Senaste inläggen

Av Carina Andersson - 26 juli 2020 16:02

 

Vaniljfluff


Ingredienser:

2 äggulor

2 msk florsocker

1 msk vaniljsocker

2 1/2 dl vispgrädde



Gör så här:

Häll allt i en skål.Vispa till en fluffig konsistens.

Ät och njut till en paj.

/Carina



Av Carina Andersson - 26 juli 2020 15:45

 

Rabarberkaka - glutenfri


Ingredienser:

150 g rabarber

125 g smör

2 dl sötströ/socker

2 ägg

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 msk malen kardemumma

2 dl mandelmjöl

1 1/2 dl rismjöl

1 msk mjölk

20 g mandelspån


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skölj och ansa rabarbern och skär den i bitar.Lägg bitarna i en pajform.

Smält smöret i en kastrull och ta av från plattan.

Tillsätt sötströ/socker, ägg bakpulver, vaniljsocker, mjöl och mjölk.Rör i hop ordentligt till en jämn smet.

Pudra över kardemumma på rabarberna.Häll sedan smeten över rabarerna.Strö över mandelspån.

Grädda rabarberkakan mitt i ugnen ca 25 minuter.

Servera rabarberkakan med vaniljfluff, receptet finns nedanför.


Vaniljfluff:

2 äggulor

2 msk florsocker

1 msk vaniljsocker

2 1/2 dl vispgrädde


Gör så här:

Vispa i hop allt till en fluffug konsistens.

Servera vaniljfluffet till rabarberkakan.

Du kommer aldrig att vilja köpa vaniljvips efter att ha ätit denna.



Ät och njut

/Carina

Av Carina Andersson - 29 juni 2020 10:45

 

Smörgåstårta - LCHF


Ingredienser:


Bröd:

5 ägg

75 g smör

3 dl fet yoghurt

1 dl mjölk

3 dl mandelmjöl

3 dl pofiber

3 msk fiberhusk

4 tsk bakpulver

1,5 tsk salt


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör, yoghurt och mjölk i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 15 minuter.
  3. Smörj en form (ca 1-1,5 l) och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med ägg eller mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.
  4. Låt svalna ordentligt innanbrödet skärs upp!

Ingredienser - smörgåstårta:

2 dl fraiche

2 dl majonnäs

salt, peppar

2 ägg

2 msk stenbitsrom

1 tsk pepparrot

1 tsk dijon

1 ask dill

1 liten rödlök


Topping:

lax

räkor

gurka

stenbitsrom

ärtskott

citron


Gör så här:

  1. Blanda fraiche och majonnäs och smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg hälften i en skål. Koka äggen och skär dem sedan på både bredden och längden i en äggdelare. Blanda i skålen med majonnäs och creme fraiche, rör ner stenbitsrom, finhackad rödlöd och finhackad dill.
  3. Lägg ut tre skivor bröd per portion.
  4. Bred generöst på fyllning på första skivorna och lägg sedan över nya brödskivor, repetera.
  5. Du har nu tre lager. Bred den sparade majonnäs/creme fraichen runt om.
  6. Så här långt kan du förbereda, låt gärna stå några timmar i kylskåpet så blir det saftigt!
  7. Vid servering, garnera.

Är och njut

/Carina

Av Carina Andersson - 28 juni 2020 09:32

 

Focaccia - LCHF


Ingredienser:

4 ägg

200 g färskost ( jag änväder den med smak av vitlök och örter)

100 g smör

2 dl mandelmjöl

2 msk fiberhusk

1 tsk salt

1 1/2 tsk bakpulver


Garnering:

oliver

färsk rosmarin

rödlök

1 tsk torkad rosmarin

1 msk flingsalt

2 msk olivolja


Gör så gär:

Sätt ugnen på 200 grader

Vispa äggen fluffigt.

Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet. Tillsätt det smälta smöret och rör om.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner det i äggsmeten.Rör om till en slät och fin smet.

Häll upp smeten i en bakplåtsklädd långpanna, se till tt smeten är jämt fördelad.

Garnera med olive, rödlök, rosmarinkvistar, strö över torkad rosmarin och flingsalt. Ringla över olivolja över hela brödet.

Ställ in mitt i ugnen och grädda 20-25 minuter. 


Ät och njut

/Carina

Av Carina Andersson - 17 maj 2020 21:00

 

Rökt vildsvinsrygg med asiatiska grönsaker


4-6 personer


Ingredienser:

 

1 kg vildsvinsrygg


Saltlag:

9 dl vatten

3/4 dl nitritsalt

2 tsk socker


Asiatiska grönsaker:

2 finskurna vitlöksklyftor

100 g mango färsk eller fryst

100 g gul lök

100 g kålrabbi

100 g paprika

100 g zucchini


2 pressade lime

1 kruka koriander

2 msk jalapeno

1 dl olivolja

1 msk fisksås

några droppar tabasco



Gör så här:

Koka upp vatten, nitritsalt och socker.Använg en visp och vispa tills salt och socker löst sig.

Innan saltlagen används- kyl ned den till +4 grader. 

Putsa vidsnivsryggen och lägg det sedan i en stor kastrull/rostfri bunke/skål eller hink av plast.

Se till att hela vildsvinsryggen täcks av saltlagen.Täck med plast.

Förvaras i kylskåpet i tre dygn.

Torka av kötte.Rök köttet i 90 grader värme tills det uppnår en kärntemperatur på 65 grader.

Skiva köttet i tunna skivor.


Asiatiska grönsaker - skiva vitlöken, skär paprika, lök, zucchini i små tärningar. Fräs det i en stekpanna med olivolja.

Skär mango och kålrabbi i små tärningar.Lägg det i en salladsskål.

Blanda i hop olivolja, pressad lime, fisksås och tabasco och häll det över grönskerna i stekpannan.Vänd ner blandningen i salladsskålen och rör om, tillsätt koriander och hackad jalapeno.


 


Smaklig måltid

/Carina


Av Carina Andersson - 17 maj 2020 20:19

 

Havre- och blåbärspannkakor


2-3 portioner


Ingredienser:

2 1/2 mixade havregryn

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

2 1/2 dl ProViva Blåbär

4 ägg

2 msk smör + smör att steka i


Till servering:

Blåbär

Rysk yoghurt



Gör så här:

Blanda de mixade havregrynen, bakpulver och salt i en bunke.

Tillsätt ProViva Blåbär och ägg.Vispa till en slät smet.

Smält smör och rör ner det i smeten.

Stek pannkakorna i lite smör på medelvärme, vänd när de stelnat på ovansidan.

Servera pannkakorna nygräddade med blåbär och Rysk yoghurt.


Ät och njut

/Carina

Av Carina Andersson - 12 april 2020 10:45

 

Citronformagetårta


10-12 bitar


Ingredienser:


Mandelbotten

3 ägg

3 dl strösocker (sötningsmedel motsvarande 3 dl strösocker)

3 3/4 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver


Citronformage

7 gelantinblad

4 ägg

1+1 dl strösocker (sötningsmedel motsvarande 2 dl strösocker)

3 dl vispgrädde

1 citron rivet skal + 1 dl pressad citronsaft

250 g kesella 10%

 

Garnering

hallon

godisägg



Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Mandelbotten: Vispa ägg och socker/sötningsmedel pösigt.Blanda mandelmjöl och bakpulver och vänd ner i äggvispet.

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter.

Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter.Låt bottnen svalna.

Citronfromage:Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten,5 minuter.Dela äggen i vitor och gulor.

Vispa äggulor och 1 dl socker/sötningsmedel. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum.Tillsätt 1 dl socker/sötningsmedel, lite i taget, under vispning. Ta upp gelantinbladen och smält dem på svag värme med 1 msk citronsaft.Rör ner gelantinet i äggulevispet tillsammans med resten av citronsaften och citronskal.Vänd ner kesella och grädde och blanda väl.Vänd sist ner äggvitorna.

Häll smeten i formen och släta till ytan.Låt fromagen stelna i kylen, minst 4 timmar.

Vid servering: Lossa runda kanten med en knvi och ställ tårtan på ett fat.Garnera med hallon och godisägg.



Ät och njut

/Carina

Av Carina Andersson - 12 april 2020 10:32

 

Skagenröra


Ingredienser:

  • 500 g skalade räkor
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 pressad citron
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 2 msk röd stenbitsrom

Gör så här:

Skala räkorna och blanda ihop med resterande ingredienser. Låt gärna stå kallt några timmar innan servering.

 

Ät och njut

/Carina

 

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards