Direktlänk till inlägg 21 maj 2019

Vilda salviabiffar med primörsallad och caesarcréme

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 20:00

  

Vilda salviabiffar med primörsallad och caesarcréme


2 portioner


Ingredienser:

Rostad potatis

500 g potatis

olivolja

salt

svartpeppar


Caesarcréme

1/2 dl grekisk yoghurt

1/2 dl créme fraiche

25 g grana padano

1/2 viitlöksklyfta

1 1/2 tsk dijonsenap

1 krm svartpeppar

1 krm salt


Vilda salviabiffar

250 g viltfärs

1 st citron

1 vitlöksklyfta

2 msk ströbröd

4 msk mjölk

1/2 tsk salt

svartpeppar

2 tsk torkad salvia


Citronette

1 msk pressad citronsaft

1 tsk olivolja

1 tsk flytande honung

1 1/2 tsk salt


Gör så här:

  • Värm ugnen till 225 grader.

  • Rostad potatis: Lägg potatis i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.

  • Caesarcrème: Finriv Grana Padano och lägg i en skål. Blanda ner grekisk yoghurt, crème fraiche, pressad vitlök, dijonsenap, salt och svartpeppar.

  • Citron- och salviabiffar: Blanda ströbröd, mjölk, torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Tvätta citronen i ljummet vatten. Blanda ner viltfärs och finrivet skal från citronen. Forma färsen till 2 biffar.

  • Citronette: Blanda ca 1 msk pressad saft från den använda citronen med olivolja, honung och salt i en salladsskål.

  • Primörsallad: Skär grön sparris i 3 bitar per sparris och skär purjolök i 2 cm tjocka skivor. Kvarta rädisor och plocka bladen från bladpersiljan. Koka sparris och purjolök ½ min i lättsaltat vatten. Häll av och blanda ner i citronetten tillsammans med persilja och rädisor.

  • Stek biffarna 3-4 min per sida, eller tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 

  • Servera salviabiffar med caesarcrème, primörsallad och rostad potatis.


Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:42


   Jordgubbspannacotta   4 portioner   Ingredienser: 2 gelatinblad200 g jordgubbar1 lime – zest och juice1 tsk vaniljsocker5 dl vispgrädde1 dl strösocker     Gör så här:1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minute...

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:30


   Grillad lax med asiatisk sallad och srirachadressing   4 portioner Ingredienser: Lax 360 g lax 0.5 st krukor Koriander - färsk 2 tsk Fänkål Krydda 2 tsk Chiliflakes 0.5 tsk Flingsalt Asiatisk sallad 1 st Romansallat ...

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:21


   Citronsås 3-4 personer   Ingredienser: 1 dl vispgrädde 2 dl créme fraiche 1 fiskbuljong 1 citron citronpeppar   Gör så här: Värm vispgrädde och créme fraicken tillsammans med buljongen försiktigt. Riv skalet från citronen...

Av Carina Andersson - Tisdag 2 juli 14:50


   Budapesttårta med syrlig jordgubbsgrädde   Ingredienser:   Budapestbottnar: 140 g hasselnötter 6 stora äggvitor 2 dl strösocker (till äggvispet) 1 dl majsstärkelse 2 dl strösocker (till hasselnötterna) Syrlig jordgubbsgrädde...

Av Carina Andersson - Tisdag 2 juli 14:46


   Karibisk coleslaw 6-8 personer Ingredienser: 1 kg vitkål (gärna spetskål)2 st morötter1 röd lök1 röd paprika1 mogen mango1 liten burk ananasringar1 färsk chili (valfritt)1,5 tsk dijonsenap3/4 dl majonnäsSalt & peppar Gör så här: ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se