Alla inlägg under september 2019
Torskrygg med kantarellpytt
2 portioner
Ingredienser:
2 torskfiléer à 100 g
150 g kantareller
1/2 fänkål
1 minisquash
1 rött äpple
1/2 msk smör
1/2 msk hackad dill
salt
citronpeppar
2 msk saffransaioli
Gör så här:
Tina fisken om den är frusen.Skär kantareller i lagom stora bitar.
Skär fänkål,squash, rödlök och äpplen i tärningar.Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker ca 5 minuter.Blanda ner hackad dill.Smaka av med salt och peppar.
Krydda fisken med salt och citronpeppar.Stek den runt om, några minuter på vardera sida.
Servera torsken med kantarellpytt och saffransaioli.
Smaklig måltid
/Carina
Zucchinibröd
Ingredienser:
3 dl havregrym
3 dl vetemjöl med fullkorn
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl russin
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk bikarbonat
3 msk brödsirap
2 dl riven zucchini
5-6 dl filmjök
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i zucchini,(som man kramar ur vätskan ur) filmjölk och brödsirap.
Smörj en brödform och häll degen i formen.
Strö över lite flingsaltinnan du stoppar brödet i ugnen.
Grädda ca 50 minuter.
Lycka till
/Carina
Morotslimpa
1 bröd
Ingredienser:
2 dl havregryn
5 dl rågmjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
2 st rivna morötter
1 tsk salt
4 dl filmjölk
3 msk honung
Gör så här:
Sätt på ugnen 175 grader.
Blanda samman alla ingredienser i en bunke.
Lägg i smord form. Lägg formen i ugnen på i ca 50 minuter.
Lycka till
/Carina
Dovfärsbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad
2 portioner
Ingredienser:
250 g dovhjortfärs
1 stor vitlök
1/2 finhackad rödlök
1 msk grön pesto
1 msk hackad färsk basilika
50 seranoskinka
1 tsk olivolja
salt
svartpeppar
Mozzarellasallad:
1 pkt mozarella ca 200g
1/2 rödlök
1 msk hackad färsk basilika
1 tsk olivolja
1 tsk balsamvinäger
2 dl rucolasallad
salt
svartpeppar
(Äter du inte enligt LCHF är det gott med klyftpotatis till)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.Blanda ihop dovhjortfärsen med pressad vitlök,finhackad rödlök,pesto,basilika,salt och peppar.
Forma till biffar och stek i olja i några minuter på varje sida.
Lägg serranoskinka på varje biff och lägg biffarna på en ugnsplåt.Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Lägg rucolasalladen på två tallrikar,ringla över olivolja.Skär mozarellan i mindre bitar och lägg på rucolasalladen.
Hacka rödlöken och lägg på salladen.Krydda med salt och svartpeppar,ringla över balsamvinäger.
Servera dovfärsbiffarna med mozzarellasalladen.
Smaklig måltid
/Carina
Basilikakyckling med fyllda champinjonhattar
4 portioner
Ingredienser:
600 g minutkyckling
125 g färskost med basilika
6-8 skivor lufttorkad skinka
8 stora champinjoner
1 röd paprika
1 rödlök
1/2 msk olivolja
2 msk hackad basilika
75 g brieost
150 g coctailtomater
30 g pinjenötter
1/2 kruka färsk basilika
salt
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200grader.Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och strö på salt och svartpeppar.
Bred på färskost och rulla i hop.Rulla en skinkbit runt varje kycklingfilé och lägg på en plåt.
Skär bort foten på champinjonerna.Tärna paprika, skala och finhacka rödlök.
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn paprika och rödlök några minuter.
Blanda ner basilika och lägg fyllningen i champinjonhattarna.Skiva brieosten och lägg över.
Lägg champinjonhattarna bredvid kycklingrullarna på plåten.Lägg tomaterna runt om och strö på pinjenötter.
Sätt in i ugnen i 20 minuter.Servera med färsk basilika och rucolasallad ( eller klyftpotatis om du inte äter LCHF)
Smaklig måltid
/Carina
Krabbröra med pepparrot
2 portioner
Ingredienser:
200 g frysta crabsticks
1/4 rödlök
1/3 äpple
1/2 citron, saften
2 msk gräddfil
2 msk majonäs
1 msk pepparrot på tub
1 msk dill
1/3 röd chili
salt
citronpeppar
Tillbehör:
sallad
sockerärtor
selleri
äppleskivor
Gör så här:
Skär crabsticks i bita och lägg i en skål.Finhacka rödlök och äpple, blanda ner.
Tillsätt citronsaft, gräddfil, majonäs, pepparot och dill. Finhacka chili och blanda ner och smaka av med salt och citronpeppar.
Servera med sallad, sockerärtor, selleri och skivat äpple.
Smaklig måltid
/Carina
Lax med fetaost och pesto
2 portioner
Ingredienser:
300 g laxfile
2 msk grn pesto
75 g fetaost
40 g s tomater i olja
1 msk pumpafrön
salt
citronpeppar
Tillbehör:
Rucolasallad, rödlök och tomater.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje file.
Strö på salt och peppar.Fyll med pesto, fetaost, soltorkade tomater och lägg på pumpafrön.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med rucola, tomater och rödlök.
Smaklig måltid
/Carina
Italiensk älgfärslimpa
4 portioner
Ingredienser:
500 g älgfärs
3 vitlöksklyftor
1 ägg
1/2 dl grädde
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
1 msk torkad rosmarin
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
125 g mozzarella
1 msk grön pesto
10 svarta oliver, delade
50 g pinjenötter
2 askar coctailtomater, á 250 g
1 rödlök
1 msk olivolja
Till servering: ruccolasallad (potatis för dom som inte äter enligt LCHF)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs,ägg,grädde och kryddor.
Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen.
Gör en skåra i färsen och lägg i mozzarellan.Täck över färs och forma till en limpa.
Dela oliverna och tryck ner i limpan.Strö över pinjenötter.
Dela tomaterna och skiva rödlöken.Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja.
Sätt in i ugnen cirka 25 minuter.
Servera köttfärslimpan med ruccolasallad (potatis för dom som inte äter enligt LCHF).
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|