Direktlänk till inlägg 30 september 2019
Medelhavsgryta med räkor
2 portioner
Ingredienser:
500 g oskalade räkor
1 tsk olivolja
1 1/2 dl vatten
1 tsk olivolja
1/2 gul lök
1 liten palsternacka
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk konserverade körsbärstomater 400 g
salt
svartpeppar
1/2 tsk torkade örter
1 tsk honung
75 g färska haricots verts
Topping:
färsk basilika
2 msk riven parmesanost
Gör så här:
Skala räkorna och stek upp skalen tillsammans med olivolja i några minuter.Häll på vatten och låt sjuda några minuter.
Häll av i ett durkslag och spara spdet/fonden.
Skala och hacka lök och palsternacka i bitar.Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, palsternacka och vitlök.
Tillsätt räkfonden och körsbärstomater.Smaka av med salt,svartpeppar, torkade örter och honung.
Dela haricot verts och lägg ner i grytan tillsammans med räkorna.
Låt allt bli varmt några minuter.Servera och toppa med basilikakvist och riven parmesanost.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|