Direktlänk till inlägg 7 juni 2019

Timjanmarinerad laxspett med potatissallad och basilikasås

Av Carina Andersson - Fredag 7 juni 07:45

  

Timjanmarinerad laxspett med potatissallad och basilikasås


4 portioner


Ingredienser:


Timjanmarinerad laxspett:

500 g laxfilé

1 tsk salt

1 tsk torkad timjan

1 msk olivolja

1 squashe


Potatissallad:

500 g färskpotatis

250 g grön sparris

150g suger snaps

1 knippe rädisor

5 salladslökar


Dressing:

1 msk vitvinsvinäger

2 tsk dijonsenap

1 tsk honung

4 msk olivolja

1 tsk salt

svartpeppar


Basilikasås:

1 kruka basilika

5 dl créme fraiche

2 vitlöksklyftor,pressade

1 tsk salt

svartpeppar



Gör så här:


Timjanmarinerad laxspett:

Lägg trägrillspetten i blöt.


Skär bort skinnet från laxen och ta bort eventuella ben.Skär laxen i bitar ca 3x3 cm.Lägg dem i en skål,blanda med salt,timjan och olivolja.Låt gärna laxen marinera någon timme eller över natten i kylskåpet.


Koka upp saltat vatten i en kastrull.Skär squashen i tunna skivor med tex en osthyvel.Förväll dem 1 minut i kokande vatten.Häll av i ett durkslag och spola med kallt vatten.Vik skivorna likt ett dragspel.


Trä upp lax och squash på dubbla spett.Grilla över het glöd några minuter på vardera sida.


Potatissallad:

Borsta potatisen väl.Koka den i lättsaltat vatten.Låt den sedan svalna något och dela dem i bitar.Lägg dem i en stor skål.


Dressing:

Vispa i hop alla ingredienser.Häll dressingen över potatisen.


Ansa sparris och sugar snaps.Skär sparrisen i bitar och koka dem 2-3 minuter i lättsaltat vatten.Koka suger snaps 1 minut i lättsaltat vatten.Spola av grönsakerna i kallt vatten direkt efter kokningen.


Ansa rädisor och salladslök och skiva dem tunt.Blanda potatisen med grönsakerna.


Basilikasås:

Finhacka basilikan och lägg i enn skål.Tillsätt 1/2 dl créme fraiche och mixa samman.

Vänd sedan ner resten av créme fraichen.Smaka av med vitlök,salt och svartpeppar.Täck över och låt stå kallt fram till servering.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 19:03


  Saffranssnitt   Ingredienser: 100 gram rumstempurerat smör 1 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk sirap 0,5 gram stött saffran 1 msk vaniljsocker 1 kryddmått salt   Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader...

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 18:59


  Knäckiga kanelsnitt   Ingredienser: 100 gram rumstempurerat smör 1 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk sirap 1/2 msk kanel 1 msk vaniljsocker 1 kryddmått salt   Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. ...

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 17:15


  Saffransparfait med hallonsås   4 portioner   Ingredienser: 4 äggulor 1 1/4 dl strösocker 1 paket saffran (ā 1/2 g) 1/2 tsk vaniljsocker 2 1/2 dl vispgrädde Hallonsås 250 g osockrade hallon   Gör så här: Vispa ...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 dec 07:28


  Dovfärsgratäng   6 portioner     Ingredienser: 800 g dovfärs ( går bra med annan färs) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk torkad oregano 2 tsk paprikapulver salt svartpeppar 3-4 msk tomatpure 400 g krossad tomat Olja till stekning...

Av Carina Andersson - Måndag 2 dec 19:15

   Cheesecake i glas med saffran   4 portioner   Ingredienser: 15 pepparkakor 25 g smält smör 0,5 g mortlad saffran 1 tsk citronsaft 200 g philadephiaost 1 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl florsocker     Dekoration: Visogrädde...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se