Direktlänk till inlägg 16 februari 2019

Timjanstekt vildsvinskotlett med jordärtskocksrisotto och tomatsallad

Av Carina Andersson - Lördag 16 feb 11:44

  

Timjanstekt vildsvinskotlett med jordärtskocksrisotto och tomatsallad

 

2 portioner

 

Ingredienser:

6 st cocktailtomater


300 g vildsvinskotlett


150 g arborioris


1/2 st gul lök


1/2 kruka timjan + 1/2 kruka timjan


2 klyftor vitlök


200 g jordärtskocka


30 g grana padano

6 dl vatten


 olivolja

1 tärning kycklingbuljong


 smör

 svartpeppar

1 msk vitvinsvinäger


 salt

 balsamvinäger

 

Gör så här:

Jordärtskocksrisotto: Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.

Skala och grovriv jordärtskocka. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs allt tillsammans med arborioris i olivolja i en rymlig stekgryta. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.

Finriv Grana padano och blanda ner i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.




Tomatsallad: Kvarta cocktailtomater och finhacka timjan. Lägg i en skål och blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar.


Skär vildsvinskotletten i 2 portionsbitar. Krydda med salt och svartpeppar. Stek kotletterna i en stekpanna med smör 3-4 min per sida. Finhacka timjan och gnid in de nystekta kotletterna med.




Servera timjanstekta vildsvinskotletter med jordärtskocksrisotto och tomatsallad.



Smaklig måltid

/Carina





 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 19 nov 05:30


  Kärleksmums i pajform   ca 12 bitar   Ingredienser: 75 g smör 2 msk kakao 2 dl strösocker 1 tsk bakpulver 2 ägg 2 dl vetemjöl     Glasyr 50 g smör, smält 2 msk kakao 2 tsk vaniljsocker ca 3 dl florsocker 1 msk...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:45


    Stekt kyckling med äppelcoleslaw   1 portion   Ingredienser: 1 kycklingfilé 150 g Salt vitpeppar 1 tsk smör   Äppelcoleslaw  2 dl strimlad vitkål 1 äpple ¼ rödlök ½ dl gräddfil 1 msk majonnäs  1 msk sötstarks...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:34


  Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön   10 portioner   Ingredienser: 5 dl fiberhavregryn ½ dl linfrön 1 dl solrosfrön 1 dl hackade valfria nötter 1 dl hackade aprikoser 1 msk malen kanel     Gör så här: ...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:31


  Stekt lax med tapenade och varm spenatsallad   1 portion   Ingredienser: 25 g färska haricotverts 150 g laxfilé Salt vitpeppar 1 tsk smör ¼ rödlök 20 g färsk spenat 1 msk tapenade med oliver och kapris     Gör så hä...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:24


  Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella   3 portioner   Ingredienser: 400 g konserverade krossade tomater 1 tsk olivolja 1 hackad gul lök 1 hackad vitlök 3 dl vatten 1 tsk flytande honung 1 hönsbuljong salt svartpeppar...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se