Direktlänk till inlägg 31 maj 2019
Potatis & purjolökssoppa med topping
2 portioner
Ingredienser:
400 g potatis
1/2 purjolök
2 st vitlöksklyftor
1 dl créme fraiche
6 dl vatten
1 grönsaksbuljong
svartpeppar
salt
1 msk vitvinsvinäger
olivolja
Topping:
1 förpackning krasse
125 g grön sparris
1/2 förpackning rädisor
1 burk tångcaviar
Gör så här:
Skala och skär potatisen i mindre bitar.Strimla purjolöken.Fräs allt i olivolja i en rymlig kastrull eller stekgryta tillsammans med pressad vitlök 2-3 minuter.,krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt vitvinsvinäger,vatten och grönsaksbuljong.Låt sjuda 15-20 minuter.Tillsät créme fraiche och sjud ytterligare 2-3 minuter.Mixa soppan helt slät med stavmixer.Smaka eventuellt av med mer salt och svartpeppar.
Finstrimla sparris och rädisor.Klipp bort krassen från krukan.Häll upp soppan i djupa tallrikar och toppa med tångcaviar,sparris,rädisor och krasse.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||||
|