Direktlänk till inlägg 15 april 2019

Halstrad torsk med vispat brynt smör, riven Grana Padano och rostad cocktailtomat

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:29

  

Halstrad torsk med vispat brynt smör, riven Grana Padano och rostad cocktailtomat


2 portioner


Ingredienser:


Vispat brynt smör:

25 g smör

1 tsk olivolja


Vitlöksrostad potatis:

500 g potatis

1 vitlöksklyfta

2 krm salt

svartpeppar

1 st bakplåtspapper


Cocktailtomat:

250 g cocktailtomater

olivolja

1 krm salt

1 krm socker


Ruccola:

1/2 förpackning ruccola

olivolja

vitvinsvinäger

salt

svartpeppar


Halstrad torsk:

300 g torskfilé

2 krm salt

olivolja



Gör så här:

  • Värm ugnen till 250 grader.


  • Vispat brynt smör: Hetta upp smöret i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Häll över smöret i en bunke och ställ in i kylen tills det stelnat. Vispa sedan smöret med elvisp, tillsätt olivolja och vispa tills det är fluffigt. 


  • Vitlöksrostad potatis: Tärna potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med pressad vitlök, olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen 15 min. Lägg cocktailtomaterna på andra sidan plåten. Krydda med salt, socker och lite olivolja. Tillaga allt i ytterligare 5-8 min.


  • Ruccolasallad: Blanda ruccola (sköljd) med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.


  • Skär torskfilé i 2 portionsbitar. Krydda med salt. Stek 4-5 min i en stekpanna med olivolja.


  • Finriv Grana Padano (gärna på microplane). Servera nystekt torsk med brynt smör, riven ost, rostad potatis, rostade tomater och ruccolasallad.



    Smaklig måltid

    /Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 19:03


  Saffranssnitt   Ingredienser: 100 gram rumstempurerat smör 1 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk sirap 0,5 gram stött saffran 1 msk vaniljsocker 1 kryddmått salt   Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader...

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 18:59


  Knäckiga kanelsnitt   Ingredienser: 100 gram rumstempurerat smör 1 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk sirap 1/2 msk kanel 1 msk vaniljsocker 1 kryddmått salt   Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. ...

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 17:15


  Saffransparfait med hallonsås   4 portioner   Ingredienser: 4 äggulor 1 1/4 dl strösocker 1 paket saffran (ā 1/2 g) 1/2 tsk vaniljsocker 2 1/2 dl vispgrädde Hallonsås 250 g osockrade hallon   Gör så här: Vispa ...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 dec 07:28


  Dovfärsgratäng   6 portioner     Ingredienser: 800 g dovfärs ( går bra med annan färs) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk torkad oregano 2 tsk paprikapulver salt svartpeppar 3-4 msk tomatpure 400 g krossad tomat Olja till stekning...

Av Carina Andersson - Måndag 2 dec 19:15

   Cheesecake i glas med saffran   4 portioner   Ingredienser: 15 pepparkakor 25 g smält smör 0,5 g mortlad saffran 1 tsk citronsaft 200 g philadephiaost 1 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl florsocker     Dekoration: Visogrädde...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se