Senaste inläggen

Av Carina Andersson - Lördag 16 feb 11:44

  

Timjanstekt vildsvinskotlett med jordärtskocksrisotto och tomatsallad

 

2 portioner

 

Ingredienser:

6 st cocktailtomater


300 g vildsvinskotlett


150 g arborioris


1/2 st gul lök


1/2 kruka timjan + 1/2 kruka timjan


2 klyftor vitlök


200 g jordärtskocka


30 g grana padano

6 dl vatten


 olivolja

1 tärning kycklingbuljong


 smör

 svartpeppar

1 msk vitvinsvinäger


 salt

 balsamvinäger

 

Gör så här:

Jordärtskocksrisotto: Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.

Skala och grovriv jordärtskocka. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs allt tillsammans med arborioris i olivolja i en rymlig stekgryta. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.

Finriv Grana padano och blanda ner i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.




Tomatsallad: Kvarta cocktailtomater och finhacka timjan. Lägg i en skål och blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar.


Skär vildsvinskotletten i 2 portionsbitar. Krydda med salt och svartpeppar. Stek kotletterna i en stekpanna med smör 3-4 min per sida. Finhacka timjan och gnid in de nystekta kotletterna med.




Servera timjanstekta vildsvinskotletter med jordärtskocksrisotto och tomatsallad.



Smaklig måltid

/Carina





ANNONS
Av Carina Andersson - Onsdag 13 feb 18:41

  

Huevos rancheros med krispiga tortillabröd och avokadosalsa


2 portioner


Ingredienser:

6 st cocktailtomater


1 st avokado


1/2 dl grekisk yoghurt


8 st tortillabröd


1/2 st aubergine


1/2 st silverlök + 1/2 st silverlök

20 g grana padano


1 st lime


1/2 kruka körvel


2 klyfta vitlök


3 st ägg

 olivolja

1 krm salt


1 tsk spiskummin


1 msk tomatpuré


1 1/2 dl vatten


1/2 st grönsaksbuljongtärning


2 tsk sambal oelek




Gör så här:

  • Huevos rancheros: Halvera cocktailtomater och tärna aubergine. Finhacka silverlök och vitlök. Fräs allt i lite olivolja i en stekpanna. Krydda med spiskummin. Låt fräsa 1-2 min.Tillsätt tomatpuré, vatten, grönsaksbuljong och sambal oelek. Låt sjuda på medelvärme 4-5 min. Knäck 3 ägg i såsen. Låt sjuda under lock på låg medelvärme tills äggen börjar att stelna, 3-4 min.


  • Avokadosalsa: Tärna avokado och finhacka silverlök. Lägg allt i en skål. Blanda med finrivet skal från 1 lime och pressad saft från halva limen. Krydda med salt. 


  • Tortillabröd: Stek tortillabröd i olja i en stekpanna tills de är krispiga. Låt rinna av på lite hushållspapper.


  • Grovriv Grana Padano. Toppa huevos rancheros med riven ost och färsk körvel. Servera med avokadosalsa, krispiga tortillabröd och grekisk yoghurt.



    Smaklig måltid

    /Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - Tisdag 12 feb 18:37

  

Pappardelle med rödvinskokt viltfärsragu


2 portioner


Ingredienser:

250 g viltfärsfärs


25 g grana padano


1/2 st aubergine


200 g pappardelle


1/2 st gul lök


1/2 kruka rosmarin


2 klyftor vitlök +1 klyfta vitlök


1/2 kruka rosmarin


2 dl rött matlagningsvin

1/2 tsk salt


 olivolja

2 msk tomatpuré


1/2 tsk chili flakes


3/4 tsk torkad timjan


1/2 tärning kycklingbuljong


1 dl vatten



Gör så här:

  • Viltfärsragu: Grovhacka gul lök och vitlök. Finhacka rosmarin. Fräs viltfärs i en stekgryta med olja, 2-3 min. Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré, rosmarin, torkad timjan och salt. Fräs ytterligare 1-2 min. Tillsätt rött matlagningsvin, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ytterligare 8-12 min.


  • Chilistekt aubergine: Tärna aubergine, lägg i ett durkslag och blanda med salt. Låt ligga och dra 5-7 min. Skölj bort överflödigt salt och låt auberginetärningarna torka på lite hushållspapper. Stek auberginen i en stekpanna med olivolja. Tillsätt pressad vitlök och chili flakes. Stek tills den fått en fin stekyta, ca 3-5 min.


  • Koka pappardelle i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.


  • Rosmarinströssel: Finhacka rosmarin och grovriv Grana Padano. Blanda allt i en liten skål.


  • Servera nykokt pasta med viltfärsragu, chilistekt aubergine och rosmarinströssel.




    Smaklig måltid

    /Carina





Av Carina Andersson - Måndag 11 feb 18:58

  

Laxfilé med dragoncrème, citronkokt svartrot och körvel

 

2 portioner

 

Ingredienser:

1 st äggula


250 g svartrot


1/2 st citron


300 g laxfilé


500 g potatis


½ st citron


1/2 krukakörvel

1 dl grekisk yoghurt

½ st schalottenlök


2 tsk salt


svartpeppar

1 msk torkad dragon

8 dl vatten

1 tsk dijon senap



Gör så här:


  • Värm ugnen till 150 grader.
     
  • Koka potatis i lättsaltat vatten.


  • Dragoncrème: Finhacka schalottenlök och lägg i en skål. Blanda ner grekisk yoghurt, äggula, dijonsenap, torkad dragon och salt.


  • Citronkokt svartrot: Skala och skär svartrot i stavar. Koka upp vatten, salt och pressad citronsaft i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter. Koka svartroten mjuk, ca 12-15 min.


  • Skär laxfilé i 2 portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.


  • Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Grilla laxen 1-2 min per sida, lägg över fisken i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen 7-9 min.


  • Klyfta ½ citron. Servera till grillad lax med dragoncrème, potatis och citronkokt svartrot. Toppa med färsk körvel. 



    Smaklig måltid

    /Carina



Av Carina Andersson - Torsdag 31 jan 18:44

  

Larb med halloumi, limeblad, mynta och sojacrème


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner jasminris

1 kruka mynta


Sojacrème:

1/2 dl creme fraiche

2 tsk japans soja


Larb:

150 g halloumi

3 vitlöksklyftor

15 st torkade limeblad

1/2 rödlök

2 cm ingefära

150 g pak soi

3/4 tsk chili flakes

1/2 tsk socker

1 tsk soja

1/2 dl vatten



Gör så här:

  • Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.


  • Sojacrème: Blanda crème fraiche och japansk soja i en liten skål.


  • Larb: Strimla rödlök så tunt som möjligt. Skär pak soi i mindre bitar. Finhacka ingefära och vitlöksklyftor. Mortla sönder 15-20 limeblad. Grovriv 1 bit halloumi.

    Fräs halloumi, vitlök och ingefära 1-2 min i en stekpanna med olja. Tillsätt rödlök, pak soi, krossade limeblad, chili flakes, socker, japansk soja, finrivet skal och pressad saft från 1 lime och vatten. Fräs ytterligare 1-2 min. 


  • Toppa halloumifräs med jasminris,mynta och sojacrème.



    Smaklig måltid

    /Carina

Av Carina Andersson - Torsdag 31 jan 18:31

  

Kycklingfilé med kaprisaioli och parmesanpommes


2 portioner


Ingredienser:


Kaprisaioli:

50 g potatis

1/2 burk kapris

1 äggula

1 tsk dijonsenap

1 mskvatten

salt

svartpeppar

1 1/2 tsk olivolja


Parmesanpommes:

400 g potatis

25 g riven pemesan

bakplåtspapper


Kycklingfilé:

300 g kycklingfilé

2 vitlöksklyftor

3 krm salt

svartpeppar

2 tsk torkad salvia

1 1/2 tsk vitvinsvinäger

1 tsk olivolja


Vitlöksstekt haricots verts:

150 g haricots verts

1/2 rödlök

1 vitlöksklyfta

1/4 burk soltorkade tomater



Gör så här:


  • Värm ugnen till 225 grader.

  • Kaprisaioli: Skala och koka potatisen mjuk. Häll av 1/2 burk kapris (spara spadet!). Lägg kapris, ½ msk kaprisspad, den kokta potatisen, äggula, dijonsenap, olivolja och vatten i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

  • Parmesanpommes: Skär potatisen i tunna stavar. Skölj i kallt vatten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olja och salt. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 min. Strö över riven parmesanost.

  • Kycklingfilé: Blanda pressade vitlöksklyftor, torkad salvia, salt, lite nymald svartpeppar, vitvinsvinäger och lite olivolja i en bunke. Blanda ner kycklingfilén och låt marinera minst 10 min. Hetta upp en grillpanna.

    Stek kycklingen på båda sidor tills kycklingen har fått en fin stekyta. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen 10-12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).



  • Vitlöksstekta haricots verts: Skär rödlöken i tunna klyftor och ansa haricots verts. Fräs bönorna 1-2 min i en stekpanna med lite olivolja. Tillsätt pressad vitlök och rödlök, krydda allt med salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare 1 min. Tillsätt soltorkade körsbärstomater (avrunna).

  • Servera kycklingfilé med frästa grönsaker, pommes och kaprisaioli.



    Smaklig måltid

    /Carina

Av Carina Andersson - Onsdag 30 jan 16:00

  

Italiensk fiskgryta med gnocchi, rostad paprika och soltorkade körsbärstomater


2 portioner


Ingredienser:

200 g gnocchi

300 g torskfilé

2 krm salt

svartpeppar


Rostad paprikasoppa:

2 st röda paprikor

1 st tomat

1 st gul lök

1 dl crème fraiche

neutral olja

salt

svartpeppar

1 tsk paprikapulver

2 krm chiliflakes

1 msk vitvinsvinäger

2 dl vatten

1 kycklingbuljong tärning


Knaperstekt kapris:

1/2 burk kapris

olivolja


Tillbehör:

3/4 burk soltorkade tomater

1/2 kruka oregano

25 g riven permesan



Gör så här:

  • Värm ugnen till 250 grader.
     
  • Rostad paprikasoppa: Halvera de röda paprikorna och tomaten. Klyfta den gula löken. Lägg allt i en ugnsform och blanda med pressade vitlöksklyftor, olja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 min.Lägg de rostade grönsakerna i en stekgryta. Krydda med paprikapulver och chili flakes, fräs 1-2 min. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, crème fraiche och kycklingbuljong. Låt koka 6-8 min. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.


  • Knaperstekt kapris: Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek kaprisen (avrunnen) knaprig 1-2 min. Låt rinna av på lite hushållspapper. 


  • Häll av de soltorkade körsbärstomaterna och grovhacka den färska oreganon.


  • Koka gnocchi 2-3 min i lättsaltat vatten.


  • Skär torsk i tärningar, ca 3x3 cm. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg ner fisken i paprikasoppan, låt sjuda 2-3 min under lock.


  • Servera fiskgrytan med gnocchi och soltorkade körsbärstomater. Toppa med riven parmesan, kapris och oregano.



    Smaklig måltid

    /Carina

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 19:04

  

Kycklinggyros med oliv- och fetaostsallad, sumak och vitlökssås


2 portioner


Ingredienser:

300 g kycklinglårfilé

2 st vitlöksklyftor

1 mskolivolja

1 1/2 msk dijonsenap

1 1/2 tsk spiskummin

1/2 tsk salt


Vitlökssås:

1/2 dl syrad grädde

1 vitlöksklyfta

3/4 krm salt


Persiljeris:

1 3/4 dl basmatiris

4 dl vatten

1 kycklingbuljong

sumak

1/2 knippe bladpersilja


Oliv- och fetaostsallad:

1/2 rödlök

1/2 knippe bladpersilja

1 ask cocktailtomater

1/3 förpackning fetaost

1 förpackning snacksoliver

2 tsk vitvinsvinäger

1 1/2 tsk torkad oregano

svartpeppar



Gör så här:

  • Kycklinggyros: Blanda olivolja, mild senap, pressad vitlök, spiskummin och salt i en bunke. Strimla kycklinglårfilén och blanda ner i bunken.

  • Vitlökssås: Blanda syrad grädde med pressad vitlök och salt.

  • Persiljeris: Koka upp vatten och kycklingbuljong i en liten kastrull. Tillsätt basmatiris och koka riset enligt anvisning på förpackningen. Finhacka bladpersilja och blanda ner i riset. Lägg upp på ett fat och toppa med lite sumak.

  • Oliv- och fetaostsallad: Finhacka rödlök och bladpersilja. Halvera cocktailtomater och smula fetaost (50 g). Lägg allt i en skål tillsammans med grekiska snacksoliver, vitvinsvinäger, torkad oregano och lite nymald svartpeppar.

  • Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek den marinerade kycklingen 4-5 min, tills den är helt genomstekt.

  • Servera stekt marinerad kyckling med oliv- och fetaostsallad, vitlökssås och persiljeris.


Smaklig måltid

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se