– 1 msk tomatpuré
- 1 rödlök
Garnering |
---|
– 250 g räkor med skal | – citronskivor | - stenbitsrom | – 1 dl strimlad salladslök |
- ärtskott
Gör så här:
Botten: Fäst bakplåtspapper i botten på en form, ca 22 cm i diam, med löstagbar kant. Skär bort kanterna på brödet, smula resten i en matberedare.
Kör smulorna med det smälta smöret i matberedaren. Tryck ut massan i formen, ställ kallt.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Grovhacka räkorna.
Blanda räkor, ost, crème fraiche, senap, dill, salt, peppar och tomatpuré.
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i kastrull med 1 msk vatten. Låt svalna, det får ej vara hett. Blanda ner gelatinlösningen i räkblandningen.
Häll räkblandningen över kavringsbotten. Ställ tårtan att stelna i kylen några timmar, gärna över natten.
Garnering: Skala räkorna. Fördela räkor, citron, rom, ärtskott och salladslök på tårtan.
Smaklig måltid
/Carina
|