Direktlänk till inlägg 15 september 2019
Dovfärsbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad
2 portioner
Ingredienser:
250 g dovhjortfärs
1 stor vitlök
1/2 finhackad rödlök
1 msk grön pesto
1 msk hackad färsk basilika
50 seranoskinka
1 tsk olivolja
salt
svartpeppar
Mozzarellasallad:
1 pkt mozarella ca 200g
1/2 rödlök
1 msk hackad färsk basilika
1 tsk olivolja
1 tsk balsamvinäger
2 dl rucolasallad
salt
svartpeppar
(Äter du inte enligt LCHF är det gott med klyftpotatis till)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.Blanda ihop dovhjortfärsen med pressad vitlök,finhackad rödlök,pesto,basilika,salt och peppar.
Forma till biffar och stek i olja i några minuter på varje sida.
Lägg serranoskinka på varje biff och lägg biffarna på en ugnsplåt.Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Lägg rucolasalladen på två tallrikar,ringla över olivolja.Skär mozarellan i mindre bitar och lägg på rucolasalladen.
Hacka rödlöken och lägg på salladen.Krydda med salt och svartpeppar,ringla över balsamvinäger.
Servera dovfärsbiffarna med mozzarellasalladen.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|