Direktlänk till inlägg 28 september 2019

Pinjedovfärsbiffar med fetacréme och rostade grönsaker

Av Carina Andersson - 28 september 2019 18:45

  

Pinjedovfärsbiffar med fetacréme och rostade grönsaker


4 portioner


Ingredienser:

400 g dovfärs

4 msk grädde

1 ägg

salt

svartpeppar

2 vitlöksklyftor

1 kruka färsk basilika

8 soltorkade tomater i olivolja

50 g pinjenötter

1 liten squash

1 gul paprika

1 röd paprika

1 rödlök

2 tsk olivolja

1 tsk torkad basilika


Fetacréme:

200 g fetaost

2 dl créme fraiche

1/2 kruka färsk basilika

4 soltorkade tomater i olivolja

salt

svartpeppar



Gör så här:

Sätt ungen på 200 grader.

Blanda dovfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar i en skål.

Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen. Tillsätt pinjenötter och forma färsen till biffar och lägg på en bakplåtsklädd ugnsplåt.

Skiva squash, paprika och rödlök och lägg på en annan bakplåtsklädd ungsplåt.

Häll över lite olivolja över grönsakerna och strö över salt, svartpeppar och torkad basilik.

Ställ in bägge plåtarna i ugnen i ca 20 minuter. But plats på plåtarna efter halva tiden.


Smula fetaosten och blanda med créme fraiche i en skål.Hacka basilika och soltorkade tomater fint och blanda med fetacrémen.Smaka av med salt och svartpeppar.Servera biffarna med rostade grönsaker och fetacréme.



Smaklig måltid

Carina




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards