Direktlänk till inlägg 16 april 2019
Ljummen glasnudelsallad med knaperstekt halloumi, koriander och jordnötter
2 portioner
Ingredienser:
Dressing:
1 röd chili
1 lime
2 vitlöksklyftor
1/2 msk socker
1 1/2 msk japans soja
1/2 msk vitvinsvinäger
Glasnudelsallad:
150 g sellersticks
1 bananschalottenlök
1 tomat
15 g koriande
1 förpackning halloumi
100 g glasnudlar
1/2 förpackning ruccola
olivolja
Tillbehör:
60 g jordnötter
Gör så här:
Dressing: Finhacka röd chili och vitlök. Lägg i en mortel tillsammans med socker. Mortla ihop till en röra. Blanda ner pressad limesaft, japansk soja och vitvinsvinäger.
Strimla selleri och schalottenlök. Skär tomaten i små klyftor och grovhacka koriandern. Lägg allt i en rymlig bunke.
Grovriv halloumin. Stek osten gyllenbrun och knaprig i en stekpanna med olja.
Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Klipp sönder de kokta nudlarna lite. Blanda ner nudlar, stekt halloumi och dressing i bunken med grönsaker.
Lägg ruccola (sköljd) på ett salladsfat. Häll nudelsalladen över och servera toppad med jordnötter.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|