Senaste inläggen

Av Carina Andersson - Söndag 5 feb 18:15

  

Crispy fish taco med limemarinerad rödkål och ananassalsa


2 portioner


Ingredienser:

200 g rödkål

1 lime

1 tsk socker

1/2 tsk ättika 12 %

1/2 förpackning fryst ananas (tinad)

1/2 grön chili

1/2 rödlök

1 msk fryst koriander

3/4 dl ströbröd

3/4 msk paprikapulver

3/4 msk spiskummin

1/2 msk torkad oregano

300 g torskfilé

tortillabröd

1 dl rysk yoghurt

olja

salt



Gör så här:

Finstrimla rödkål.Lägg i en bunke och blanda med 1/2 tsk salt.Låt stå 5 minuter.Knåda kålen med rena händer så att den mjuknar.Häll bort eventuell vätska.


Blanda i en rymlig skål: finrivet skal och pressad saft från en lime,1 tsk socker, 1/2 tsk ättika och 1 krm salt.

Blanda ner rödkålen i dressingen.


Ananassalsa:skär ananas i små tärningar.Finhacka grön chili och rödlök.Blanda i hop i en skål tillsammans med koriander.


Kryddpanering:blanda ströbröd,paprikapulver,spiskummin,oregano och 1/2 tsk salt på ett fat.

Skär torskfilé så att det blir minst 4 bitar per filé.Vänd fisken i kryddpaneringen.

Stek fisken krispig i en stekpanna med olja 2-3 minyter per sida.

Servera kryddstekt torskfilé i tortillabröd med ananassalsa,rödkålssallad och rysk yoghurt.



Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Söndag 5 feb 18:00

  

Paella med chorizo,persiljeyoghurt och stekt citron


2 portioner


Ingredienser:

1/2 knippe bladpersilja

1 citron

1 dl rysk yoghurt

3 vitlöksklyftor

1 tärning grönsaksbuljong

1 förpackning saffran

1 1/2 dl risoni

4 1/2 dl vatten

1/2 rödlök

1 röd paprika

1 tomat

200 g chorizo

paprikapulver

cyennepeppar

salt

olja



Gör så här:

Periljeyoghurt: grovhacka bladpersiljan (även stjälken).Lägg i en mixerbunke tillsammans med finrivet skal från 1 citron,rysk yoghurt,1 vitlök och 1 krm salt.Mixa med stavmixer.


Koka upp vatten,1 buljongtärning och saffran i en kastrull.Tillsätt risoni och låt koka 10-12 minuter.


Klyfta rödlöken.Skär paprikan och tomaten i mindre bitar.Halvera den använda citronen.Skär corizo i mindre bitar.

Stek citronhalvorna med snittytan nedåt i lite olja i en het stekpanna,de ska få en tydlig stekyta.Lägg upp på ett fat.

Stek chorizo och 2 vitlöksklyftor (pressade) i lite olja i den redan använda stekpannan,4-5 minuter.

Tillsätt paprika,tomat och lök.Krydda med 1 tsk paprikapulver,1 krm cayennepeppar och 1 krm salt.Stek ytterligare 1-2 minuter.

Blanda saffranskokt risoni med chorizofräs.Servera med stekt citron och persiljeyoghurt.



Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Söndag 5 feb 17:49

  

Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron


ca 20 st


Ingredienser:

  • 2dl finrivna morötter
  • 100 g hela skalade mandlar (ca 1,5 dl för 20 bollar)
  • 100 g urkärnade dadlar (ca 12 st för 20 bollar)
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 citron (rivet skal och några droppar saft )
  • ca 1 dl kokosflingor

Gör så här:

  • Mixa alla ingredienser utom kokosen i en matberedare. Smaksätt med några droppar citronsaft.
  • Rulla smeten till runda bollar
  • Rulla bollarna i kokosen.

Lycka till

/Carina



Av Carina Andersson - Söndag 5 feb 17:30

  

Kladdkakemuffins banan & choklad


ca 12 st


Ingredienser:

  • 2ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1/2 krm salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 banan
  • 12 små muffinsformar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Rör ihop ägg och socker - vispa inte. 
  • Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen. 
  • Smält matfettet och rör ner det i smeten. 
  • Klicka ner smeten i små muffinsformar. Skala och skiva bananen. Tryck ner bananskivorna i muffinsen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.

Lycka till

/Carina


Av Carina Andersson - Tisdag 31 jan 19:45

  

Kyckling i sötsyrlig dillsås med picklad kålrabbi och dillstekta morötter


2 portioner


Ingredienser:


450 g potatis


Picklad kålrabbi:

1/2 kålrabbi (max 150 g )

1 1/2 dl vatten

1 msk socker

1 1/2 msk ättika 12%


Kyckling:

1 silverlök

50 g minimorötter

300 g kycklinglårfilé

1/2 msk vetemjöl

2 1/2 dl gräddmjölk

1/3 tärning kycklingbuljong

salt

peppar

smör

3/4 msk socker

3/4 msk ättika 12%

1/4 ask dill


Minimorötter:

150 g minimorötter

1/4 ask dill

salt

smör



Gör så här:

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.


Picklad kålrabbi: Skala och skär kålrabbi i små tärningar.Koka upp vatten,socker och ättika i en kastrull.Tillsätt kålrabbin och låt koka 1 min,ställ åt sidan.

Skär silverlöken i klyftor.Skär minimorötter i slantar.Skär kycklinglårfilén i strimlor.


Kyckling:Fräs kyckling,lök och morotsslantar i smör i en stekgryta/stekpanna.

Krydda med salt och svartpeppar.Pudra över vetemjöl.Tillsätt gräddmjölken och buljongtärningen.

Låt sjuda 6-7 minuter tills kycklingen är väl genomstekt.


Minimorötter:Bryn minimorötter i lite smör i en stekpanna 2-3 minuter.Strö över dill och krydda med salt.


Häll bort lagen från kålrabbin.Lägg upp i en skål.


Pressa potatisen i en potatismospräss.Servera kycklingen i sötsyrlig sås,dillstekta morötter och picklad kålrabbi.



Smaklig måltid

/Carina




Av Carina Andersson - Tisdag 31 jan 19:13

  

Majspannkakor med bönsallad och avocadokräm


4 portioner


Ingredienser:

Plättar

  • 4 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 msk olivolja
  • 150 g majskorn

Bönsallad

  • 380 g svarta bönor
  • 2 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk oregano

Avocadokräm

  • 2 avocado
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  • Plättar:Blanda de torra ingredienserna i en bunke till plättsmeten. Rör sedan i gräddfil, ägg, vatten, sambal oelek och hälften av olivoljan till en jämn smet. Tillsätt sedan majsen med sitt spad.
  • Sallad: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Dela tomaterna och skär dem i klyftor. Blanda bönor, tomater med olivolja och vinäger, krydda med salt, peppar och oregano.
  • Gör en avokadokräm med mosad avokado, gräddfil, pressad vitlök, salt och peppar
  • Stek plättar i resten av olivoljan i en stekpanna.
  • Servera plättarna med bön- och avokadosallad och gräddfil.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Söndag 29 jan 18:45

  

Tomatbakad vildsvinsfärs med citron och vitlök


4 portioner


Ingredienser:


Färs

  • 1/2 citron
  • ca 500 g vildsvinsfärs  (går bra även med annan färs)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 hjärtsallad

Sås

  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 3 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 900 g fast potatis

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Sås: Skär auberginen i 1-2 centimeter tjocka tärningar.  Skala och skiva löken tunt. Hacka rosmarinen. Tärna tomaterna.
  • Fräs lök och aubergine mjukt i olivoljan i en stekpanna. Rör i rosmarin, tomater, pressad vitlök, vinäger, honung, tomatpuré och vatten. Låt sjuda i ca 3 minuter. Häll såsen i en ugnssäker form.
  • Färs: Riv skalet av citronen. Blanda färsen med salt, citronskal, ägg, senap och peppar.
  • Klicka ut färsen på såsen i formen och sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills färsens innertemperatur är 70°C.
  • Servera färsen i såsen med pressad potatis och sallad.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - Lördag 28 jan 08:20

 

Älgrostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås


4 portioner


Ingredienser:

Rotfrukter

  • 375 g svartrötter
  • ca 500 g palsternackor
  • 450 g potatis (gärna cecile)
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka persilja

Sås

  • 1 gul lök
  • 1 rött äpple
  • 1/2 msk olja
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk timjan

Rostbiff

  • ca 600 g rostbiff från älg ( går även bra med annan rostbiff)
  • 1/2 msk olja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Rotfrukter: Skala och skär svartrötterna i ca 10 cm långa bitar och lägg dem i kallt vatten direkt för att de inte ska bli bruna. Tvätta palsternackorna och skär dem och potatisen i klyftor.
  • Blanda svartrötter, palsternackor och potatis med olivoljan på en plåt. Salta och peppra. Tillaga i övre delen av ugnen i ca 25 minuter.
  • Hacka persiljan och strö den över rotfrukterna vid servering.
  • Sås: Skala och hacka lök och äpple. Fräs det i oljan i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde och timjan. Koka ca 10 minuter. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
  • Rostbiff: Stek rostbiffen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  • Servera rostbiffen med de rostade rotfrukterna och såsen.

Smaklig måltid

/Carina



Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se