Senaste inläggen

Av Carina Andersson - Lördag 8 april 09:07

  

Kryddig hjortfärssås med nötter


4 portioner


Ingredienser:

  • 4port ris

Hjortfärssås

  • ca 500 g hjortfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm kanel
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 1 romansallad
  • 70 g nöt - och russinmix

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hjortfärssås: Stek hjortfärsen i oljan i en stekpanna. Blanda ner kryddorna och rör i tomatpurén. Sänk värmen och rör i passerade tomater, soja och yoghurt och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  • Strimla salladen.
  • Servera färssåsen med sallad, ris, nötter och russin.

Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Torsdag 6 april 15:20

  

Pasta med paprika och sidfläsk


4 portioner


Ingredienser:

  • 1 förp grillad paprika (ā 500 g)
  • 1 silverlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g skivat sidfläsk
  • 150 g haricots verts
  • 4 port pasta (gärna linguine)
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka oregano
  • 2 förp mozzarella (ā 125 g)
  • 65 g mâchesallad

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Låt paprikorna rinna av.
  • Skala och skiva lök och vitlök. Strimla fläsket och paprikorna. Ansa bönorna.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt bönorna koka med pastan när det återstår ca 4 minuter av koktiden.
  • Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek fläsk, lök och vitlök. Vänd ner paprikan. Krydda med salt och peppar.
  • Repa och grovhacka oreganon och vänd ner i fläsket.
  • Riv eller skär mozzarellan i bitar.
  • Servera pastan med paprika- och fläskfräset. Toppa med mozzarella och sallad.

Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Lördag 25 mars 11:01

  

Rostad sparris med kyckling och aioli


2 portioner


Ingredienser:

  • 450g potatis
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 250 g grön sparris
  • 2 tsk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 snabbfiléer av kyckling
  • 1 dl aioli

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Skär salladen i bitar och dela tomaterna.
  • Ansa sparrisen. Rosta sparrisen i hälften av oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg upp sparrisen på en tallrik.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den i resten av oljan i stekpannan ca 4 minuter på varje sida.
  • Servera kycklingen med sparris, potatis, sallad, tomater och aioli.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Lördag 25 mars 11:00

  

Varmrökt lax med curryrostat blomkålsris


2 portioner


Ingredienser:

  • 450g potatis

Yoghurt

  • 1 lime
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk mango chutney

Blomkålsris

  • 250 g blomkålsris
  • 2 tsk curry
  • 50 g mandelspån
  • 1 msk olja
  • 1/2 påse babyspenat (ā 65 g)
  • salt och peppar
  • 300 g varmrökt lax

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Yoghurt: Riv skalet av halva limen och blanda med yoghurt och mangochutney. Smaka av med salt.
  • Blomkålsris: Fräs blomkålsris, curry och mandel i oljan i en stekpanna några minuter på hög värme. Ta av stekpannan från plattan och vänd ner spenaten. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär limen i klyftor och servera till.
  • Servera blomkålsriset med varmrökt lax, potatis och yoghurt.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Lördag 25 mars 10:54

  

Kebabspett i tomatsås med yoghurt


2 portioner


Ingredienser:

  • 2 port ris
  • 4 kebabspett
  • 1 tsk olja
  • 390 g pastasås chili
  • 70 g snackoliver (gärna citron)
  • 1/2 påse babyspenat (ā 65 g)
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Bryn spetten i oljan i en stekpanna och sänk sedan värmen. Tillsätt pastasåsen och sjud ca 4 minuter. Vänd ner oliver och spenat.
  • Skär salladen i bitar.
  • Pressa vitlöken i yoghurten.
  • Servera spetten i såsen med ris, sallad och en klick yoghurt.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Onsdag 1 mars 16:30

  

Mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu på rostade tomater och inkokt lök


2 portioner


Ingredienser:


Mandelpotatispuré:

500 g mandelpotatis

1 1/2 dl mjölk

smör

salt

peppar



Viltfärsbiffar:

250 g viltfärs

1/2 förpackning salladslök

1/2 fänkål

1 äggula

2 vitlöksklyftor

1 tsk timjan

salt

peppar

1/2 påse mandelspån

1 msk ströbröd

olivolja


Ragu:

1/2 ask babyplommontoater

3 schalottenlökar

1/2 förpackning bladpersilja

1 kruka svartkål

olivolja

3 msk vatten

3 msk balsamvinäger

1 lagerblad

1 tsk fänkålsfrön


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela babyplommontomaterna och lägg i en liten smord ugnsform.Rosta högt upp i ugnen 20-25 minuter,tills tomaterna fått fin färg.


Skala ock koka potatisen i lättsaltat vatten.


Viltfärsbiffar:Finhacka salladslök och grovriv fänkål.Lägg i en bunke och blanda med viltfärsen,äggula,pressad vitlök,timjan,salt och peppar.Forma färsen till två biffar.

Blanda mandelspån med ströbröd på en tallrik.Vänd biffarna i paneringen.Bryn i olivolja 1-2 minuter per sida och lägg över i en ugnsform.Tillaga klart mitt i ugnen 7-9 minuter.


Ragu:Dela schalottenlökarna på längden,finhacka bladpersilja och plocka bort bladen från svartkålen.

Hetta upp 1 tsk olivolja i en kastrull.Fräs löken 2-3 minuter.Tillsätt vatten,balsamvinäger,lagerblad och fänkålsfrön.

Sänk värmen och sjud 10-12 minuter.Ta kastrullen från värmen och vänd ner svarkålen,persiljan och rostade tomaterna.Smaka av med salt.


Mandelpotatispuré:häll bort vattnet från potatiskoket.Tillsätt lite smör och varm mjölk.Vispa till en slät puré och smaka av med salt och peppar.


Servera mandelpanerade viltfärsbiffar med ragu och mandelpotatispuré.



Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Tisdag 28 feb 10:30

 

General Tso´s sweet & sour chicken med krispig rättikssallad


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris


300 g kycklingfilé

1 ägg

1 dl vetemjöl

1 dl ströbröd

salt

chili flakes


Sås:

2 dl vatten

1 vitlöksklyfta

1 msk socker

1 msk japansk soja

1 msk tomatpuré

1/2 msk ättika (12%)

1/2 msk honung

1/2 grönskaksbuljontärning

1 krm salt

2 tsk majsstärkelse

2 tsk vatten


125 g rättika

1/2 förpackning sugarsnaps

salt

olja


1/2 förpackning salladslök



Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Sås: koka upp 2 dl vatten med,pressad vitlök,socke,soja,tomatpuré,ättika,honung,grönsaks
buljon och salt i en kastrull.Rör i majsstärkelse utblandat i vatten (kallt) och vispa ner i såsen.Sjud i 8-10 minuter.


Strimla sugarsnaps och skär rättikan tunt.Lägg i en skål och blanda ner salt och neutral olja.


Ta fram 3 tallrikar.Lägg vetemjöl på en,vispa upp ägg på den andra och häll ströbröd på den tredje.

Skär kycklingfilen i mindre bitar.Krydda med salt och chili flakes.

Vänd kycklingen först i mjöl,sedan ägg och sist ströbröd.

Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna.Stek kycklingen frasig 2-4 minuter per sida,eller tills den är genomstekt.Låt rinna av på hushållspapper.


Skär salladslöken i mindre bitar.Toppa General Tso´s kycklingen med sås och salladslök,servera med ris och krispig rättiksallad.


Smaklig måltid

/Carina


Av Carina Andersson - Söndag 26 feb 16:30

  

Älgfärsbiffar med smak av wasabi


4 portioner


Ingredienser:

500 g älgfärs

100 g Créme Bonjour - Wasabi twist

1 ägg

2 dl rostad lök

salt

peppar


Sås:

5 dl grädde

Wasabi pasta (tag efter smak)

1-2 msk kinesisk soja

salt

peppar



Gör så här:

Blanda färsen med färskosten - Créme Bonjour - Wasabi twist, ägg,rostad lök,salt och peppar.

Forma till färsen till biffar och stek dem i smör.Lägg över dem på ett fat. Vispa ur stekpannan med grädde och tillsätt resten av ingredienserna. Lägg tillbaka biffarna och värm på dem.

Servera biffarna till tex ugnsrostad sparrispotatis.



 

Smaklig måltid

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se