Direktlänk till inlägg 12 februari 2019

Pappardelle med rödvinskokt viltfärsragu

Av Carina Andersson - 12 februari 2019 18:37

  

Pappardelle med rödvinskokt viltfärsragu


2 portioner


Ingredienser:

250 g viltfärsfärs


25 g grana padano


1/2 st aubergine


200 g pappardelle


1/2 st gul lök


1/2 kruka rosmarin


2 klyftor vitlök +1 klyfta vitlök


1/2 kruka rosmarin


2 dl rött matlagningsvin

1/2 tsk salt


 olivolja

2 msk tomatpuré


1/2 tsk chili flakes


3/4 tsk torkad timjan


1/2 tärning kycklingbuljong


1 dl vatten



Gör så här:

  • Viltfärsragu: Grovhacka gul lök och vitlök. Finhacka rosmarin. Fräs viltfärs i en stekgryta med olja, 2-3 min. Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré, rosmarin, torkad timjan och salt. Fräs ytterligare 1-2 min. Tillsätt rött matlagningsvin, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ytterligare 8-12 min.


  • Chilistekt aubergine: Tärna aubergine, lägg i ett durkslag och blanda med salt. Låt ligga och dra 5-7 min. Skölj bort överflödigt salt och låt auberginetärningarna torka på lite hushållspapper. Stek auberginen i en stekpanna med olivolja. Tillsätt pressad vitlök och chili flakes. Stek tills den fått en fin stekyta, ca 3-5 min.


  • Koka pappardelle i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.


  • Rosmarinströssel: Finhacka rosmarin och grovriv Grana Padano. Blanda allt i en liten skål.


  • Servera nykokt pasta med viltfärsragu, chilistekt aubergine och rosmarinströssel.




    Smaklig måltid

    /Carina





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards