Direktlänk till inlägg 21 maj 2019

Vilda salviabiffar med primörsallad och caesarcréme

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 20:00

  

Vilda salviabiffar med primörsallad och caesarcréme


2 portioner


Ingredienser:

Rostad potatis

500 g potatis

olivolja

salt

svartpeppar


Caesarcréme

1/2 dl grekisk yoghurt

1/2 dl créme fraiche

25 g grana padano

1/2 viitlöksklyfta

1 1/2 tsk dijonsenap

1 krm svartpeppar

1 krm salt


Vilda salviabiffar

250 g viltfärs

1 st citron

1 vitlöksklyfta

2 msk ströbröd

4 msk mjölk

1/2 tsk salt

svartpeppar

2 tsk torkad salvia


Citronette

1 msk pressad citronsaft

1 tsk olivolja

1 tsk flytande honung

1 1/2 tsk salt


Gör så här:

  • Värm ugnen till 225 grader.

  • Rostad potatis: Lägg potatis i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.

  • Caesarcrème: Finriv Grana Padano och lägg i en skål. Blanda ner grekisk yoghurt, crème fraiche, pressad vitlök, dijonsenap, salt och svartpeppar.

  • Citron- och salviabiffar: Blanda ströbröd, mjölk, torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Tvätta citronen i ljummet vatten. Blanda ner viltfärs och finrivet skal från citronen. Forma färsen till 2 biffar.

  • Citronette: Blanda ca 1 msk pressad saft från den använda citronen med olivolja, honung och salt i en salladsskål.

  • Primörsallad: Skär grön sparris i 3 bitar per sparris och skär purjolök i 2 cm tjocka skivor. Kvarta rädisor och plocka bladen från bladpersiljan. Koka sparris och purjolök ½ min i lättsaltat vatten. Häll av och blanda ner i citronetten tillsammans med persilja och rädisor.

  • Stek biffarna 3-4 min per sida, eller tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 

  • Servera salviabiffar med caesarcrème, primörsallad och rostad potatis.


Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 19:03


  Saffranssnitt   Ingredienser: 100 gram rumstempurerat smör 1 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk sirap 0,5 gram stött saffran 1 msk vaniljsocker 1 kryddmått salt   Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader...

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 18:59


  Knäckiga kanelsnitt   Ingredienser: 100 gram rumstempurerat smör 1 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk sirap 1/2 msk kanel 1 msk vaniljsocker 1 kryddmått salt   Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. ...

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 17:15


  Saffransparfait med hallonsås   4 portioner   Ingredienser: 4 äggulor 1 1/4 dl strösocker 1 paket saffran (à 1/2 g) 1/2 tsk vaniljsocker 2 1/2 dl vispgrädde Hallonsås 250 g osockrade hallon   Gör så här: Vispa ...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 dec 07:28


  Dovfärsgratäng   6 portioner     Ingredienser: 800 g dovfärs ( går bra med annan färs) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk torkad oregano 2 tsk paprikapulver salt svartpeppar 3-4 msk tomatpure 400 g krossad tomat Olja till stekning...

Av Carina Andersson - Måndag 2 dec 19:15

   Cheesecake i glas med saffran   4 portioner   Ingredienser: 15 pepparkakor 25 g smält smör 0,5 g mortlad saffran 1 tsk citronsaft 200 g philadephiaost 1 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl florsocker     Dekoration: Visogrädde...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se