttet i senapsblandningen.


Äppelsallad: blanda vitvinsvinäger,olivolja,honung,salt och svartpeppar i en skål.Tintärna äpplet.Blanda ner i en skål tillsammans med 1/2 ask mixsallad.


Servera köttet med rostad potatis,schalottenlökscrème pch äppelsallad.



Smaklig måltid

/Carina


Av Carina Andersson - Tisdag 20 mars 19:00

  

Kyckling med rostad jordärtskocka och tryffelfeta


2 portioner


Ingredienser:

250 g jordärtskocka

250 g morötter

250 g

1/4 aubergine

3 vitlöksklyftor

bakplåtspapper

olivolja

salt

svartpeppar


500 g kycklingklubbor

2 krm salt


Glaze:

1 vitlöksklyfta

1 msk honung

1 1/2 msk vitvinsvinäger

1/2 msk tomatpuré

1 tsk torkad oregano

2 krm spiskummin

2 krm paprikapulver

2 krm cayennepeppar

1 1/2 krm salt


1/2 ask mixsallad

75 g tryffelfetaost



Gör så här:

Värm gnen till 225 grader.

Skala och skär jordärtskocka och morötter i mindre bitar.Halvera potatisen.Tärna aubergine och grovhacka vitlöken.Lägg ut allt på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.


Lägg kycklingklubbor på andra sidan av plåten.Krydda med salt.Rosta allt i mitten av ugnen 20 minuter.


Glaze: Pressa vitlöksklyftan och blanda i en liten kastrull med honung,vitvinsvinäger,tomatpuré,oregano,spirkummin
, paprikapulver,cayennepeppar och salt.Låt koka i hop ca 1/2 - 1 minut.


Ta ut plåten ur ugnen och pensla glaze.Tillaga allt ytterligare 10-15 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.


Blanda mixsallad med smulad tryffelfetaost.Servera med kyckling och ugnsrostad jordärtskocka,morot och potatis.


Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Måndag 5 mars 18:00

  

Torskrygg med smörstekt gnocchi,ruccola och portabello


2 portioner



Ingredienser:

1/2 förpackning gnocchi

1 bananschalottenlök

1 vitlöksklyfta

1/4 ask ruccola

smör

1 tsk vetemjöl

2 tsk vitvinsvinäger

1 dl vatten

1/2 tärning kycklingbuljong

1 dl mjölk

280 g torskrygg

salt

svartpeppar

citronpeppar

150 g portabello

1/2 ask sugarsnaps

1/2 dl grekisk yoghurt


Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Lägg gnocchi i en bunke med kallt vatten.


Finhacka bananchalottenlök,vitlök och ruccola.


Fräs lök och vitlök i 1 msk smör i en liten kasrull.Pudra ner vetemjöl.Vispa ner vitvinsvinäger,vatten och buljongtärning. Sjud 2-3 minuter.Tillsätt mjölk och låt sjuda ytterligare 2-3 minuter.


Lägg torskrygg i wn smord ugnsform.Krydda med 2 krm salt och citronpepparpeppar.Tillaga mitt i ugnen 14-16 minuter.


Skär portabellosvamp i mindre bitar och halvera sugarsnaps.


Häll bort vattnet från gnocchin.Fräs svamp och gnocchi i en stekpanna med 1 msk smör 3-4 minuter.

Tillsätt sugarsnaps och stek ytterligare 1 min.Krydda med salt och svartpeppar.


Blanda ner grekisk yoghurt och den hackade ruccola i såskastrullen.Mixa slät med stavmixer.Smaka av med salt och svartpeppar.


Servera ugnsbakad torsk med svampgnocchi och ruccolasås.



Smaklig måltid

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se