Direktlänk till inlägg 7 juni 2019

Timjanmarinerad laxspett med potatissallad och basilikasås

Av Carina Andersson - 7 juni 2019 07:45

  

Timjanmarinerad laxspett med potatissallad och basilikasås


4 portioner


Ingredienser:


Timjanmarinerad laxspett:

500 g laxfilé

1 tsk salt

1 tsk torkad timjan

1 msk olivolja

1 squashe


Potatissallad:

500 g färskpotatis

250 g grön sparris

150g suger snaps

1 knippe rädisor

5 salladslökar


Dressing:

1 msk vitvinsvinäger

2 tsk dijonsenap

1 tsk honung

4 msk olivolja

1 tsk salt

svartpeppar


Basilikasås:

1 kruka basilika

5 dl créme fraiche

2 vitlöksklyftor,pressade

1 tsk salt

svartpeppar



Gör så här:


Timjanmarinerad laxspett:

Lägg trägrillspetten i blöt.


Skär bort skinnet från laxen och ta bort eventuella ben.Skär laxen i bitar ca 3x3 cm.Lägg dem i en skål,blanda med salt,timjan och olivolja.Låt gärna laxen marinera någon timme eller över natten i kylskåpet.


Koka upp saltat vatten i en kastrull.Skär squashen i tunna skivor med tex en osthyvel.Förväll dem 1 minut i kokande vatten.Häll av i ett durkslag och spola med kallt vatten.Vik skivorna likt ett dragspel.


Trä upp lax och squash på dubbla spett.Grilla över het glöd några minuter på vardera sida.


Potatissallad:

Borsta potatisen väl.Koka den i lättsaltat vatten.Låt den sedan svalna något och dela dem i bitar.Lägg dem i en stor skål.


Dressing:

Vispa i hop alla ingredienser.Häll dressingen över potatisen.


Ansa sparris och sugar snaps.Skär sparrisen i bitar och koka dem 2-3 minuter i lättsaltat vatten.Koka suger snaps 1 minut i lättsaltat vatten.Spola av grönsakerna i kallt vatten direkt efter kokningen.


Ansa rädisor och salladslök och skiva dem tunt.Blanda potatisen med grönsakerna.


Basilikasås:

Finhacka basilikan och lägg i enn skål.Tillsätt 1/2 dl créme fraiche och mixa samman.

Vänd sedan ner resten av créme fraichen.Smaka av med vitlök,salt och svartpeppar.Täck över och låt stå kallt fram till servering.



Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards