Direktlänk till inlägg 15 oktober 2019
Bakpulvermorotsfrallor
Ca 10 st
Ingredienser:
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl havregryn
6 dl 3 dl vetemjöl + 3 dl rågsikt
100 g smör, rumsvarmt
50 g morötter, skalade och rivna
3 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och riv morötterna.
2. Blanda bakpulver, salt, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Tillsätt rivna morötter, filmjölk och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
3. Dela degen i ca 10 bitar.
4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|