Direktlänk till inlägg 2 juli 2019
Torskfilé saltimbocca med risotto och vitlöksstekt broccoli
2 portioner
Ingredienser:
Risotto:
1 gul lök
175 g arboriris
50 g grana padano
6 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 kycklingbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt
svarpeppar
Torsk saltimbocca:
300 g torskfilé
1 förpackning lufttorkad skinka
1 tsk torkad salvia
2 krm salt
olivolja
Vitlöksstekt broccoli:
1 st färsk broccoli
1/2 förpackning ärtskott
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 krm salt
svartpeppar
Gör så här:
Värm ugnen till 150 grader.
Risotto: Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs allt tillsammans med arborioris i olivolja i en rymlig stekgryta. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Finriv grana padano och blanda ner i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Torsk saltimbocca: Skär torskfilén i 2 portionsbitar. Krydda fisken med torkad salvia och salt. Lägg ut lufttorkad skinka på skärbrädan. Lägg torskfilén på skinkan och rulla ihop. Stek fisken i olivolja 1-2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 7-9 min.
Vitlöksstekt broccoli: Skär broccoli på längden till ca 6 avlånga bitar. Finstrimla nedre delen av ärtskotten. Stek broccoli och pressad vitlök i en stekpanna med olivolja 1-2 min. Tillsätt ärtskott och krydda med salt och nymald svartpeppar.
Servera stekt torsk med risotto och vitlöksstekt broccoli.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|