Senaste inläggen

Av Carina Andersson - Tisdag 20 mars 19:30

  

Vildsvinskotlett med schalottenlökscrème och äppelsallad


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

olivolja

salt

svartpeppar


Schalottenlökscrème:

200 g schalottenlök

smör

1/2 dl vispgrädde

1 1/2 krm salt


Senapsblandning:

1 schalottenlök

1 tsk torkad dragon

2 tsk dijonsenap

1 äggula


300 g vildsvinskotlett

olivolja

salt

svartpeppar


Äppelsallad:

1 1/2 tsk vitvinsvinäger

1 tsk olivolja

1 tsk honung

1 krm salt

svartpeppar

1 äpple

1/2 ask mixsallad



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Tärna potatisen 1x1 cm.Lägg på en ugnsplåt och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.Rosta allt i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Schalottenlökscrème: skiva schalottenlök.Fräs löken i en stekpanna med smör tills den är mjuk.Lägg över i en mixerbehållare.Tillsätt vispgrädde och salt.Mixa till en slät röra med stavmixer.


Senapsblandning: finhacka schalottenlök.Lägg i en rymlig skål och blanda med torkad dragon.dijonsenap och äggula.


Vildsvinskotlett: tärna kotletten ca 3x3 cm.Stek köttet i en stekpanna med olivolja.Krydda med salt och svartpeppar.Stek 4-5 minuter tills är helt genomstekt.Blanda ner köttet i senapsblandningen.


Äppelsallad: blanda vitvinsvinäger,olivolja,honung,salt och svartpeppar i en skål.Tintärna äpplet.Blanda ner i en skål tillsammans med 1/2 ask mixsallad.


Servera köttet med rostad potatis,schalottenlökscrème pch äppelsallad.



Smaklig måltid

/Carina


ANNONS
Av Carina Andersson - Tisdag 20 mars 19:00

  

Kyckling med rostad jordärtskocka och tryffelfeta


2 portioner


Ingredienser:

250 g jordärtskocka

250 g morötter

250 g

1/4 aubergine

3 vitlöksklyftor

bakplåtspapper

olivolja

salt

svartpeppar


500 g kycklingklubbor

2 krm salt


Glaze:

1 vitlöksklyfta

1 msk honung

1 1/2 msk vitvinsvinäger

1/2 msk tomatpuré

1 tsk torkad oregano

2 krm spiskummin

2 krm paprikapulver

2 krm cayennepeppar

1 1/2 krm salt


1/2 ask mixsallad

75 g tryffelfetaost



Gör så här:

Värm gnen till 225 grader.

Skala och skär jordärtskocka och morötter i mindre bitar.Halvera potatisen.Tärna aubergine och grovhacka vitlöken.Lägg ut allt på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.


Lägg kycklingklubbor på andra sidan av plåten.Krydda med salt.Rosta allt i mitten av ugnen 20 minuter.


Glaze: Pressa vitlöksklyftan och blanda i en liten kastrull med honung,vitvinsvinäger,tomatpuré,oregano,spirkummin
, paprikapulver,cayennepeppar och salt.Låt koka i hop ca 1/2 - 1 minut.


Ta ut plåten ur ugnen och pensla glaze.Tillaga allt ytterligare 10-15 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.


Blanda mixsallad med smulad tryffelfetaost.Servera med kyckling och ugnsrostad jordärtskocka,morot och potatis.


Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Måndag 5 mars 18:00

  

Torskrygg med smörstekt gnocchi,ruccola och portabello


2 portioner



Ingredienser:

1/2 förpackning gnocchi

1 bananschalottenlök

1 vitlöksklyfta

1/4 ask ruccola

smör

1 tsk vetemjöl

2 tsk vitvinsvinäger

1 dl vatten

1/2 tärning kycklingbuljong

1 dl mjölk

280 g torskrygg

salt

svartpeppar

citronpeppar

150 g portabello

1/2 ask sugarsnaps

1/2 dl grekisk yoghurt


Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Lägg gnocchi i en bunke med kallt vatten.


Finhacka bananchalottenlök,vitlök och ruccola.


Fräs lök och vitlök i 1 msk smör i en liten kasrull.Pudra ner vetemjöl.Vispa ner vitvinsvinäger,vatten och buljongtärning. Sjud 2-3 minuter.Tillsätt mjölk och låt sjuda ytterligare 2-3 minuter.


Lägg torskrygg i wn smord ugnsform.Krydda med 2 krm salt och citronpepparpeppar.Tillaga mitt i ugnen 14-16 minuter.


Skär portabellosvamp i mindre bitar och halvera sugarsnaps.


Häll bort vattnet från gnocchin.Fräs svamp och gnocchi i en stekpanna med 1 msk smör 3-4 minuter.

Tillsätt sugarsnaps och stek ytterligare 1 min.Krydda med salt och svartpeppar.


Blanda ner grekisk yoghurt och den hackade ruccola i såskastrullen.Mixa slät med stavmixer.Smaka av med salt och svartpeppar.


Servera ugnsbakad torsk med svampgnocchi och ruccolasås.



Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Måndag 5 mars 17:45

 

Halloumiburgare med salsa romesco och pommes


2 portioner


Ingredienser:

1 röd paprika

1 tomat

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

olja

salt

svartpeppar

500 g potatis

1/2 påse mandelspån

1 tsk vitvinsvinäger

3 krm chili flakes

2 halloumiburgare

2 hamburgerbröd

1/2 ask ruccola



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.


Salsa romesco: skär paprikan, 1/2 tomat, 1/2 rödlök och vitlöken i mindre bitar.Lägg allt i en ugnsform och blanda med olja och 1 krm salt.Rosta i övre delen av ugnen 18-20 minuter.


Skär potatisen i pommes frites-liknande stavar.Skölj med kallt vatten.Lägg på en plåt och blanda med olja,salt och svartpeppar.Rosta i mitten av ugnen 20-22 minuter.


Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.


Lägg över de rostade grönsakerna i en mixerbunke.Tillsätt hälften av den rostade mandeln, vitvinsvinäger,chili flakes och 1 krm salt.Mixa till en sås med stavmixer.


Skiva tunna ringar av 1/2 rödlök och skär 1/2 tomat i skivor.


Stek halloumiburgare på båda sidor i en stekpanna med lite olja, 2-3 minuter.

Fyll hamburgerbröd med lite salsa romesco,ruccola,halloumiburgare,tomat,rödlök och resten av den rostade mandeln.Servera med pommes frites.



Smaklig måltid

/Carina


  

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 18:30

  

Italiensk äppelpaj


Ingresienser:


Pajdeg:

125 g smör,rumsvarmt

2 1/2 dl vetemjöl

1 äggula


Fyllning:

4 st äpplen

125 mandelspån

125 g smör

1 dl socker

2 1/2 msk vispgrädde

2 msk vetemjöl

1 citron,finrivet skal och lite av saften



Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Knåda i hop mjöl och smör till en grynig massa.Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform,gärna med löstagbar kant.

Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Blanda mandelspån,smör,socker,grädde,mjöl och citronskal i en kastrull.

Värm på under omrörning.Låt smeten sjuda på svag värme någon minut.Rör om då och då.

Skala,kärna ut och skiva äpplen tunt.

Lägg äppelskivorna i pajskalet.Pressa lite citronsaft över.

Bred ut fyllningen över äppelskivorna.

Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.Låt pajen svalna.Servera med vaniljglass.



Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 10:30

  

Citronköttbullar med patatas bravas,rostad mandel och piementos de padron


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

olja

salt

svartpeppar


Tomatsås:

1 bananschalottenlök

1 vitlöksklyfta

1 tsk paprika smoked

1/2 tsk salt

1/2 tsk chili flakes

2 lagerblad

1 burk krossade tomater (210g)

1/2 msk flytande honung

1 tsk vitvinsvinäger


15 g mandelspån


Citronköttbullar:

250 g viltfärs

1/4 dl ströbröd

3/4 dl mjölk

1/2 tsk salt

svartpeppar

finrivet skal från 1 citron

1 ägg

olja


Vitlöksyoghurt:

1 dl grekisk yoghurt

2 vitlöksklyftor

1 krm salt


200 g piementos de padron

salt

olja


1/2 ask ruccola



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Skär potatisen i klyftor.Lägg i en ugnsform och blanda med olja,salt och svartpeppar.


Tomatsås: finhacka bananschalottenlök och vitlöksklyftan.Fräs på medelvärme i lite olja i en kastrull.Krydda med paprika smoked,salt och chili flakes.Tillsätt lagerblad,krossade tomater,flytande honung och vitvinsvinäger.

Låt sjuda på låg värme 15-17 minuter.


Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.Lägg över i en liten skål.


Citronköttbullar: blanda ströbröd,mjölk,salt och svartpeppar i en rymlig bunke.

Blanda ner finrivet citronskal,ägg och färs.Forma färsen till köttbullar.

Stek köttbullarna runtom i lite olja i en stekpanna.Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen (under potatisen) 8-10 minuter.


Vitlöksyoghurt: blanda yoghurten och pressad vitlök i en liten skål,krydda med salt.


Halvera den använda citronen.Hetta upp lite olja i en stekpanna.Fräs piementos de padron 2-3 minuter.Krydda med salt.Stek citronhalvorna med snittytan nedåt 1-2 minuter.


Finhacka ruccola.Blanda den rostade potatisen med den kryddiga tomatsåsen.Lägg upp på ett fat och toppa med rostad mandel och ruccola.

Klicka över lite vitlöksyoghurt.Servera med citronköttbullar,piementos de padron och stekt citron.



Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Tisdag 27 feb 08:15

  

Kyckling med grön curry,kokosmjölk och tat soi


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris


2 vitlöksklyftor

1 bananschalottenlök

300 g kycklingfilé

olja

2 1/1 msk grön curry

250 ml kokosmjölk

1 tsk socker

1/4 tärning kycklingbuljong

1/2 ask sugersnaps

1 kruka tat soi

salt


Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.


Finhacka vitlöken och klyfta halva bananschalottenlöken.Skär kycklingfilén i mindre bitar.

Hetta upp lite olja i en wok/stekpanna.Fräs kycklingen 3-4 minuter.Tillsätt lök,vitlök och grön curry.

Fräs i ytterligare 1-2 minuter.

Blanda ner kokosmjölk,socker och buljongtärning.Låt sjuda 3-4 minuter.

Tag fram en ny skärbreda och ny kniv.Halvera sugarsnaps och skiva bananschalottenlök tunt.Dra wok/stekpannan från värmen och blanda ner sugarsnaps och lök.

Hetta upp lite olja i en stekpanna,Stek tat soi hastigt ca 1/2-1 minut.Krydda med salt.

Servera kyckling currygrytan med tat soi och ris.


Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:30

  

Dovfärsbiffar med lime och morotsaioli,mynta och mangosalsa


2 portioner


Ingredienser:

1 sötpotatis

salt

olja

svartpeppar


Morotsaioli:

1 morot

1 lime

1 äggula

a msk olja

1 vitlöksklyfta

1 krm salt


Mynta- och mangosalsa:

1/2 rödlök

1/2 röd chili

1 förpackning mango (tinad)

1 förpackning mynta


Dovfärsbiffar:

250 g dovfärs

1 msk ströbröd

1 msk japans soja

1 tsk sambal oelek

1 msk hackad färsk eller fryst ingefära

2 vitlöksklyftor

olja

ströbröd/panko



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Skär potatisen i mindre bitar.Lägg i en ugnsform och blanda med olja,salt och svartpeppar.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Morotsaioli: skala och skär moroten (max 100g) i små bitar.Koka mjuk i en liten kastrull.Lägg den kokta moroten i en mixerbunke.Tillsätt finrivet skal från lime och pressa saften från halva limen,äggula,olja och vitlök.Mixa slät med stavmixer.


Mynta- och mangosalsa: finhacka rödlök och röd chili.Lägg i en skål tillsammans med mango.Strimla mynta.Blanda mangosalsan med mynta och pressa saft från den andra lime halvan.


Dovfärsbiffar: blanda ströbröd,japansk soja,sambal oelek och ingefära i en bunke.Blanda ner dovfärsen och pressa i vitlöken.

Forma färsen till fyra biffar. Vänd biffarna i ströbröd eller panko för extra krispiga biffar.

Stek biffarna i en stekpanna med olja ca 4 minuter per sida.


Servera dovfärsbiffarna med morotsaioli,mangosalsa och rostad sötpotatis.



Smaklig måltid

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se