Direktlänk till inlägg 8 november 2019
Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella
3 portioner
Ingredienser:
400 g konserverade krossade tomater
1 tsk olivolja
1 hackad gul lök
1 hackad vitlök
3 dl vatten
1 tsk flytande honung
1 hönsbuljong
salt
svartpeppar
torkad basilika
chiliflakes
Pestomarinerad mozzarella:
125 g mozzarella
2 msk grön pesto
1 msk hackad färsk basilika
salt
svartpeppar
10 coctailtomater
Gör så här:
Värm upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök i någon minut. Tillsätt krossade tomater, vatten och honung. Smula ner buljongtärningen och rör ner kryddorna. Koka upp och låt småkoka i cirka 10 minuter. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Mixa soppan slät och späd med mera vatten om det behövs. Skär mozzarella i bitar och lägg i en skål. Blanda ner pesto, basilika, salt och svartpeppar. Dela tomater och blanda ner. Häll upp i en djup skål och toppa med lite pestomarinerad mozzarella.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|