Direktlänk till inlägg 27 december 2019
Tunna revbensspjäll
Ingredienser:
1,5 kg tunna revbensspjäll
Kryddblandning:
2 msk farinsocker
1 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
1/2 msk mald spiskummin
2 tsk svartpeppar
1 tsk mald ingefära
1 tsk kanel
1/2 msk salt
Glaze:
1 blodapelsin, finrivet skal och saft
1 dl ketchup
1 dl flytande honung
3 msk kinesisk soja
1 msk balsamicosirap
5 msk whiskey
Gör så här:
Blanda ingredienserna till kryddblandningen och gnid in den på revbenen.
Lägg revbenen på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga mitt i ugnen på 175 grader i 1 timme.
Koka uppingredienserna till glazen.
Låt småputtra till såsen tjocknat, ca 20 minuter.
Höj ugnsvärmen till 200 grader. Häll hälften av glazen över revbebeb så det blir helt täckt, tillaga ytterligare 10 minuter.Vänd på revbenen och häll över glazen,tillaga ytterligare 10 minuter.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|