Direktlänk till inlägg 21 oktober 2019
Höstgryta på älg och mufflon med rotfrukter
8 portioner
Ingredienser:
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
500 g rotfrukter, t ex morötter, palsternacka och rotselleri
500 g älgbog
500 g mufflonbog
salt
svartpeppar
4 lagerblad
1 knippe färsk timjan
5 rosmarinkvistar
5 dl rödvin
2 burkar krossade tomater
4 msk tomatpure
5 dl oxbuljong
Tillbehör:
Sallad
Gör så här:
Finhacka löken och pressa vitlöken.Skala och tärna rotfrukterna grovt.
Skär köttet i grytbitar.Krydda köttet med salt och svartpeppar.Bryn köttbitarna i smör i en tjockbottnad gryta.Ta upp köttet ur grytan och ställ åt sidan.
Stek lök,vitlök och rotfrukter med lagerblad,timjan och rosmarin i grytan, tills det fått färg.Salta och peppra.
Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt vin, krossade tomater, tomatpuré och buljong.
Rör runt och lägg på locket.Låt sjuda 2-3 timmar, beroende på köttets kvalitet,tills köttet är mört och fint.
Eventuellt kan du späda med mer buljong om det skulle behövas.
Servera grytan med sallad.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|