Direktlänk till inlägg 1 september 2019
Frörutor med hasselnötter
12 stycken
Ingredienser:
4 ägg
1/2 burk kesella, 10%
1 msk bakpulver
1 msk brödkryddor
1/2 tsk salt
1 1/2 dl sesamfrön
1 1/2 dl havrekli
1 1/2 dl linfrön
50 g smält smör
1 msk flytande honung
Dekoration:
1/2 dl hasselnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen pösigt i en bunke och tillsätt kesella och rör om till en smet.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda om ordentligt.
Lägg bakplåspapper på en långplåt och häll i smeten. Strö på hackad hasselnötter och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt brödet svalna något innan du skär upp i rutor.
Förvaras i en plastpåse eller frys in och ta upp vid behov.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|