Direktlänk till inlägg 21 oktober 2019
Köttfärslimpa med svampsås
5 personer
Ingredienser:
600 g vildsvinsfärs
1 gul lök
1 förpackning bacon
salt
svartpeppar
250 g champinjoner
1 tsk soja
2 dl créme fraiche
Tillbehör:
sallad
kokta morötter
Gör så här:
Köttfärslimpa:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka lök och bacon fint.Blanda med ägg och köttfärsen.
Krydda med salt och svartpeppar.
Forma köttfärslimpan i en ugnsfast form och låt stå i ugnen i 30-40 minuter.
Svampsås:
Skiva svampen och fräs den i en stekpanna tills vätskan försvunnit.
Häll spadet från köttfärslimpan på svampen och blanda med soja och créme fraiche.
Låt koka upp och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera köttfärslimpan med sås och sallad.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|