Senaste inläggen
Dovfärs och grönsakssoppa
4 portioner
Ingredienser:
Smör att steka i
500 gram dovfärs
1-2 morötter
1 gul lök
1 palsternacka
1 liten bit rotselleri
1 vitlöksklyfta
ca 5 cm purjolök
2 dl rödvin (kan uteslutas)
1 paket krossade tomater
2 msk kalvfond
4 msk tomatpuré
2 lagerblad
1 l vatten
kryddor: 1 tsk torkad timjan, 1/2 tsk rosmarin, salt och peppar
Gör så här:
Hacka alla grönsaker och fräs i en kastrull i några minuter tillsammans med kryddorna och tomatpurén.
På med dovfärsen och rör runt. Efter 10 minuter - tillsätt resterande ingredienser och låt koka på medelvärme i minst 30 minuter. Smaka av med ev kryddor. Toppa med gräddfil.
Smaklig måltid
/Carina
LCHF pannkakor
2-3 portioner
Ingredienser:
4 ägg
2 dl grädde
1 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Gör så här:
Vispa äggen fluffigt.Blanda ner resten av ingredienserna. Låt allt stå och svälla 5-10 minuter.
Grädda smeten i kokosolja.
Servera pannkakorna med tex keso och hallon.
Smaklig måltid
/Carina
Morotsbröd
Ingredienser:
2 msk Philadelphiaost
6 ägg
2 msk fiberhusk
4 dl grovrivna morötter
1/2 dl solroskärnor
3 msk chiafrön
3 tsk bakpulver
8 msk pofiber
1/2 tsk salt
Topping: sesamfrön
Till formen: Olja och pofiber
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och riv morötter på den grova sidan, krama ur vätskan från morötterna.
Vispa äggen i en bunke.Blanda i resten av ingredienserna.
Smörj och strö på pofier en brödform.Häll i smeten och toppa med sesamfrön.
Ställ brödet mitt i ugnen ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
Ät och njut
/Carina
Nyttiga frukostmuffins med banan, havre & blåbär
ca 12 st
Ingredienser:
2 stora mogna bananer
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
2 ägg, lätt vispade
3/4 dl neutral olja
1 citron, skalet
150 g blåbär
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. (varmluft 180 grader) Förbered muffinsformar på en plåt.
Skala bananerna och mosa dem i en bunke med tex en gaffel.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör i filmjölk, ägg, olja och de mosade bananerna.
Finriv citronskalet från citronen och rör ner med blåbären i bunken försiktigt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Muffinsen skall ha rest sig och fått lite färg. De skall inte vara jättekletiga i mitten när du känner med en sticka. Låt svalna innan servering. Går jättebra att frysa också.
Ät och njut
/Carina
Heta vildsvinsfärsbiffar
4 portioner
Ingredienser:
500 gram vildsvinsfärs
1 gul lök
2 st vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek
1 msk hackad persilja
4 dl grädde
2 msk viltfond
salt/peppar
Gör så här:
Hacka lök och vitlök. Blanda färsen med sambal, lök/vitlök, peppar och persilja. Forma till biffar (kladdigt- jag använder 2 skedar och klickar i stekpannan) Stek på medelhög värme ca 4.-5 min per sida. Lägg biffarna åt sidan.
I med grädde, fond och peppar. Koka upp och lägg sedan i biffarna i såsen. Låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med salt & peppar.
Smaklig måltid
/Carina
Flygande Jacob
4 portioner
Ingredienser:
4 st kycklingfileér
1 paket bacon
1 liten gullök
1/2-1 dl jordnötter
4 dl grädde
2 dl chillisås (jag använder osötad från Felix)
salt/peppar
ev persilja som garnering
Gör så här:
Stek kycklingen samt löken och lägg i en ugnsform. Blanda samman chilisås, grädde samt lite salt/peppar och häll över kycklingen. In i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.
Stek bacon knaprigt och lägg på hushållspapper så fettet försvinner. Vid servering: strössla på bacon, jordnötter och eventuellt lite persilja.
Smaklig måltid
/Carina
Sötpotatisrösti med sidfläsk
4 portioner
Ingredienser:
4 ägg
2 st gula lökar
1 kg sötpotatis
sidfläsk
Tilbehör:
Salladsmix
avocado
paprika
tomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Skala och riv potatisen, riv lökarna.Lägg allt i en skål och knäck äggen och blanda väl.Tillsätt salt och svartpeppar.
Stek i en stor stekpanna som tål att sätta i ugnen, ca 5 minuter.
Sätt stekpannan mitt i ugnen och låt rösti gå klar i ugnen i ca 20 minuter.
Stek fläsket under tiden.
Servera sötpotatisrösti med stekt sidfläsk och sallad.
Smaklig måltid
/Carina
Blomkålsgratäng med bacon
4 personer
Ingredienser:
1 kg blomkål
2 paket bacon
1 1/2 dl riven ost
4 dl vispgrädde
salt
peppar
chiliflakes
1/2 dl färsk/fryst hackad persilja
flytande smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj blomkålen och skär den i mindre bitar.Skär även blasten till strimlor och stocken till mindre bitar och lägg i botten av en ugnsfastform.Lägg på ett lager blomkål.
Skär bacon i små bitar och separera dem och lägg på blomkålen.Krydda med lite salt,peppar och chiliflakes. Lägg på resten av blomkålen, salt peppar och chiliflakes.Slå på grädden och den rivna osten.
Sätt in formen i ugnen i 45 minuter. Ta ut formen och strössla över den hackade persiljan.
Servera blomkålsgratängen med sallad.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|