Senaste inläggen

Av Carina Andersson - Lördag 25 feb 13:38

  

Vildsvinskotlett med rostad paprika och ostkräm


4 portioner


Ingredienser:

Grönsaker

  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 röd paprika
  • 250 g broccoli

Ostkräm

  • 50 g grana padano
  • 2 dl crčme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta

Kotlett

  • 4 vildsvinskotletter
  • 1 tsk olivolja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  • Grönsaker: Dela potatisen på längden och blanda den med olivoljan i en bunke. Krydda med salt och peppar. Häll potatisen i den varma långpannan och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Ansa och skär paprikan och broccolin i bitar. Salta och peppra, lägg dem på långpannan och sätt in ytterligare ca 15 minuter.
  • Ostkräm: Riv osten och blanda med crčme fraiche. Skala och riv vitlöken och blanda ner i krämen. Smaka av med salt och peppar.
  • Kotlett: Stek kotletterna i oljan ca 8 minuter. Vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  • Servera kotletterna med rostade grönsaker och ostkräm.


 Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Lördag 25 feb 13:33

  

Cannelloni med zucchini och linser


4 portioner


Ingredienser:

  • 380g kokta gröna linser
  • 1 zucchini
  • 200 g cream cheese vitlök och örter
  • 1 dl pesto
  • 200 g färska lasagneplattor
  • salt och peppar
  • 2 förp pastasås basilika (ā 390 g)
  • 125 g mozzarella

Sallad

  • 2 morötter
  • 1/2 cosmopolitansallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Häll linserna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  • Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel eller med potatisskalare. Sista biten kan skäras ner i salladen.
  • Bred cream cheese och pesto på lasagneplattorna. Lägg på zucchini och linser. Salta och peppra. Rulla ihop varje platta från kortsidan.
  • Lägg rullarna tätt i ugnssäker form med skarven nedåt. Häll över pastasåsen.
  • Riv mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Sätt in mitt i ugnen 20-25 minuter.
  • Sallad: Skala morötterna och hyvla sen vidare med potatisskalaren till remsor. Skär salladen i bitar och blanda med morötter och zucchini.
  • Servera cannellonin med salladen.

Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Fredag 24 feb 15:45

Måste passa på att TIPSA er - Skicka en tårta med Postkakan


  

Skicka en tårta till någon du bryr dig om

Tårtor är en självklar del när vi i Sverige firar någon eller något. Det behövs inte ens en födelsedag för att man skulle vilja träffas runt en bit tårta, även högtider så som farsdag, morsdag och större livshändelser firas gärna med en tårtbit i goda vänners lag.

Tyvärr så kan man dock inte alltid dela en tårta med någon som bor långt bort - det är här postkakan kommer väl till pass! Med postkakan så kan när som helst skicka glädjen av en tårta till någon som förtjänar det. Oavsett hur långt borta personen i fråga bor, för oss är det nämligen enklare att lista vilka länder som vi inte skickar till än vilka vi kan skicka till.
Allt du behöver göra för att skicka tårta är att nedan välja den kaka eller tårta som ni tror mottagaren skulle gillat mest, skriva ett meddelande, välja om ni vill ha en bild på tårtan, fylla i adress och betala.

Efter det så tar vi hand om att baka, skriva ut hälsningen och se till att den kommer fram till mottagaren i tid. Tårtan levereras till mottagaren i en av våra specialdesignade kartonger som ser till att leverera som mycket kaka som möjligt, direkt ner i brevlådan.

I lådan finner man även ett kort med din hälsning till mottagaren. Vad hälsningen säger väljer du lätt själv under beställningen.


  


Besök deras hemsida här >>>



/Carina

Av Carina Andersson - Torsdag 23 feb 15:15

  

Stekt torsk med kräftor och äggkräm


4 portioner


Ingredienser:

900g fast potatis

  • 150 g salladsärter

Äggkräm

  • 3 ägg
  • 2 dl smetana
  • salt och peppar
  • 360 g kräftstjärtar i lake
  • 1 citron
  • 1 ask färsk dill (ā 20 g)

Torsk

  • 4 bitar torskrygg (ā 125 g)
  • 1 msk olja

Gör så här:

  • Koka potatisen. Ansa salladsärtorna, låt dem koka med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  • Äggkräm: Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola dem sedan i kallt vatten. Skala och skär äggen i bitar. Vänd ner äggen,kräftor och dill i smetanan. Smaka av med salt och peppar.
  • Låt kräftorna rinna av i ett durkslag. Skär citronen i klyftor. Hacka dillen.
  • Torsk: Stek fisken i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Servera fisken med potatis, salladsärtor, äggkräm och citron.

Smaklig måltid

/Carina


Av Carina Andersson - Tisdag 21 feb 18:48


  

Kycklingbullar och morotssås


4 portioner


Ingredienser:

Morotssås

  • 2 medelstora morötter
  • 1 kruka dragon
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 port ris

Kycklingköttbullar

  • 2 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 msk olivolja

Sallad

  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g salladsmix

Gör så här:

  • Morotssås:Skala och skiva morötterna i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem helt mjuka.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Kycklingbullar: Blanda ströbröd och ägg i en bunke och låt svälla några minuter. Blanda ner färsen och tillsätt salt, pressad vitlök och kryddor. Forma till bullar och stek dem runtom i olivoljan i en stekpanna ca 10 minuter.
  • Sallad: Skär tomaterna i halvor och blanda med salladen.
  • Morotssås: Häll av vattnet från morötterna. Repa av och hacka dragonen. Mixa morötterna med vinäger och grädde slätt med stavmixer eller en blender. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
  • Servera kycklingbullarna med sås, ris och sallad.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Torsdag 9 feb 21:00

  

Krämig lövbiff med bellaverde och färsk pasta


2 portioner


Ingredienser:

  • 1/2rödlök
  • 1 tsk vinäger
  • salt och peppar
  • ca 300 g lövbiff från hjort
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk rosépeppar
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl crčme fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 port färsk pasta (gärna penne rigate)
  • 200 g bellaverde broccoli

Gör så här:

  • Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan och bellaverden.
  • Skala och skiva löken tunt och blanda med vinäger och lite salt och peppar.
  • Strimla lövbiffen och stek den i oljan i en stekpanna,pressa i vitlöken,krydda med salt och krossad rosépeppar. 
  • Sänk värmen och rör i crčme fraiche och mjölk. Låt sjuda ca 3 minuter.
  • Ansa och koka bellaverden i 4 minuter tillsammans med pastan enligt anvisningen på pastans förpackning.
  • Servera pasta och bellaverde med såsen. Toppa med rödlök.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Söndag 5 feb 18:15

  

Crispy fish taco med limemarinerad rödkål och ananassalsa


2 portioner


Ingredienser:

200 g rödkål

1 lime

1 tsk socker

1/2 tsk ättika 12 %

1/2 förpackning fryst ananas (tinad)

1/2 grön chili

1/2 rödlök

1 msk fryst koriander

3/4 dl ströbröd

3/4 msk paprikapulver

3/4 msk spiskummin

1/2 msk torkad oregano

300 g torskfilé

tortillabröd

1 dl rysk yoghurt

olja

salt



Gör så här:

Finstrimla rödkål.Lägg i en bunke och blanda med 1/2 tsk salt.Låt stå 5 minuter.Knåda kålen med rena händer så att den mjuknar.Häll bort eventuell vätska.


Blanda i en rymlig skål: finrivet skal och pressad saft från en lime,1 tsk socker, 1/2 tsk ättika och 1 krm salt.

Blanda ner rödkålen i dressingen.


Ananassalsa:skär ananas i små tärningar.Finhacka grön chili och rödlök.Blanda i hop i en skål tillsammans med koriander.


Kryddpanering:blanda ströbröd,paprikapulver,spiskummin,oregano och 1/2 tsk salt på ett fat.

Skär torskfilé så att det blir minst 4 bitar per filé.Vänd fisken i kryddpaneringen.

Stek fisken krispig i en stekpanna med olja 2-3 minyter per sida.

Servera kryddstekt torskfilé i tortillabröd med ananassalsa,rödkålssallad och rysk yoghurt.



Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Söndag 5 feb 18:00

  

Paella med chorizo,persiljeyoghurt och stekt citron


2 portioner


Ingredienser:

1/2 knippe bladpersilja

1 citron

1 dl rysk yoghurt

3 vitlöksklyftor

1 tärning grönsaksbuljong

1 förpackning saffran

1 1/2 dl risoni

4 1/2 dl vatten

1/2 rödlök

1 röd paprika

1 tomat

200 g chorizo

paprikapulver

cyennepeppar

salt

olja



Gör så här:

Periljeyoghurt: grovhacka bladpersiljan (även stjälken).Lägg i en mixerbunke tillsammans med finrivet skal från 1 citron,rysk yoghurt,1 vitlök och 1 krm salt.Mixa med stavmixer.


Koka upp vatten,1 buljongtärning och saffran i en kastrull.Tillsätt risoni och låt koka 10-12 minuter.


Klyfta rödlöken.Skär paprikan och tomaten i mindre bitar.Halvera den använda citronen.Skär corizo i mindre bitar.

Stek citronhalvorna med snittytan nedåt i lite olja i en het stekpanna,de ska få en tydlig stekyta.Lägg upp på ett fat.

Stek chorizo och 2 vitlöksklyftor (pressade) i lite olja i den redan använda stekpannan,4-5 minuter.

Tillsätt paprika,tomat och lök.Krydda med 1 tsk paprikapulver,1 krm cayennepeppar och 1 krm salt.Stek ytterligare 1-2 minuter.

Blanda saffranskokt risoni med chorizofräs.Servera med stekt citron och persiljeyoghurt.



Smaklig måltid

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se