Direktlänk till inlägg 16 februari 2019

Timjanstekt vildsvinskotlett med jordärtskocksrisotto och tomatsallad

Av Carina Andersson - Lördag 16 feb 11:44

  

Timjanstekt vildsvinskotlett med jordärtskocksrisotto och tomatsallad

 

2 portioner

 

Ingredienser:

6 st cocktailtomater


300 g vildsvinskotlett


150 g arborioris


1/2 st gul lök


1/2 kruka timjan + 1/2 kruka timjan


2 klyftor vitlök


200 g jordärtskocka


30 g grana padano

6 dl vatten


 olivolja

1 tärning kycklingbuljong


 smör

 svartpeppar

1 msk vitvinsvinäger


 salt

 balsamvinäger

 

Gör så här:

Jordärtskocksrisotto: Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.

Skala och grovriv jordärtskocka. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs allt tillsammans med arborioris i olivolja i en rymlig stekgryta. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.

Finriv Grana padano och blanda ner i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.




Tomatsallad: Kvarta cocktailtomater och finhacka timjan. Lägg i en skål och blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar.


Skär vildsvinskotletten i 2 portionsbitar. Krydda med salt och svartpeppar. Stek kotletterna i en stekpanna med smör 3-4 min per sida. Finhacka timjan och gnid in de nystekta kotletterna med.




Servera timjanstekta vildsvinskotletter med jordärtskocksrisotto och tomatsallad.



Smaklig måltid

/Carina





 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 16 april 20:31


   Ljummen glasnudelsallad med knaperstekt halloumi, koriander och jordnötter   2 portioner   Ingredienser:   Dressing: 1 röd chili 1 lime 2 vitlöksklyftor 1/2 msk socker 1 1/2 msk japans soja 1/2 msk vitvinsvinäger   Gl...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:44


   Fröknäckebröd   Ingredienser: 2 dl majsmjöl 1/2 dl solroskärnor 1/2 dl pumpakärnor 1/2 dl chiafrön 1/2 dl hela linfrön 1/2 dl sesamfrön 1 msk olivolja 2 1/2 dl kokande vatten   1-2 tsk flingsalt   2 bakplåtspapper  ...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:29


   Halstrad torsk med vispat brynt smör, riven Grana Padano och rostad cocktailtomat   2 portioner   Ingredienser:   Vispat brynt smör: 25 g smör 1 tsk olivolja   Vitlöksrostad potatis: 500 g potatis 1 vitlöksklyfta 2 krm ...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:15


   Marockansk kyckling med saffran, oliver och ris med rostad mandel   2 portioner   Ingredienser:   Mandelris: 50 g flagad mandel 1 3/4 dl basmatiris 3 dl vatten 1/2 kycklingbuljongtärning olivolja   Kyckling: 300 g ky...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:06


   Ribollita- Italiensk bondsoppa med pancetta, Grana Padano och oregano   2 portioner   Ingredienser: 150 g pancetta 1/2 gul lök 1 morot 150 g selleristjälkar 1/2 zucchini 1 förpackning canelli bönor 2 vitlöksklyftor olivol...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se