Direktlänk till inlägg 2 december 2019
Recept mjuka pepparkaksrutor med apelsin i långpanna
Ingredienser:
325 g smör, mjukt
5 dl strösocker
5 ägg
rivet skal av 1 apelsin
½ dl pressad apelsinsaft
8½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
2 tsk malen kryddnejlika
2 tsk stött kardemumma
1½ dl filmjölk
Frosting
250 g smör, mjukt
350 g färskost, t ex philadelphia-
6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk pressad apelsinsaft
Gör så här:
Sätt Ugnen på 200°
1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt apelsinskal och -saft.
2. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Vänd ner det i smeten växelvis med filmjölken.
3. Bred ut smeten i en långpanna (ca 30×40 cm) med bakplåtspapper.
4. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt svalna.
5. Frosting: Vispa smöret tillsammans med de andra ingredienserna till en slät kräm. Bred krämen på kakan. Låt stå en stund.
6. Skär i rutor.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|