Direktlänk till inlägg 15 april 2019
Halstrad torsk med vispat brynt smör, riven Grana Padano och rostad cocktailtomat
2 portioner
Ingredienser:
Vispat brynt smör:
25 g smör
1 tsk olivolja
Vitlöksrostad potatis:
500 g potatis
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
svartpeppar
1 st bakplåtspapper
Cocktailtomat:
250 g cocktailtomater
olivolja
1 krm salt
1 krm socker
Ruccola:
1/2 förpackning ruccola
olivolja
vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
Halstrad torsk:
300 g torskfilé
2 krm salt
olivolja
Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader.
Vispat brynt smör: Hetta upp smöret i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Häll över smöret i en bunke och ställ in i kylen tills det stelnat. Vispa sedan smöret med elvisp, tillsätt olivolja och vispa tills det är fluffigt.
Vitlöksrostad potatis: Tärna potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med pressad vitlök, olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen 15 min. Lägg cocktailtomaterna på andra sidan plåten. Krydda med salt, socker och lite olivolja. Tillaga allt i ytterligare 5-8 min.
Ruccolasallad: Blanda ruccola (sköljd) med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Skär torskfilé i 2 portionsbitar. Krydda med salt. Stek 4-5 min i en stekpanna med olivolja.
Finriv Grana Padano (gärna på microplane). Servera nystekt torsk med brynt smör, riven ost, rostad potatis, rostade tomater och ruccolasallad.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|