Direktlänk till inlägg 2 juli 2019

Budapesttårta med syrlig jordgubbsgrädde

Av Carina Andersson - 2 juli 2019 14:50

  

Budapesttårta med syrlig jordgubbsgrädde


Ingredienser:

 

Budapestbottnar:

  • 140 g hasselnötter
  • 6 stora äggvitor
  • 2 dl strösocker (till äggvispet)
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 dl strösocker (till hasselnötterna)

Syrlig jordgubbsgrädde

  • 600 g färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl florsocker
  • 3 st lime, rivet skal
  • 750 g färska jordgubbar

Till garnering

  • 250 g färska jordgubbar

 

Gör så här:


Bottnar:


  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Rosta nötterna på en plåt i ugnen ca 7-10 minuter. När de fått fin färg, ta ut och gnugga dem skalfria i en torr kökshandduk. Låt svalna.
  • Mixa nötterna till ett fint smul och blanda ihop med majsstärkelse och strösocker i en bunke. Ställ åt sidan.
  • Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och glansig marängsmet utan sockerkristaller.
  • Sikta försiktigt ner hasselnötsblandningen i marängen och vänd till en jämn smet med en slickepott.
  • Täck två plåtar med bakplåtspapper och lägg smeten i en spritspåse med rund tyll.
  • Spritsa ut smeten i längder längs med kortsidan tills smeten tar slut.
  • Grädda bottnarna, en i taget, i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt varje botten svalna helt innan du vänder den upp och ner på ett annat bakplåtspapper.

  • Fyllning
    Skölj jordgubbarna, ta bort bladen och skär jordgubbarna i mindre bitar. Lägg bitarna på hushållspapper så att överflödig vätska försvinner.
  • Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med elvisp. Rör ner florsocker´och rivet limeskal. Vänd försiktigt ner jordgubbsbitar.
  • Bred ut hälften av jordgubbsgrädden över första bottnen. Lägg på andra bottnen och bred ut resten av fyllningen.
  • Dekorera med resten av jordgubbarna och servera direkt.
 
Lycka till /Carina
 
 
 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards