Senaste inläggen
Krämig kycklinggryta
Ingredienser:
Smör att steka i
700-900 gram kycklingfilé eller kycklinglårfilè
1 dl soltorkade tomater
10 st babytomater
1 dl riven parmesanost
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
100 gram färsk babyspenat
4 dl grädde
1 dl cremé fraiche
Salt/peppar
Gör så här:
Skär kycklingen i önskad storlek. Stek i stekpanna (de behöver inte bli helt klara)
Skär tomaterna och lägg i stekpannan tillsammans med hackad vitlök och kycklingfond. I med grädde, cremé fraiche. Låt koka på medelvärme i ca 5 min. Lägg i parmesanosten och låt puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Innan servering lägger du i spenaten och vänder i pannan tills de mjuknat lite.
Smaklig måltid
/Carina
Het kycklinggratäng
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Zucchiniplättar
2 portioner
Ingredienser:
ca 500 g zucchini
1 ägg
2 dl smakrik ost
2 tsk fiberhusk
salt & chiliflakes
Gör så här:
Riv zucchini grovt, salta och lägg i durkslag. Vänta en stund och krama sedan ur vätskan ordentligt.
Vispa ägget och kryddorna, blanda ner zucchini och tillsätt osten och fiberhusken.
Blanda ihop allt och låt det stå en stund och svälla. Stek plättar på medelvärme i smör.
Servera med kallrökt lax, rödlök och gäddfil blandad med pepparot,salt och svartpeppar.
Smaklig måltid
/Carina
Grillad kycklingfile med dillbroccoli
4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
Lingon Smoothie
2 glas
Ingredienser:
3 dl yoghurt
1 banan
2 nävar frysta lingon
1/2 tsk kortlade kardemummakärnor
Gör så här:
Mixa och servera, toppa med några lingon.
Drick och njut
/Carina
LCHF-frallor
6 st
Ingredienser:
Gör så här:
Lax med fetaost och pesto – 2 portioner
Ingredienser:
300 g laxfilé
Salt och svartpeppar
2 msk grön pesto
75 g fetaost
40 g soltorkade tomater i olja
Tillbehör: 2 tomater, rucolasallad, ½ rödlök,1 msk pumpafrön och havreris
Gör så här:
Koka havreris enligt anvisning på förpackningen.
Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé. Strö på salt och peppar. Fyll med pesto, fetaost, soltorkade tomater och lägg på pumpafrön. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med rucola, tomat, pumpafrön, rödlök och havreris.
Smaklig måltid
/Carina
Blomkål och broccolisoppa – 2 portioner
Ingredienser:
125 g broccoli – spara några buketter till topping(de som ska marineras)
200 g blomkål
½ vitlöksklyfta
1 dl strimlad purjolök
1 tsk olivolja
1 kycklingbuljong
4 dl vatten
½ dl grädde
salt och svartpeppar
Citronmarinerad broccoli :
5 broccolibuketter
¼ citron
½ msk olivolja
Salt och svartpeppar
Topping 2 portioner: citronmarinerad broccoli
Gör så här:
Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan. Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter. Smula ner en buljongtärning och häll på vatten. Låt koka ihop i ca 10 minuter. Mixa soppan slät och häll på grädde. Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Marinera broccoli, se recept bredvid. Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli.
Citronmarinerad broccoli: Skär broccolin i små buketter och lägg i en skål. Blanda ner saften av citron, olivolja, salt och peppar.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|