Direktlänk till inlägg 12 februari 2019

Pappardelle med rödvinskokt viltfärsragu

Av Carina Andersson - Tisdag 12 feb 18:37

  

Pappardelle med rödvinskokt viltfärsragu


2 portioner


Ingredienser:

250 g viltfärsfärs


25 g grana padano


1/2 st aubergine


200 g pappardelle


1/2 st gul lök


1/2 kruka rosmarin


2 klyftor vitlök +1 klyfta vitlök


1/2 kruka rosmarin


2 dl rött matlagningsvin

1/2 tsk salt


 olivolja

2 msk tomatpuré


1/2 tsk chili flakes


3/4 tsk torkad timjan


1/2 tärning kycklingbuljong


1 dl vatten



Gör så här:

  • Viltfärsragu: Grovhacka gul lök och vitlök. Finhacka rosmarin. Fräs viltfärs i en stekgryta med olja, 2-3 min. Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré, rosmarin, torkad timjan och salt. Fräs ytterligare 1-2 min. Tillsätt rött matlagningsvin, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ytterligare 8-12 min.


  • Chilistekt aubergine: Tärna aubergine, lägg i ett durkslag och blanda med salt. Låt ligga och dra 5-7 min. Skölj bort överflödigt salt och låt auberginetärningarna torka på lite hushållspapper. Stek auberginen i en stekpanna med olivolja. Tillsätt pressad vitlök och chili flakes. Stek tills den fått en fin stekyta, ca 3-5 min.


  • Koka pappardelle i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.


  • Rosmarinströssel: Finhacka rosmarin och grovriv Grana Padano. Blanda allt i en liten skål.


  • Servera nykokt pasta med viltfärsragu, chilistekt aubergine och rosmarinströssel.




    Smaklig måltid

    /Carina





 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 19 nov 05:30


  Kärleksmums i pajform   ca 12 bitar   Ingredienser: 75 g smör 2 msk kakao 2 dl strösocker 1 tsk bakpulver 2 ägg 2 dl vetemjöl     Glasyr 50 g smör, smält 2 msk kakao 2 tsk vaniljsocker ca 3 dl florsocker 1 msk...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:45


    Stekt kyckling med äppelcoleslaw   1 portion   Ingredienser: 1 kycklingfilé 150 g Salt vitpeppar 1 tsk smör   Äppelcoleslaw  2 dl strimlad vitkål 1 äpple ¼ rödlök ½ dl gräddfil 1 msk majonnäs  1 msk sötstarks...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:34


  Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön   10 portioner   Ingredienser: 5 dl fiberhavregryn ½ dl linfrön 1 dl solrosfrön 1 dl hackade valfria nötter 1 dl hackade aprikoser 1 msk malen kanel     Gör så här: ...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:31


  Stekt lax med tapenade och varm spenatsallad   1 portion   Ingredienser: 25 g färska haricotverts 150 g laxfilé Salt vitpeppar 1 tsk smör ¼ rödlök 20 g färsk spenat 1 msk tapenade med oliver och kapris     Gör så hä...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:24


  Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella   3 portioner   Ingredienser: 400 g konserverade krossade tomater 1 tsk olivolja 1 hackad gul lök 1 hackad vitlök 3 dl vatten 1 tsk flytande honung 1 hönsbuljong salt svartpeppar...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se