Direktlänk till inlägg 5 mars 2019
Semlor i långpanna
25 stycken
Ingredienser:
50 g jäst
100 g smör
1/2 tsk malen kardemumma
5 dl mjölk (3 %)
2 ägg
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
12 dl vetemjöl, cirka, kan behövas något mer
Fyllning:
mandelmassa
vispad grädde
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
Smält smör och blanda ner mjölk, kardemumma och ägg. Blandningen får vara max 37 grader.
Smula ned jästen och rör om tills den lösts upp.
Tillsätt socker, salt och rör om. Tillsätt till sist mjölet.
Arbeta degen kraftigt i 7-10 minuter.
Låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter övertäckt av handduk.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda lätt.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och kavla ut så den blir ca 2 1/2-3 cm hög. Använd händerna om det behövs.
Skär sedan degen i fyrkanter så stora som du vill ha dem, ända ner i plåten. Låt semlorna jäsa ca 30 minuter under bakduk.
Grädda 225 grader i 12-15 minuter.
Låt svalna och dela sedan upp semlorna försiktigt.
Riv mandelmassan.Vispa grädden och blanda sedan i den rivna mandelmassan
Fyll semlorna med mandelmassablandningen.
Toppa med florsocker.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|