Senaste inläggen

Av Carina Andersson - 2 oktober 2016 18:06

  

Kycklingpasta med vitvinssås och haricots verts


2 portioner


Ingredienser:

  • 1rödlök
  • 300 g strimlad kyckling
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 ask färsk persilja (ā 20 g)
  • 150 g haricots verts
  • 2 port färsk pasta (gärna tagliolini)

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till bönorna och pastan.
  • Skala och skiva löken. Fräs lök och kyckling i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Sänk värmen och tillsätt vin och grädde, sjud ca 5 minuter.
  • Hacka persiljan och rör i.
  • Ansa och koka haricots verts i saltat vatten ca 4 minuter. Koka pastan i samma vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera kycklingsåsen med pastan och haricots verts.


Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - 2 oktober 2016 18:03

  

Kikärtsplättar med fetaostkräm


4 portioner


Ingredienser:

Plättar

  • 1 förp kokta kikärta (ā 380 g)
  • 300 g majskorn
  • 1 tsk oregano
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 msk olja

Fetaostkräm

  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt
  • peppar

Sallad

  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 hjärtsallad

Gör så här:

  • Plättar:Låt kikärterna och majsen rinna av var för sig.
  • Blanda oregano, mjölk, mjöl, salt och ägg till en jämn smet. Blanda ner kikärterna i äggsmeten och mixa med stavmixer. Vänd sedan ner majsen.
  • Fetaostkräm: Smula fetaosten och blanda med yoghurt. Smaka av med peppar.
  • Plättar: Stek plättar av smeten i oljan i en stekpanna. Lägg dem på en plåt och håll dem varma i ugnen.
  • Sallad: Skala löken, skiva den och tomaterna. Ansa och skär salladen i bitar och blanda med löken och tomaterna.
  • Servera plättarna med fetaostkräm och sallad.

Smaklig måltid

/Carina

ANNONS
Av Carina Andersson - 29 september 2016 18:51

  

Soppa på gröna ärtor med räkor

 

2 portioner

 

Ingredienser:

Soppa

  • 250 g frysta gröna ärter
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller tärning)
  • peppar
  • 1 burk räkor i lake (ā 460 g)

Till servering

  • 1/2 romansallad
  • 2 små bakeoff baguetter
  • 125 g färskost (gärna pepparrot)

Gör så här:

  • Blanda alla ingredienserna till soppan, utom peppar, i en kastrull. Låt koka upp och koka ca 3 minuter. Mixa soppan slät och smaka av peppar och ev salt.
  • Låt räkorna rinna av.  Blanda ner dem i soppan vid servering.
  • Servera soppan med bröd, ost och sallad.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - 25 september 2016 19:24

  

Äppelchutney med chili, kanel och ingefära



Ingredienser:

  • 1 kg syrliga äpplen
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 4 dl äppelcidervinäger
  • 5 dl rårörsocker

Gör så här:

  • Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  • Blanda äppelbitar, lök, vitlök, chili, kanelstänger, ingefära och vinäger i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
  • Rör ner sockret. Fortsätt sjuda ca 40 minuter utan lock. Rör då och då.
  • Häll upp chutneyn på väl rengjorda burkar. Låt svalna. Förvara i kylskåp.
  • Chutneyn är som godast efter ca 1 månad.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 25 september 2016 19:19

  

Kyckling med rostad pumpa och hasselnötter


4 portioner


Ingredienser:

Pumpa

  • 1 butternutpumpa (ā ca 1 kg)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer

 

Sås

  • 1/2 kruka timjan
  • 1/2 apelsin
  • 2 dl crčme fraiche

Grönsaker

  • 2 morötter
  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 1 påse babyspenat (ā 65 g)
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja

Till servering

  • 1 dl  hasselnötter

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C.
  • Pumpa: Dela pumpan och skrapa bort kärnorna med en sked. Skär den i ca 3 cm tunna klyftor och lägg på en plåt. Blanda pumpan med pressad vitlök, hälften av olivoljan, salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Bryn kycklingfiléerna i resten av olivoljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg dem på plåten och låt steka med pumpan när det återstår ca 10 minuter av pumpans tid eller tills filéernas innertemperatur är 70˚C.
  • Sås: Repa av timjanbladen. Riv det yttersta skalet av apelsinen. Blanda apelsinskal och timjan med crčme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  • Grönsaker: Skala morötterna och hyvla dem tunt till långa remsor med mandolin eller osthyvel. Ansa och skiva salladslökarna tunt.
  • Blanda morötter, salladslök och spenat med apelsinsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  • Till servering: Servera kycklingen med pumpa,grönsaker, sås och hasselnötter.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - 22 september 2016 19:00

  

Viltfärssås med portabello och timjan 


4 portioner


Ingredienser:

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 portabellosvampar
  • 2 msk olja
  • ca 500 g vildsvinsfärs/viltfärs
  • 1 burk körsbärstomater (ā 400 g)
  • 1/2 dl chilisås
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 msk basilikapesto
  • 1 lagerblad
  • 1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • salt och peppar
  • 4 port pasta (gärna spirali)

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Ansa och skiva svamparna.
  • Stek lök, vitlök och svamp i hälften av oljan i en stekpannan. Lägg upp på en tallrik och stek sedan färsen i resten av oljan.
  • Sänk värmen och tillsätt tomater och chilisås. Repa av bladen från timjanen och rör ner i pannan tillsammans med lagerblad, buljong, basilikapesto och svampfräset. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera pastan med såsen.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - 20 september 2016 19:04

  

Kräftgryta med pesto och tomat


4 portioner


Ingredienser:

  • 900g fast potatis
  • 1/2 purjolök
  • 250 g tomater
  • 2 burkar kräftstjärtar i lake (ā 360 g)
  • 1 dl lag från kräftstjärtarna
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 msk pesto
  • 250 g frysta sojabönor
  • salt och peppar
  • 1 ask färsk dill (ā 20 g)

Gör så här:


  • Skala och koka potatisen.
  • Ansa och strimla salladslökarna och skär tomaterna i halvor.
  • Låt kräftorna rinna av men spara lagen. Koka upp lagen med grädden och mjölken i en kastrull.
  • Rör ner peston och bönorna i såsen. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  • Hacka dillen.
  • Blanda såsen med kräftor, dill, tomater och salladslök. Servera grytan med potatisen.

Smaklig måltid

/Carina


Av Carina Andersson - 18 september 2016 20:00

  

Rådjursadel med kantareller och rotfruktstärningar


4 portioner


Ingredienser:

Rådjursadel

1 l kantareller

Färsk timjan

Salt

Svartpeppar

Smör


Rotfruktstärningar:

5 medelstora potatisar

3 morötter

1/2 kålrot

1 st gul lök

Salt

Peppar

Smör


Sås:

1 dl rödvin

3 dl grädde

2 msk viltfond

1 msk svartvinbärsgele'

1-2 msk soja

1 msk maizena


Gör så här:


Rådjursadel och sås:

Låt köttet ligga framme minst 2 timmar innan tillagning.

Sätt ugnen på 125 grader.

Putsa köttet från eventuella hinnor och senor.

Salta och peppra rådjursadeln.Stek den runt om på medelhög värme i smör.

Lägg rådjursadeln i en ugnsfastform och stick i en köttermometer från kortsidan in mot mitten.Häll över fettet från stekpannan över köttet.Ställ in rådjursadeln i mitten av ugnen.

Köttet är klar då innetemperaturen är 60 grader.

Tag ur termometern och linda in löttet i bakplåtspapper ( ej folie ).Låt köttet vila.

Häll skyn från köttet tillbaka i den stekpannan du stekte sadeln i för att nu göra sås.

Vispa ur stekpannan med vinet,viltfond,grädde,soja och låt det koka ner till hälften.

Smält ner gelé och vispa ner smör tills såsen blir simmig.Tillsätt maizena utblandat i lite vatten om du vill ha en tjockare sås.Smaka av med salt och peppar.



Rotfruktstärningar:

Skala och skär potatis,morötter,kålrot och lök i tärningar.Råstek i smör ca 20 minuter.Smaka av med salt och peppar.


Kantareller:

Fräs kantarellerna i smör till vattnet försvunnit och svampen fått fin färg.Smaka av med salt och peppar.


Skär köttet i önskad storlek och servera tillsmmans med rotfruktstärningar,sås,kantareller och färsk timjan.



Smaklig måltid.

/Carina



Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se