Alla inlägg under oktober 2019

Av Carina Andersson - 18 oktober 2019 06:22

 

Kesobröd


Ingredienser:

3 ägg

125 g keso

3 msk kokosmjölk

3 msk mandelmjöl

1 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

1 msk rapsolja

1 nypa salt

1 dl solrosfrön


Topping:

svarta sesamfrön


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda i hop mandelmjöl,fiberhusk,bakpulver,solrosfrön och salt.

Mixa ägg och keso med stav i en annan skål,tillsätt kokosmjölk, rapsolja och blanda i hop allt.

Fördela degen på en bakplåtsklädd plåt.

Strö över sesamfrön.

Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.

Skär sedan bröder i bitar.


Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 15 oktober 2019 19:00

 

BLÅBÄRSKAKA

 

Ingredienser:

3 ägg

2 dl strösocker

100 smör, smält

2 dl filmjölk eller mjölk

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

4 ½ dl vetemjöl

3 dl blåbär

1 msk strösocker till bären

 

Garnering:

florsocker

 

 

GÖR SÅ HÄR:

 

1.Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 22 x 32 cm, med bakplåtspapper.

 

2.Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet. Sockra blåbären med önskad mängd strösocker i en separat skål.

  

3. Bred ut hälften av smeten i formen. Strö över hälften av blåbären. Bred ut resten av smeten och avsluta med att strö över de sista blåbären på ytan.

 

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft upp kakan med papperet ur formen och skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering.

 

Lycka till

/Carina

 

Av Carina Andersson - 15 oktober 2019 18:00

 

Äppelbars

 

 

Ingredienser:

1 äpple

1 msk kanel

5 dadlar

2 dl havregryn

 

Gör så här:

Mixa allt utom havregrynen till en smet. Rör ner grynen. Platta ut, skär i bitar.

 

 

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 15 oktober 2019 17:45

 

Bakpulvermorotsfrallor

 


Ca 10 st


 


 


 


Ingredienser:


1 msk bakpulver


1 tsk salt


1 dl havregryn


6 dl 3 dl vetemjöl + 3 dl rågsikt


100 g smör, rumsvarmt


50 g morötter, skalade och rivna


3 dl filmjölk


 


 


 


 


GÖR SÅ HÄR


1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och riv morötterna.


 


2. Blanda bakpulver, salt, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Tillsätt rivna morötter, filmjölk och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.


 


 


3. Dela degen i ca 10 bitar.


 


4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.


 


 


5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.

 

 

Lycka till

/Carina

 

Av Carina Andersson - 13 oktober 2019 19:18

  

Chokladmousse med smak av kaffe


2 portioner


Ingredienser:

1 dl grädde

3 msk kakao

1/2 tsk vaniljpulver

1 msk kokossocker

2 msk starkt kaffe

250 g mascarponeost


Topping:

Hallon

Nescafe


Gör så här:

Blanda alla ingredienser,förutom toppingen,Mixa i hopp med en stavmixer.

Servera i två skålar,dekorera med hallon och nescafe.



Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 7 oktober 2019 06:15

 

Bakpulverlimpa

 

Ingredienser:

6 dl rågsikt

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

3 ½ dl mjölk 

 

GÖR SÅ HÄR: 

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

 

2. Tillsätt mjölken i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.

 

3. Lägg degen i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl.

 

4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.

 

 

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 7 oktober 2019 06:00

 

Snabba kanelbullar

Ca 20 st

Ingredienser:

75 g smör, smält

½ dl strösocker

½ krm salt

2 tsk vaniljsocker

½ tsk mortlade kardemummakärnor (eller mald)

2 ½ dl mjölk

1 msk bakpulver

7 dl vetemjöl 

 

Fyllning:

ca 25 g smör, rumsvarmt

2 tsk kanel

2–3 msk strösocker

Garnering

1 ägg (uppvispat)

Pärlsocker

 

 

 

GÖR SÅ HÄR


1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).

 


2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.

 


3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.

 


4. Rulla ihop degen från långsidan.

 


5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

 


6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.

 


7. Pensla bullarna med ägg.

 


8. Strö pärlsocker över bullarna.

 


9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna i formarna under en bakduk.

 

 

Lycka till

/Carina


 

Av Carina Andersson - 5 oktober 2019 19:45

  

Fetaostgratinerad paprika


2 portioner


Ingredienser:

4 paprikor

125 g fetaost

3 msk ajvar relish

50 g rucolasallad

3 msk grön pesto

salt

svartpeppar

1/2 granatäpple


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela paprikorna och ta bort kärnhuset.Fyll paprikorna med smulad fetaost och ajvar relish.

Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter.

Lägg rucolasallad på tallriken och lägg paprikorna ovanpå.

Fördela grön pesto och strö över salt och svartpeppar.

Gröp ur kärnorna ur gratantäpplet och strö över.


Smaklig måltid

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards