Direktlänk till inlägg 2 juli 2019
Vildsvins kebab med chermoula och zucchinisallad
2 portioner
Ingredienser:
Chermoula:
1/2 kruka koriander
1/2 kruka bladpersilja
1 vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
3/4 tsk spiskummin
3/4 tsk paprikapulver
2 krm chili flakes
3/4 krm salt
1 tsk vitvinsvinäger
Kebab:
250 g vildsvinsfärs
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 msk mild senap
2 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 msk ströbröd
2 msk mjölk
Zuccinisallad:
1 st zucchini
1/2 kruka bladpersilja
1/2 citron
2 krm salt
1 krm chili flakes
olivolja
Tillbehör:
1 förpackning naanbröd
1 dl gräddfil
1/2 rödlök
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Om du vill grilla, tänd även grillen.
Chermoula: Finhacka koriander, bladpersilja och vitlök. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, spiskummin, paprikapulver, chili flakes, salt och vitvinsvinäger.
Kebab: Blanda ströbröd, mjölk, spiskummin, torkad oregano och salt i en bunke. Blanda ner vildsvinsfärs, senap och pressad vitlök. Forma färsen till 4 järpar.
Zucchinisallad: Hyvla långa remsor av zucchinin med en potatisskalare. Grovhacka bladpersiljan. Lägg allt i en bunke. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner finrivet skal och pressad saft från citronen, olivolja, salt och chili flakes i bunken med zucchini.
Grilla (eller stek i en stekpanna med olja) järparna 1-2 min per sida. Tillaga klart på indirekt värme om du grillar, om du steker så lägg över järparna i en ugnsform och laga klart i mitten av ugnen 8-10 min, eller tills de är helt genomstekta (innertemp +72°C).
Skiva rödlöken i tunna skivor. Lägg den i en skål med iskallt vatten för mildare smak.
Värm naanbröden i övre delen av ugnen 4-5 min.
Servera grillad vildsvinsfärskebab med zucchinisallad, chermoula, rödlök, gräddfil och varmt naanbröd.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|