Direktlänk till inlägg 13 januari 2020
Kokt kyckling i currysås
4 portioner
Ingredienser:
1 helkyckling
1 morot
1 gul lök
2 kycklingbuljoner
10 st vitpepparkorn
1 msk salt
vatten
Currysås:
1 msk smör
1 msk curry
3 dl grädde
2 dl créme fraish
1 dl kycklingbuljong
salt
svartpeppar
Gör så här:
Lägg kycklingen i en stor kastrull, skala och skär morotoch lök.Lägg det i kastrulen samt peppar och salt. Häll på vatten så att det täcker kycklingen.
Koka under lock i ca 1 timme. Lägg över kycklingen på ett fat och låt svana.Spar buljong till såsen.
Dela kycklinen i mindre bitar och tag bort alla ben.
Currysås - Lägg smör i en kastrull,när smöret smält tillsätter du curry och kycklingbuljongen.
Låt de koka/reducera ner till hälften och häll sedan i grädde och créme fraish.Låt koka ner till önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar. Lägg i kycklingbitarna och värm på.
Servera currykycklingen med sallad ( LCHF ) eller ris.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|