Senaste inläggen
Vaniljfluff
Ingredienser:
2 äggulor
2 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vispgrädde
Gör så här:
Häll allt i en skål.Vispa till en fluffig konsistens.
Ät och njut till en paj.
/Carina
Rabarberkaka - glutenfri
Ingredienser:
150 g rabarber
125 g smör
2 dl sötströ/socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk malen kardemumma
2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl rismjöl
1 msk mjölk
20 g mandelspån
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj och ansa rabarbern och skär den i bitar.Lägg bitarna i en pajform.
Smält smöret i en kastrull och ta av från plattan.
Tillsätt sötströ/socker, ägg bakpulver, vaniljsocker, mjöl och mjölk.Rör i hop ordentligt till en jämn smet.
Pudra över kardemumma på rabarberna.Häll sedan smeten över rabarerna.Strö över mandelspån.
Grädda rabarberkakan mitt i ugnen ca 25 minuter.
Servera rabarberkakan med vaniljfluff, receptet finns nedanför.
Vaniljfluff:
2 äggulor
2 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa i hop allt till en fluffug konsistens.
Servera vaniljfluffet till rabarberkakan.
Du kommer aldrig att vilja köpa vaniljvips efter att ha ätit denna.
Ät och njut
/Carina
Smörgåstårta - LCHF
Ingredienser:
Bröd:
5 ägg
75 g smör
3 dl fet yoghurt
1 dl mjölk
3 dl mandelmjöl
3 dl pofiber
3 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
Gör så här:
Ingredienser - smörgåstårta:
2 dl fraiche
2 dl majonnäs
salt, peppar
2 ägg
2 msk stenbitsrom
1 tsk pepparrot
1 tsk dijon
1 ask dill
1 liten rödlök
Topping:
lax
räkor
gurka
stenbitsrom
ärtskott
citron
Gör så här:
Är och njut
/Carina
Focaccia - LCHF
Ingredienser:
4 ägg
200 g färskost ( jag änväder den med smak av vitlök och örter)
100 g smör
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
Garnering:
oliver
färsk rosmarin
rödlök
1 tsk torkad rosmarin
1 msk flingsalt
2 msk olivolja
Gör så gär:
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa äggen fluffigt.
Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner det i äggsmeten.Rör om till en slät och fin smet.
Häll upp smeten i en bakplåtsklädd långpanna, se till tt smeten är jämt fördelad.
Garnera med olive, rödlök, rosmarinkvistar, strö över torkad rosmarin och flingsalt. Ringla över olivolja över hela brödet.
Ställ in mitt i ugnen och grädda 20-25 minuter.
Ät och njut
/Carina
Rökt vildsvinsrygg med asiatiska grönsaker
4-6 personer
Ingredienser:
1 kg vildsvinsrygg
Saltlag:
9 dl vatten
3/4 dl nitritsalt
2 tsk socker
Asiatiska grönsaker:
2 finskurna vitlöksklyftor
100 g mango färsk eller fryst
100 g gul lök
100 g kålrabbi
100 g paprika
100 g zucchini
2 pressade lime
1 kruka koriander
2 msk jalapeno
1 dl olivolja
1 msk fisksås
några droppar tabasco
Gör så här:
Koka upp vatten, nitritsalt och socker.Använg en visp och vispa tills salt och socker löst sig.
Innan saltlagen används- kyl ned den till +4 grader.
Putsa vidsnivsryggen och lägg det sedan i en stor kastrull/rostfri bunke/skål eller hink av plast.
Se till att hela vildsvinsryggen täcks av saltlagen.Täck med plast.
Förvaras i kylskåpet i tre dygn.
Torka av kötte.Rök köttet i 90 grader värme tills det uppnår en kärntemperatur på 65 grader.
Skiva köttet i tunna skivor.
Asiatiska grönsaker - skiva vitlöken, skär paprika, lök, zucchini i små tärningar. Fräs det i en stekpanna med olivolja.
Skär mango och kålrabbi i små tärningar.Lägg det i en salladsskål.
Blanda i hop olivolja, pressad lime, fisksås och tabasco och häll det över grönskerna i stekpannan.Vänd ner blandningen i salladsskålen och rör om, tillsätt koriander och hackad jalapeno.
Smaklig måltid
/Carina
Havre- och blåbärspannkakor
2-3 portioner
Ingredienser:
2 1/2 mixade havregryn
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 1/2 dl ProViva Blåbär
4 ägg
2 msk smör + smör att steka i
Till servering:
Blåbär
Rysk yoghurt
Gör så här:
Blanda de mixade havregrynen, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt ProViva Blåbär och ägg.Vispa till en slät smet.
Smält smör och rör ner det i smeten.
Stek pannkakorna i lite smör på medelvärme, vänd när de stelnat på ovansidan.
Servera pannkakorna nygräddade med blåbär och Rysk yoghurt.
Ät och njut
/Carina
Citronformagetårta
10-12 bitar
Ingredienser:
Mandelbotten
3 ägg
3 dl strösocker (sötningsmedel motsvarande 3 dl strösocker)
3 3/4 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
Citronformage
7 gelantinblad
4 ägg
1+1 dl strösocker (sötningsmedel motsvarande 2 dl strösocker)
3 dl vispgrädde
1 citron rivet skal + 1 dl pressad citronsaft
250 g kesella 10%
Garnering
hallon
godisägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mandelbotten: Vispa ägg och socker/sötningsmedel pösigt.Blanda mandelmjöl och bakpulver och vänd ner i äggvispet.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter.
Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter.Låt bottnen svalna.
Citronfromage:Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten,5 minuter.Dela äggen i vitor och gulor.
Vispa äggulor och 1 dl socker/sötningsmedel. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum.Tillsätt 1 dl socker/sötningsmedel, lite i taget, under vispning. Ta upp gelantinbladen och smält dem på svag värme med 1 msk citronsaft.Rör ner gelantinet i äggulevispet tillsammans med resten av citronsaften och citronskal.Vänd ner kesella och grädde och blanda väl.Vänd sist ner äggvitorna.
Häll smeten i formen och släta till ytan.Låt fromagen stelna i kylen, minst 4 timmar.
Vid servering: Lossa runda kanten med en knvi och ställ tårtan på ett fat.Garnera med hallon och godisägg.
Ät och njut
/Carina
Skagenröra
Ingredienser:
Gör så här:
Skala räkorna och blanda ihop med resterande ingredienser. Låt gärna stå kallt några timmar innan servering.
Ät och njut
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|