Direktlänk till inlägg 18 oktober 2019
Köttfärssoppa med vitkål och kesobröd
4 portioner
Ingredienser:
400 gram vildsvinsfärs (går bra med annan färs)
1/2 purjolök skuren i tunna ringar
4 vitlöksklyftor
2 dl skuren vitkål
1 liter vatten
1 tetra krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
smör
salt
svartpeppar
1 msk curry
1 msk soja
Gör så här:
Bryn purjolök,vitlök och kål i smör och pudra över curry.
Lägg över i en större kastrull.
Stek färsen,dela den så att färsen blir finfördelad.Lägg över i kastrullen.
Häll på vatten,buljongtärningar,krossade tomater och resten av ingredienserna.
Låt koka i 10 minuter.Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera soppan med créme fraiche och kesobröd.
Här är >>> Recept på kesobröd
Blanda 2 msk smör med 2 vitlöksklyftor.Bred smöret på kesobrödet och rista i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|