Direktlänk till inlägg 12 februari 2019
Pappardelle med rödvinskokt viltfärsragu
2 portioner
Ingredienser:
250 g viltfärsfärs
25 g grana padano
1/2 st aubergine
200 g pappardelle
1/2 st gul lök
1/2 kruka rosmarin
2 klyftor vitlök +1 klyfta vitlök
1/2 kruka rosmarin
2 dl rött matlagningsvin
1/2 tsk salt
2 msk tomatpuré
1/2 tsk chili flakes
3/4 tsk torkad timjan
1/2 tärning kycklingbuljong
1 dl vatten
Gör så här:
Viltfärsragu: Grovhacka gul lök och vitlök. Finhacka rosmarin. Fräs viltfärs i en stekgryta med olja, 2-3 min. Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré, rosmarin, torkad timjan och salt. Fräs ytterligare 1-2 min. Tillsätt rött matlagningsvin, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ytterligare 8-12 min.
Chilistekt aubergine: Tärna aubergine, lägg i ett durkslag och blanda med salt. Låt ligga och dra 5-7 min. Skölj bort överflödigt salt och låt auberginetärningarna torka på lite hushållspapper. Stek auberginen i en stekpanna med olivolja. Tillsätt pressad vitlök och chili flakes. Stek tills den fått en fin stekyta, ca 3-5 min.
Koka pappardelle i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Rosmarinströssel: Finhacka rosmarin och grovriv Grana Padano. Blanda allt i en liten skål.
Servera nykokt pasta med viltfärsragu, chilistekt aubergine och rosmarinströssel.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 | ||||||
|