Direktlänk till inlägg 21 maj 2019

Vilda salviabiffar med primörsallad och caesarcréme

Av Carina Andersson - 21 maj 2019 20:00

  

Vilda salviabiffar med primörsallad och caesarcréme


2 portioner


Ingredienser:

Rostad potatis

500 g potatis

olivolja

salt

svartpeppar


Caesarcréme

1/2 dl grekisk yoghurt

1/2 dl créme fraiche

25 g grana padano

1/2 viitlöksklyfta

1 1/2 tsk dijonsenap

1 krm svartpeppar

1 krm salt


Vilda salviabiffar

250 g viltfärs

1 st citron

1 vitlöksklyfta

2 msk ströbröd

4 msk mjölk

1/2 tsk salt

svartpeppar

2 tsk torkad salvia


Citronette

1 msk pressad citronsaft

1 tsk olivolja

1 tsk flytande honung

1 1/2 tsk salt


Gör så här:

  • Värm ugnen till 225 grader.

  • Rostad potatis: Lägg potatis i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.

  • Caesarcrème: Finriv Grana Padano och lägg i en skål. Blanda ner grekisk yoghurt, crème fraiche, pressad vitlök, dijonsenap, salt och svartpeppar.

  • Citron- och salviabiffar: Blanda ströbröd, mjölk, torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Tvätta citronen i ljummet vatten. Blanda ner viltfärs och finrivet skal från citronen. Forma färsen till 2 biffar.

  • Citronette: Blanda ca 1 msk pressad saft från den använda citronen med olivolja, honung och salt i en salladsskål.

  • Primörsallad: Skär grön sparris i 3 bitar per sparris och skär purjolök i 2 cm tjocka skivor. Kvarta rädisor och plocka bladen från bladpersiljan. Koka sparris och purjolök ½ min i lättsaltat vatten. Häll av och blanda ner i citronetten tillsammans med persilja och rädisor.

  • Stek biffarna 3-4 min per sida, eller tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 

  • Servera salviabiffar med caesarcrème, primörsallad och rostad potatis.


Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards