Direktlänk till inlägg 28 september 2019
Älggryta med dragon och senap
4 portioner
Ingredienser:
700 g älgstek
100 g rotselleri
2 morötter
1 gul lök
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad dragon
sat
svartpeppar
2 msk senap
2 msk viltfond
5-7 dl vatten
1 dl grädde
1 dl syltlök
1 dl cornichonsgurka
2 msk hackad färsk dragon
Gör så här:
Skär köttet i grytbitar.Skala och skär rotselleri, morötter och lök i mindre bitar.
Skala ochfinhacka vitlöken.Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kött,selleri,lök och vitlök runt om i omgångar och lägg i en gryta.
Strö på dragon,salt och svartpeppar.Blanda ner senap, viltfond och vatten.
Späd med mer vatten om det behövs.Låt koka upp och sjud grytan under lock i ca 1 1/2 timme.
Blanda ner färsk dragon, morötter, syltlök och cornichonsgurka. Låt puttra 5 minuter.Servera köttgryta med sallad.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|