Direktlänk till inlägg 28 september 2019
Pinjedovfärsbiffar med fetacréme och rostade grönsaker
4 portioner
Ingredienser:
400 g dovfärs
4 msk grädde
1 ägg
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
8 soltorkade tomater i olivolja
50 g pinjenötter
1 liten squash
1 gul paprika
1 röd paprika
1 rödlök
2 tsk olivolja
1 tsk torkad basilika
Fetacréme:
200 g fetaost
2 dl créme fraiche
1/2 kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater i olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ungen på 200 grader.
Blanda dovfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar i en skål.
Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen. Tillsätt pinjenötter och forma färsen till biffar och lägg på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
Skiva squash, paprika och rödlök och lägg på en annan bakplåtsklädd ungsplåt.
Häll över lite olivolja över grönsakerna och strö över salt, svartpeppar och torkad basilik.
Ställ in bägge plåtarna i ugnen i ca 20 minuter. But plats på plåtarna efter halva tiden.
Smula fetaosten och blanda med créme fraiche i en skål.Hacka basilika och soltorkade tomater fint och blanda med fetacrémen.Smaka av med salt och svartpeppar.Servera biffarna med rostade grönsaker och fetacréme.
Smaklig måltid
Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|