Senaste inläggen

Av Carina Andersson - Onsdag 12 juli 15:00

  

Vildsvin satay med jordnötter och grillad pak soi


2 portioner


Ingredienser:

300 g vildsvinskotletter ( går även bra med gris)

2 grillspett

4 vitlöksklyftor

1/2 dl + 1 msk japans soja

1 schalottenlök

2 msk finhackad ingefära

3/4 dl + 1/2 dl jordnötter

2 msk socker

3/4 tsk chili flakes

125 ml kokosmjölk

250 g pak soi

1 lime

salt

2 portioner ris

olja



Gör så här:

Tänd grillen.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Marinad: blanda 2 vitlöksklyftor (pressade),1 msk socker och 1/2 dl japansk soja i en burk.

Skär kotletterna i bitar som du senare trär på ett grillspett.Lägg köttet i marinad och ställ åt sidan.

Sataysås: finhacka schalottenlök,2 vitlöksklyftor och ingefära.Fräs tillsammans med 3/4 dl jordnötter i lite olja i en liten kastrull.Tillsätt 1 msk socker,1 msk japansk soja,chili flakes och kokosmjölken.Låt sjuda 3-4 minuter.Mixa med mixerstav.

Trä köttet på två spett,grilla köttet och pensla under siden med marinaden som är kvar.

Halvera pak soi på längden.Halvera lim.Grilla pak soi och lime med snittytan ner,1-2 minuter.

Servera grillad vildsvinskotlett på spett med sataysås,ris,lime och pak soi,strö över 1/2 dl jordnötter.



Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Onsdag 12 juli 14:50

  

Blåbärspaj med knäckigt kardemummatäcke!


Ingredienser fyllning:
1 liter blåbär
1 dl socker
1 msk maizena
1 msk nypressad citronjuice
1 krm salt

Kardemummaknäckiga täcket:
150 g smör
2 msk mjölk
0,5 dl ljus sirap
3 dl havregryn
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk nystött kardemumma


Gör så här:
1. Smält smöret och blanda i mjölken och sirapen.
2. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Häll över det smälta smöret och blanda ihop till en tjock smet
3. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
4. Fyll en pajform på 24-26 cm i diameter med blåbären och fördela pajtäcket över.
5. Grädda i 175 i ca 30 minuter och täcket fått en fin färg.



Lycka till

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Tisdag 11 juli 10:00

  

Ljummen sallad med varmrökt lax,kapris och citron


2 portioner


Ingredienser:

250 g varmrökt lax

500 g färskpotatis

1 msk flytande honung

1 msk dijonsenap

1 burk kapris

1 citron

1/2 rödlök

150 g haricots verts

250 g varmrökt lax

1/2 ask machésallad

olivilja

salt

peppar


Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Halvera potatisen och lägg i en ugnsform.Banda med oivolja,salt och svartpeppar.Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.


Honungsdressing -  blanda 1 msk olivolja med flytande honung,dijonsenap, 1/2 burk kapris (avrunnen) och 1 tsk pressad saft från 1/2 citron i en skål.


Klyfta rödlöken.Ansa haricots verts.

Stek 1/2 citron med snittytan ner i olivolja ca 1-2 minuter.Lägg upp på ett fat.

Stek lök och harico verts i samma stekpanna i lite olivolja,1-2 min.Krydda med salt och svartpeppar.


Dela laxen i mindre bitar.

Blanda rostad potatis,stekta grönsaker,machésallad,lac och honungsdressingen på ett fat.

Pressa lite citron över salladen och toppa med 1/2 burk kapris.


  

Smaklig måltid

/Carina


Av Carina Andersson - Måndag 3 juli 19:16

 

Att grilla fyllda champinjoner tycker jag är väldigt gott.Jag köper just Grillchampinjoner då dom är större.

Tar bort skaftet/stjälken på champinjonen som jag hackar i mindre bitar och lägger i en skål.Blanda i crème fraiche smaksatt med Karljohansvamp & Tmjan samt valfri riven ost.Lägg på grillen och njut av dem till valfri maträtt eller servera som förrätt eller till drinken.

  


/Carina


#champinjoner #grill

Av Carina Andersson - Måndag 3 juli 19:06

 

Har ni inte provat Pauluns Supermix så måste ni göra det.Den är rik på fibrer.Extra protein.Endast naturliga råvaror.

Koka 20 minuter.Perfekt till din måltid.


   

Värmde på denna crème fraiche med smak av mango och curry.

Fantastiskt gott till kyckling.


/Carina


#paulunssupermix #icasegnavaror 

Av Carina Andersson - Måndag 3 juli 19:00

  

Jag har förmånen att testa ProViva Röd Grapefrukt.

En mycket fräsch och uppiggande smak.Man känner den röda grapefrukten som en sötsyrlig citrusfrukt,med sin karaktäriska lite beska underton.Jag kommer garanterat att köpa denna dryck igen.


/Carina


#provivarödgrapebuzz #proviva #buzzador

Av Carina Andersson - Onsdag 21 juni 09:00

  

Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostade sesamfrön


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris

1/2 rödlök

1 tsk rödvinsvinäger

1/2 gurka

1 lime

1/2 röd chili

1/2 dl majonnäs

1 msk riven ingefära

2 1/2 msk kinesisk soja

2 msk ketchup

1 burk sesamfrön

300 g kycklinglårfilé

1 vitlöksklyfta

olja socker

salt

1 salladshuvud


Gör så här:

koka riset enligt anvisning på förpackningen.


Picklad rödlök: skiva rödlök i tunna skivor.Lägg löken i en skål,blanda 1 tsk socker med 1 tsk rödvinsvinäger.Ställ åt sidan.


Limemarinerad gurka: skär gurkan i tunna skivor och lägg i en skål.Finriv skalet från en 1/2 lime och pressa saften från en 1/2 lime och blanda med gurkan och 1/2 krm salt.


Chilimajonnäs: finhacka röd chili.Lägg i en liten skål och blanda med majonnäs och 1/2 krm salt.


Hoisinsås: finriv ingefära och lägg i en liten skål.Blanda med kinesisk soja,ketchup och 2 tsk socker.


Rosta 1 burk sesamfrön i en torr stekpanna.Blanda ner hälften av de rostade sesamfröna i det kokta riset.


Strimla kycklinglårfilé (låt fettet sitta kvar,det smälter vid tillagnin och ger en mustigare smak).

Fräs kycklingen och 1 pressad vitlök i lite olja i en stekpanna 3-4 minuter.

Tillsätt hoisinsåsen och låt koka i hop 1-2 minuter,tills kycklingen är helt genomstekt.


Plocka bladen från salladshuvudet och klyfta 1/2 lime.

Servera hoisinkycklingen,picklad rödlök,limemarinerad gurka och chilimajonnäs i salladsblad.Toppa med resten av de rostade sesamfröna.Servera med ris och limeklyftor.



Smaklig måltid

/Carina


Av Carina Andersson - Tisdag 13 juni 21:08

  

Salsiccia med garden sallad


4 portioner


Ingredienser:

Sallad

  • 900 g potatis
  • 1 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 125 g rädisor
  • 1 rödlök
  • 65 g babyspenat

Korv

  • 600 g färsk salsiccia
  • 1 msk smör

Gör så här:

  • Sallad:Koka potatisen.
  • Hacka kaprisen och blanda med senap, vinäger, vatten och olivolja i en stor skål, smaka av med salt och peppar.
  • Ansa och skiva rädisorna tunt. Skala och skiva löken. Vänd ner i dressingen.
  • Korv: Stek korven runtom i smöret ca 10 minuter.
  • Sallad: Dela potatisen och vänd ner den och spenaten i skålen.
  • Servera salsiccian med salladen.

Smaklig måltid

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se