Direktlänk till inlägg 2 juli 2019

Vildsvins kebab med chermoula och zucchinisallad

Av Carina Andersson - 2 juli 2019 14:30

  

Vildsvins kebab med chermoula och zucchinisallad


2 portioner


Ingredienser:


Chermoula:

1/2 kruka koriander

1/2 kruka bladpersilja

1 vitlöksklyfta

2 tsk olivolja

3/4 tsk spiskummin

3/4 tsk paprikapulver

2 krm chili flakes

3/4 krm salt

1 tsk vitvinsvinäger


Kebab:

250 g vildsvinsfärs

2 vitlöksklyftor

1 tsk spiskummin

1 msk mild senap

2 tsk torkad oregano

1/2 tsk salt

1 msk ströbröd

2 msk mjölk


Zuccinisallad:

1 st zucchini

1/2 kruka bladpersilja

1/2 citron

2 krm salt

1 krm chili flakes

olivolja


Tillbehör:

1 förpackning naanbröd

1 dl gräddfil

1/2 rödlök



Gör så här:

  • Värm ugnen till 200 grader. Om du vill grilla, tänd även grillen.

  • Chermoula: Finhacka koriander, bladpersilja och vitlök. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, spiskummin, paprikapulver, chili flakes, salt och vitvinsvinäger.

  • Kebab: Blanda ströbröd, mjölk, spiskummin, torkad oregano och salt i en bunke. Blanda ner vildsvinsfärs, senap och pressad vitlök. Forma färsen till 4 järpar. 

  • Zucchinisallad: Hyvla långa remsor av zucchinin med en potatisskalare. Grovhacka bladpersiljan. Lägg allt i en bunke. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner finrivet skal och pressad saft från citronen, olivolja, salt och chili flakes i bunken med zucchini.

  • Grilla (eller stek i en stekpanna med olja) järparna 1-2 min per sida. Tillaga klart på indirekt värme om du grillar, om du steker så lägg över järparna i en ugnsform och laga klart i mitten av ugnen 8-10 min, eller tills de är helt genomstekta (innertemp +72°C).

  • Skiva rödlöken i tunna skivor. Lägg den i en skål med iskallt vatten för mildare smak.

  • Värm naanbröden i övre delen av ugnen 4-5 min. 

  • Servera grillad vildsvinsfärskebab med zucchinisallad, chermoula, rödlök, gräddfil och varmt naanbröd.

Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards