Alla inlägg under oktober 2019

Av Carina Andersson - 5 oktober 2019 19:30

  

Blomkål och broccoligratäng med kyckling


2 portioner


Ingredienser:

1/2 blomkålshuvud

1/2 färsk broccolistång

1 kycklingbuljongtärning

250 g kycklingfilé

2 tsk olivolja

salt

svartpeppar

1 tsk dragon

1/2 hackad gul lök

2 dl vispgrädde

1 1/2 dl créme fraiche

1/2 dl västerbottenost

1 msk dijonsenap


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär buketter av blomkålen och broccolin.Koka upp vatten i en kastrull med kycklingbuljongtärning tills buketterna är al dante, ca 3 minuter.

Häll av vattnet och lägg i en form.

Strimla kyckling i medelstora bitar.Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med kryddorna och den hackade löken.

Stek i några minuter och tillsätt grädde, créme fraiche, riven ost, dijonsenap salt och svartpeppar och låt koka upp.

Häll kycklingen och såsen över blomkålen och broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.

Servera med en sallad.



Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - 5 oktober 2019 19:17

  

Stekt lax med gräslöksås


2 portioner


Ingredienser:

300 g laxfilé

salt

citronpeppar

1 tsk olivolja

150 g sockerärtor

2 citronklyftor


Gräslöksås:

1 dl grädde

1/2 fiskbuljong

2 msk hackad gräslök (går bra med fryst)

ssalt

citronpeppar


Gör så här:

Skär laxen i bitar (om du inte har färdigskuren laxfilé)

Strö på salt och citronpeppar.

Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn laxen runt om i ca 7-8 minuter.

Koka upp grädde i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna.Låt småkoka i ca 7-8 minuter.

Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten 1-2 minuter.

Servera laxen med kokta sockerärtor, gräslöksås och citron.



Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - 5 oktober 2019 19:00

 

  Vildsvinsburgare


4 portioner


Ingredienser:

5oo g vildsvinsfärs

2 vitlöksklyftor

1 rödlök

1 tsk persillade

salt

svartpeppar

100 g soltorkade tomater i olja

1 msk olivolja


Topping:

Salladsblad

100 g smulad fetaost

1 skivad rödlök

4 msk ajvar relish

8 cornichons

8 Oopsies bröd - receptet hittar du här >>>



Gör så här:

Skala och finhacka vitlöken och rödlöken.

Lägg i en skål och blanda ner vildsvinsfärsen och kryddorna.

Hacka soltorkade tomater smått och blanda ner i färsen.

Forma till 4 hamburgare och stek i olja några minuter per sida eller lägg på grillen.

Servera med Oopsies bröd, sallad, rödlök, fetaost, ajvar och cornichons.



Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - 5 oktober 2019 18:45

  

Oopsies bröd


8 st


Ingredienser:

6 ägg

200 g philadelphiaost

2 tsk bakpulver

2 msk fiberhusk

lite salt


Topping: Svarta sesamfrön



Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela äggvitor och gulor,var för sig.

Vispa äggvitorna till hårt skum med lite salt.

Rör i hop äggulorna med fiberhusk, philadelphiaost och bakpulver,vänd ner äggvitorna försiktigt i äggsmeten så det blandar sig.

Klicka ut fyra styckna på ett bakpapperklädd plåt,strö över sesamfrön och grädda 15-20 minuter.


Brödet passar perfekt som hamburgebröd eller frukostbröd.



Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards